معراج پیامبر (ص) خود یک حکایت عجیب و غیرقابل باور واقعی است و جزء معجزات حضرت قلمداد میشود، از سفر رسول به بیت المقدس تا عروج به آسمان هفتم و ملاقات با خداوند متعال.
اما نکتهای که در این میان مطرح میشود این است که، سنگی در بیت المقدس وجود دارد که در بین زمین و آسمان معلق مانده است و میگویند این سنگ در زمان معراج زیر پای حضرت بوده و در هنگامی که پیامبر قصد داشتند به آسمان بروند این سنگ نیز از زمین بلند میشود تا همراه آن حضرت به آسمان برود که پیامبر (ص) چنین اجازهای را به وی نمیدهد و ..
امروز باشگاه خبرنگاران جوان اقدام به جمع آوری مطالبی پیرامون این موضوع نموده است که پیشنهاد میکنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
پیامبر (ص) فرمود: من در مکه بودم که جبرییل نزد من آمد و گفت: «ای محمد! برخیز». برخاستم و کنار در رفتم. ناگاه جبرئیل و میکائیل و اسرافیل را در آنجا دیدم. جبرئیل، مرکبی به نام «براق» نزد من آورد و به من گفت: «سوار شو». بر براق سوار شدم و از مکه بیرون رفتم. به بیت المقدس رسیدم. هنگامی که به بیت المقدس رسیدم، فرشتگان از آسمان نزد من به زمین فرود آمدند و مرا به داشتن مقام و منزلت ارجمند در پیشگاه خداوند مژده دادند. آنگاه در بیت المقدس نماز خواندم...
ببینید: داستان معراج پیامبر اکرم (ص) در کدام سوره آمده است؟
یکی از معجزات علمی و عملی پیامبر اعظم (ص) که به تصریح قرآن کریم در سایه عبودیت آن حضرت رخ داده، «معراج» است که در اولین آیه سوره اسرا و آیات هشتم تا هجدهم سوره نجم میتوان اشاراتی را درباره آن مشاهده کرد.
پاک و منزه است خدایی که بنده اش را در یک شب از مسجدالحرام به مسجد الاقصی برد که گرداگردش را پربرکت ساختیم، تا نشانههای خود را به او نشان دهیم. او شنوا و بیناست.
البته آن گونه که از روایات برمی آید معراج ضمن دو مرحله انجام شده است در مرحله اول همان گونه که در آیه فوق مشاهده کردیم ایشان را شبانه از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی سیر میدهند و پس از آن تا آسمان هفتم و تا جایی صعود میکنند که احدی جز خداوند متعال حضور نداشته است و تمام این ماجرا در بیداری بوده و بنابر نظر اکثر علمای شیعه با همین بدن جسمانی اتفاق افتاده و نه در خواب یا با روح، زیرا معراج صرفاً روحانی فضیلت چندانی را برای ایشان اثبات نمیکند و چنان عظمتی را که مورد تأکید و روایات است بر نمیتابد.
این مطلب را از دست ندهید: معراج چه زمانی اتفاق افتاد؟
سپس [پیامبر (ص) در شب معراج]نزدیک و نزدیکتر شد، تا آنکه فاصله او [با مقام قرب خاص خدا]به اندازه طول دو کمان یا کمتر بود. در اینجا، خداوند آنچه را وحی کردنی بود، به بنده اش وحی کرد. آنچه را دید، انکار نکرد. آیا با او درباره آنچه دید، مجادله و ستیز میکنید؟ و بار دیگر نیز او را نزدیک سدرهالمنتهی که بهشت جاویدان در آنجاست، دیده است. در آن هنگام که چیزی (شکوه و نور خیره کننده ای) سدرهالمنتهی را پوشانده بود. چشم او هرگز منحرف نشدو طغیان نکرد. (آنچه را دید، واقعیت بود) او در شب معراج، برخی نشانههای بزرگ پروردگارش را دید.
ببینید: فیلمی دیده نشده از محل معراج پیامبر (ص)
هر چند روایات درباره معراج آنقدر متعدد است که به حد تواتر رسیده و مورد قبول همگان میباشد لیکن راجع به زمان، مکان و تعداد دفعات وقوع آن میان محدثان، مورخان و مفسران اختلاف نظر وجود دارد:
این مطلب را از دست ندهید: پیامبر اسلام(ص) برای اثبات معراج خود به مشرکان چه گفت؟
درباره قطعه سنگی که در بیت المقدس هست و در روایات و تاریخ به عنوان «صخره» مطرح شده، مطالب مختلفی وجود دارد.
در بعضی روایات آمده که: حضرت رسول اکرم (ص) از بالای این سنگ به معراج رفتند (نه این که به وسیله این سنگ یا همراه آن).
این مطلب را از دست ندهید: نشان دادن نور امام زمان (عج) به پیامبر اکرم (ص) در معراج
در روایات دیگری نیز وارد شده که: سنگ نیز خواست با حضرت به سوی آسمان رود و همین که بلند شد، حضرت فرمودند: قِف (یعنی بایست) و سنگ در همان حال به طور معلّق در هوا ایستاد. بنیامیه احترام فراوانی به این سنگ میگذاشتند. البته در اصل این که آن تخته سنگ همین سنگ موجود در مسجد الاقصی است یا سنگ دیگری میباشد، اختلاف هست. روایات مختلفی هم در فضیلت نماز خواندن در سمت راست این سنگ و دعا نمودن در اطراف آن و نیز فضیلت آن در روز قیامت وارد شده است که بعضی از این روایات ارزش سندی ندارد و از طریق راویانی مثل ابوهریره نقل شده است.
ولی کسانی که قبل از انقلاب به فلسطین سفر کردهاند، میگویند آن تخته سنگ اکنون بر روی تلی از خاک قرار دارد و معلق نیست.
ببینید: مکان مقدسی که پیامبر اسلام از آنجا به معراج رفت
در واقع قبه الصخره مکانی است که پیامبر شریف اسلام، در شب معراج از فلسطین، پای خویش را بر سنگی به نام قبه الصخره نهاد و از آنجا به معراج روحانی و جسمانی رفت. این سنگ بعد از آن زمان در هوا معلّق باقی ماند، اما در زمان اشغال فلسطین، یهودیان متجاوز و اشغالگر، زیر آن سنگ معلّق خاک و کلوخ ریخته و در واقع آن را روی زمین قرار دادند.
انتهای پیام/
چراکه همه چیز را که با عقل نمیسنجند
دوست بزرگوار نظریات فیزیک کوانتومی اولا همانطور که از نامش پیداست برای ذرات کوانتومی کاربرد دارد نه اجسامی که در زندگی روز مره با آن سر و کار دارید ، این از مبانی بسیار اولیه مکانیک کوانتومی است ،اما اگر حرف مرا قبول ندارید میتوانید سوار ماشین خود شوید و با سرعت به سمت دره ای حرکت کنید و امید وار باشید که فیزیک کوانتومی شاید نجاتتان بدهد (طنز تلخ :/)
دوما فیزیک کوانتومی و حتی بطور تخصصی مکانیک کوانتومی ربطی به چیزهایی که شما فرمودید ندارد و صرفا پدیده های کوانتومی در عالم مادی را توصیف و سعی در قانون مند کردن آنها دارد و در مورد احتمالات برای کمیت هایی که به شدت غیر در مقیاس کوانتومی به شدت غیر قطعی میشوند صحبت میکند.
هر چند قوانین فیزیک کوانتوم با دنیایی که ما درون آن زندگی میکنیم متناقض است لیکن واقعیست و روی عالم مادی درمقیاس کوانتومی کاربرد دارد و مثلا اساس کار کامپیوتری (و یا احتمالا گوشی )که شما با آن این کامنت را گذاشته اید تشکیل میدهد.
اما نظریه عوالم موازی به این دلیل به وجود آمد تا بتواند از چیزی که در دنیای کوانتوم با قوانین دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم تناقض دارد و آنرا عده ای نابسامانی مینامند پاسخ دهد، نظریه جهان های موازی که در کنار نظریه ریسان ها یا نظریه رشته ای معنی بهتری میابد باز هم در مورد ذرات مادی و در مقیاس کوانتومی بحث میکند ##
لیکن با وجود زیبایی هر چه تمام نظریه جهان موازی هنوز شواهد تجربی مستقیمی از آن به دست نیامده و بطور آکادمیک چندان در فیزیک مدرن که اساس کارش تجربه و آزمایش است مورد بحث قرار نمیگیرد . هر چند قطعی (به لحاظ فیزیکی نه به معنی عامیانه) فرض کردن آن از نظر علمی ضرری ندارد.
توضیحاتی که در بالا دادم 1 ساعت و 20 دقیقه وقت مرا گرفت تا بتوانم که برای افرادی که در رشته فیزیک تحصیل نکرده اند توضیحی بدهم که اندکی قابل درک باشد ؛مثلا از صحبت در مورد پدیده های کوانتومی ، آزمایشات متنوع کوانتومی، عدم قطعیت کوانتومی ،خواص موجی و ذره ای ،در هم تنیدگی کوانتومی و توابع موج و تبهگنی ها و ... به دلیل اینکه بیان آنها به این شکل و توضیحات دادن سطحی ممکن است موجب سوءتفاهم شود خودداری کردم .
در آخر همانطور که شما دوست عزیز (خانم فاطمه) ما را به مطالعه فیزیک کوانتوم دعوت کردید من هم در تصدیق این قسمت از فرمایش حضرت عالی به نوبه خود شما و دیگر عزیزان را به مطالعه علمی و بطور مستقیم از منابع معتبر دعوت میکنم. لازم به ذکر است با توجه به این که انجام آزمایشات در این زمینه بسیار پر هزینه است ؛میتوانید اگر به انگلیسی حداقل کمی تسلط دارید به یوتیوب مراجعه کرده و تعدادی از آزمایشات با وسیله های ساده را پیدا کنید که میتوانید خودتان در خانه تکرار کنید. مثلا چندی پیش من یک آزمایش جالب پیدا کردم که پدیده تونل زنی کوانتومی برای فوتون و احتمال تونل زنی را به زبان ساده و با پدید های نوری ساده توضیح میداد.
آیا حدیثی یا آیتی درباره سنگی که مطلق در هوا هست وجود دارد یا نه
بعضی افراد طی الارض و طی سماء شدند. این باعقل کاملا قابل فهمه
باشیم (و درواقع هر چه فرمودند بگیم چشم.)
ولی چه ربطی به موضوع داره؟
(شاید میخوای بگی هممون الان تو معراجیم؟؟؟؟ چون خدا بهمون نزدیکه!)
اشتباه نکن، اینجا خدا پیش ماست، ولی تو معراج پیامبر رفته پیش خود خدا