وزیر بهداشت گفت: برای اولین بار در تاریخ، نرخ تولد در سال ۱۴۰۳ به زیر یک میلیون نفر می‌رسد بنابراین همه دستگاه‌ها باید به وظیفه خود در قبال جوانی جمعیت عمل کنند.

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (پنج شنبه ۱ آذرماه) در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به مناسبت هفته بسیج برگزار شد، با بیان اینکه بسیج همان نیروی فداکار، مسئله محور و بی ادعا است، به نقش بسیج در ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد.

وی افزود: کار اصلی بسیج در دفاع مقدس در دانشگاه‌ها این بود تا دانشجویان داوطلب را برای حضور در صحنه‌های مختلف آماده کند و ما شهدای دانشجوی بسیجی بسیاری را تقدیم ایران و اسلام کردیم و بسیج جامعه پزشکی یکی از افتخارات دفاع مقدس است.

جمله «می خواهم مهاجرت کنم» کمر من استاد را می‌شکند

ظفرقندی ابراز تاسف کرد: بنده ۱۵ سال معلم دبیرستان و ۳۵ سال است که استاد دانشگاه هستم و برای من معلم سخت است که وقتی در پایان دوره آموزشی از شاگردان خود می‌پرسم که حالا پس از این فراگیری‌های علم چه برنامه‌ای دارید پاسخ می‌دهند: می خواهیم یا دوست داریم مهاجرت کنیم. این جمله کمر من معلم را می‌شکند. این مسائل (مهاجرت) با حرف حل نمی‌شود و باید بر روی عوامل آن تدبیر شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تشریح حال و هوای دفاع مقدس پرداخت و گفت: در آن زمان بسیجی‌ها هیچ ممنوعیت و محدودیتی نداشتند و فداکارانه خود را فدای دیگری می‌کردند و حتی مجروحی، رسیدگی به مجروح دیگر را بر خود اولویت می‌داد.

وی با اشاره به نارسایی‌ها و مشکلات در حوزه سلامت ضمن تاکید بر اینکه با درک واقعیت‌ها باید با کار جسورانه، فکورانه و علمی، راه حل ارائه دهیم، از مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشجویان خواست تا پیشنهادات و راه حل‌های خود در حوزه‌های مختلف سلامت را ارائه دهند.

جوانی جمعیت در کوتاه مدت به نتیجه نمی‌رسد/ نخست باید شیب نزولی جمعیت را اصلاح کرد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پیگیری قانون جوانی جمعیت در کشور گفت: امروز مسئله جمعیت یک مسئله جدی و نگران کننده است و فقط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خلاصه نمی‌شود بلکه بسیاری از مولفه‌ها همچون مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اقتصاد سلامت و حتی تعرفه‌های پزشکی نیز در آن دخیل هستند و در کوتاه مدت نمی‌توان به نتیجه رسید.

به گفته ظفرقندی، در بحث جوانی جمعیت نخست باید شیب را اصلاح کرد تا شیب نزولی متوقف و سپس صعودی شود اگر این شیب اصلاح شد آنگاه است که می‌توان امیدوار بود.

هشدار درباره چاه جمعیتی

او ادامه داد: امروز ما شاهد این هستیم که بسیاری از کشور‌های غربی و حتی منطقه آسیای شرقی همچون کره جنوبی و ژاپن از چاله جمعیتی در چاه جمعیتی گرفتار شده اند و این هشدار را می‌دهم اگر کشوری در چاه جمعیتی افتاد، بیرون آمدن از آن دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: نرخ باروری اکنون از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و اگر به ۱.۱ برسد در چاله و چاه جمعیتی گرفتار می‌شویم. طبق بررسی‌های ما در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که بسیار جای نگرانی دارد؛ بنابراین همه دستگاه‌ها باید به وظیفه خود در قبال جوانی جمعیت عمل کنند. 

جوانی جمعیت یک بحران ملی است که عزم ملی با رویکرد علمی را می‌طلبد

به باور ظفرقندی، جوانی جمعیت یک بحران ملی است که عزم ملی با رویکرد علمی را می‌طلبد، بنابراین با اقدامات سطحی به نتیجه نمی‌رسیم و باید رویکرد‌های اجتماعی و فرهنگی اصلاح و همه دستگاه‌ها وارد شوند.

وی با بیان اینکه برای خروج از چاله جمعیتی نیازمند موج هستیم، گفت: این موج باید در عرصه فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد.

ظفرقندی که در جمع مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور سخن می‌گفت، هنر بسیج را نداشتن حصاربندی‌های مختلف دانست و در همین زمینه توضیح داد: بسیجی باید بتواند با همه دانشجویان گفتمان کند و امروز باید وفاق بین نسلی ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ما هم اوایل انقلاب تند و تیز بودیم. فکر می‌کردیم اگر فردی از بین ۱۰ صفت، ۹ صفت خوب و یک صفت بد دارد این باید از قطار انقلاب پیاده شود، اما امروز اینگونه فکر نمی‌کنم. اکنون معتقدم اگر فردی از ۱۰ صفت ۵ صفت خوب را داراست باید او را سوار بر قطار انقلاب کنم و با خود همراه کنم. این کنش و واکنش‌ها است که ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

ظفرقندی خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه تاکید کرد: بدون تعامل چهره به چهره، باز کردن حصار‌ها و خارج شدن از فضای ایزوله‌ای راه به جایی نخواهیم برد. باید بتوان وفاق و گفتگو را با همه سلیقه‌ها ایجاد کنیم. باید با کار فرهنگی، گفتگو و کم کردن فاصله‌های سلیقه ای و ایجاد وفاق و گفتمان، مسائل مختلف را اصلاح کنیم.

انتصابات یک مسیر خیلی ساده نیست! 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره برخی از انتقادات مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در کُندی روند انتصابات گفت: انتصابات یک مسیر خیلی ساده نیست! بنده معتقد نیستم که فلان دوست یا فلان فرد نزدیک مسئولیتی بگیرد بلکه افرادی باید مسئولیت بگیرند که مقبول جامعه دانشگاهی باشند و روند رشد آنان از پائین به بالا باشد.

وی ادامه داد: افراد در کمیته انتصابات مورد بررسی قرار می‌گیرند و گاهی برای انتخاب یک رئیس دانشگاه، ۸ مصاحبه انجام می‌شود و بعد از رسیدن به فرد نهایی باید طبق قانون، استعلام‌های وی بررسی و اخذ شود و ما اکنون ۶۸ مرکز دانشگاه علم پزشکی در سراسر کشور داریم.

 ظفرقندی در ادامه سخنان خود به برخی از انتقادات مطرح شده در این نشست از افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی پاسخ داد و گفت: افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی و دندانپزشکی مصوبه وزارت بهداشت نیست بلکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از ۴ سال پیش تاکنون ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت صورت گرفته است.

افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی دو پیوست داشته که هیچ کدام اجرا نشده

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه افزایش ظرفیت علوم پزشکی و دندانپزشکی دارای دو پیوست بوده که هیچ کدام اجرایی نشده است، گفت: هزینه تحصیل هر دانشجوی علوم پزشکی یک میلیارد تومان است. هزینه‌های دانشجوی علوم پزشکی برای خوابگاه، درس و غذا دیده نشده است. دومین پیوست تامین اساتید بوده که این پیوست هم در نظر گرفته نشده است.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: بنده که ۳۵ سال معلم هستم به هیچ عنوان این روش آموزش را قبول ندارم که ظرفیت یک کلاس از ۱۵۰ نفر به ۲۵۰ نفر برسد. اصلا جهت آموزشی این نیست و خط قرمز ما در آموزش علوم پزشکی کیفیت است و با ۳۰۰ نفر نمی‌توان آموزش را گفتگو محور و مسئله محور جلو برد.

وی تاکید کرد: دانشجوی فارغ التحصیلی که قرار است فردا در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها عزیزان و جگر گوشه‌های مردم را مداوا کند، اما از کیفیت آموزش مناسبی برخوردار نبوده باشد، نوعی ظلم به مردم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره جذب دانشجویان بین المللی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی گفت: همه جای دنیا دانشجوی بین المللی را می‌پذیرند و فقط هم برای پول است. دانشجوی بین المللی که در کشور ما تحصیل می‌کند باید هزینه اش را بدهد و این کاری است که در دنیا در حال انجام است و ما باید همه هزینه را بگیریم و کار خوب تحویل دهیم.

ظفرقندی در پاسخ به سوالی دانشجویی در خصوص چرایی کمبود متخصص در کشور گفت: باید بررسی شود که چرا در برخی رشته‌ها با کمبود متخصص رو به رو هستیم. اکنون در برخی رشته‌ها همچون طب اورژانس، بیهوشی و اطفال و جراحی قلب با کاهش ورودی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه باید اعلام کنیم که اکنون جراحی قلب دیگر ورودی ندارد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۶ سایت جراحی قلب دارد که کمتر از ۲ سایت آن ورودی دارد.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Ukraine
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۷ آذر ۱۴۰۳
سکه گران است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۳ آذر ۱۴۰۳
اینک یه عده بخاطر نداری و مشکل مالی قید بچه دار شدن رو میزنند کاملا درسته. ولی من خودم بعنوان یه زن دارم میگم که با تبلیغات غلط و ... تفکر زنها رو عوض کردن و بعضی ها حتی خجالت میکشن بگن باردار شدن.خانم ها بیشتر به خودش اهمیت می دن نه بچه و خانواده. وگرنه خیلی خانواده های متمول و ثروتمند که دغدغه شغل آینده بچه رو هم ندارن تمایلی به فرزندآوری ندارند. البته که همشون تو سنین بالا پشیمون میشن. اینو از مصاحبه و گفته های خیلی از سلبریتی ها میشه شنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۲ آذر ۱۴۰۳
همین آمار فعلی هم مدیون افغان ها هستید
Iran (Islamic Republic of)
شرکتی مظلوم
۲۱:۳۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
با سلام مبلغ حق اولاد 700هزارتومان چیه ؟! این به کجا میرسه ؟ حق مسکن وحق تاهل 500هزار تومان چیه ؟ به کجا میرسه این مبالغ تو این تورم شبیه جوکه برای جونا ! چرا یکم فکر نمیکنید وخودتونه جای مردم نمزارید ؟
Iran (Islamic Republic of)
تورم،مالیات فقرا به اغنیا
۲۱:۳۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
همه دستگاهها دارن تلاش خودشونو میکنن،یکی با گرون کردن ارز یکی با تورم یکی با چوب ویکی با چنگ و دندون!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
اقتصاد را دریابید ، همه چیز حل میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کاش می گفتی مسولین نقش زیادی داشتند در این اتفاقات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
با این گرانی‌های شبانه و زیرپوستی و طلبکارانه ای که ایجاد کردین بحران خانواده ها و خودکشی جوانان رو رقم زدین و هر روز بر طبل دعوای تو خوبی منم خوبم شعار دادین ....در عمل نه تغییری بود نه پیشرفتی و نه احترام به خواسته مردم....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
با 3 فرزند دختر میگن باید 8صد میلیون اورده بیاری اونم علی الحساب که در طرح مسکن ثبت نام بشی یک کارمند معمولی از کجا بیاره با این وضع کی جرات ازدواج و بچه دار شدن داره ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
شما که در تامین برق و آب و گاز و کار و امنیت اقتصادی و اجتماعی و.... دچار بحران و سومدیریت هستید، چرا تشویق به ازدیاد فرزند و افزایش جمعیت دارید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
خداقوت مسئولین. با این اوضاع اقتصادی گرانی بیکاری که برامون درست کردید انتظاری بیش نباید داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
تا چشم مسئول کور بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
سلام
باپوشک که یکدفعه ۴برابر میشه با شیر خشک که گیر نمیاد کی جرات می کنه بچه دار بشه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کور خوندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
شما نونشو وخرجشو بدید حتماً مردم بچه های زیادی بدنیا می‌آورند جایزه بدید اونم ماشین
Canada
ناشناس
۱۶:۳۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۳
واقعاً نمیفهمید یا نمی‌خواهید بفهمید ! آنهایی هم که به دنیا آمده اند خود پشیمان هستند چرا به دنیا آمده اند .
آخرین اخبار