معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: این مطلب را که گفته می‌شود حذف مشق شب فقط برای دانش آموزان مرفهی است که در کلاس‌های با تراکم پایین تحصیل می‌کنند، قبول ندارم.

مشق برای تمامی دانش آموزان حذف می‌شودبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید مشق شب برای دانش آموزان پایه‌های اول تا سوم ابتدایی حذف و تکالیف مهارت محور جایگزین شده است.
در مرحله اول، این برنامه در کلاس‌هایی که تراکم ۱۶ تا ۲۵ دانش آموز دارند اجرا می‌شود و بچه‌ها قرار است تکالیف خود را در مدرسه زیر نظر معلمان انجام دهند و ساعت‌های خارج از مدرسه را صرف مهارت آموزی کنند. این تصمیم وزارت آموزش و پرورش با واکنش‌های متفاوتی همراه شده است.
برخی کارشناسان معتقدند حذف مشق شب برای کلاس‌های با جمعیت دانش آموزی پایین بیشتر شامل مدارس غیردولتی و دانش آموزانی می‌شود که از امکانات به نسبت مرفه برخوردارند و این مساله با عدالت آموزشی مغایرت دارد.


بیشتر بخوانید: دانش‌آموزانی که هنوز در زیرزمین درس می‌خوانند!


در همین پیوند، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: تراکم جمعیت دانش آموزی در شهر‌های بزرگ زیاد است و در بسیاری از شهر‌های کوچک مشکل تراکم چه در مدارس دولتی و چه غیردولتی نداریم و معلمان می‌توانند زمان و ساعت آموزشی را به گونه‌ای تنظیم کنند که دانش آموزان داخل کلاس تکالیف خود را انجام داده و بازخورد آن را از معلم دریافت کنند.
«رضوان حکیم زاده» یادآوری کرد انجام تکالیف در کلاس‌های با تراکم کمتر از ۱۵ نفر در صورت تک پایه بودن نیز مجاز است.
وی افزود: بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری برنامه تکالیف مهارت محور مختص دانش آموزان پایه‌های اول تا سوم ابتدایی است و ۲ ساعت آموزشی با عنوان 'برنامه ویژه مدارس' برای مهارت آموزی نیز شامل پایه‌های چهارم تا ششم و دوره اول متوسطه می‌شود.
«هدف این است که به جای تمرین، تکرار بیهوده و رونویسی‌های بی فایده که دانش آموزان انجام می‌دادند و معلمان هم فقط یک خط روی آن می‌کشیدند و بازخورد زیادی نمی‌گرفتند، بچه‌ها به سمت تکالیف مهارتی گرایش پیدا کنند».
حکیم زاده تصریح کرد: نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی اقتضا می‌کند دانش آموزان تکالیف درسی را در کلاس انجام داده و بازخورد‌ها را از معلم بگیرند و به بردن تکالیف به منزل نیازی نداشته باشند، اما در عین حال اگر قرار باشد تراکم کلاس اجازه چنین کاری را ندهد این امر باید محدود شود.
وی تاکید کرد به هیچ وجه نباید از کتاب‌های کمک آموزشی، کمک درسی، حل المسائل، پیک‌های آدینه و عناوین مشابه استفاده شود.
به گفته وی، در تکالیف مهارت محور سعی می‌شود بخش‌های مغفول مانده نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی به اجرا درآید؛ زیرا در این ارزشیابی باید دانش آموز طی فرایند یادگیری، تکالیف درسی را در کلاس درس انجام دهد و بازخورد‌های مناسب را از معلم دریافت کند؛ به این معنا که معلم مسوول کنترل بر نظارت و یادگیری دانش آموز باشد نه خانواده ها.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآوری کرد: اکنون چند سالی است که نقش خانواده‌ها و متولیان آموزش جابجا شده و همه این امور برعهده خانواده‌ها گذاشته شده است. این تصور اشتباه است که معلم فقط آموزش دهد و نظارت و یادگیری بر دوش خانواده‌ها باشد؛ حال آنکه کار آموزش را از طریق یک لوح فشرده (سی. دی) نیز می‌توان انجام داد.
حکیم زاده اضافه کرد: نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی تلاش دارد مهارت‌های مورد نیازی را که بچه‌ها باید در دوران کودکی برای شکلگیری شخصیتشان تمرین کنند تا تبدیل به رفتار دائمی شود، به آنان آموزش دهد؛ هر که در آغاز این کار چالش‌هایی وجود دارد، اما امید است با اقدام‌های نظارتی دستگاه تعلیم و تربیت و همکاری خانواده‌ها شرایطی فراهم شود که بحث تکالیف مهارت محور به همه مدارس تعمیم یابد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

مشق شب برای همه حذف می‌شود نه فقط دانش آموزان مرفه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یک فرهنگی
۱۸:۵۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۷
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش چرا مشق را حذف می کنید ؟ معلم مقطع متوسطه اول هستم. کلاس هفتم من که 11نفرند 5 نفر حدمتوسط یعنی املا درحد 15 و 6نفرشون درحد انشتین هستند. حروفات الفبای فارسی برای اونا تدریس می کنم. درکلاس درس نمی توانی برای معلم تعیین تکلیف کنی بخشنامه ات خریدار نخواهد داشت. من فقط برای رضای خدا به دانش آموزان کلاس هفتمم حروفات الفبای فارسی تدریس می کنم تا کاستی های ابتدایی را جبران کنم.
آخرین اخبار