به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ محمد رضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان این که توسعه کشت گلخانه ای از جمله اولویت های سازمان جهاد کشاورزی قم است گفت: نیازمند تغییرات اساسی در الگوهای کشت و استفاده از روش های نوین برای پرورش گیاهان در آب و هوای خشک و پرتنش استان هستیم و در این زمینه کشت گلخانه ای می تواند اقتصاد کشاورزی قم را متحول کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از امتیازهای کشت گلخانه ای نسبت به کشت های سنتی، کاهش یافتن هزینه های تولید محصول نهایی در آن است که این موضوع می تواند سطح درآمد کشاورزان استان را افزایش دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به تقاضای شدید بازار نسبت به استفاده از محصولات کشاورزی باکیفیت، مطرح کرد: گیاه پرورش یافته در گلخانه از نظر کیفیت، وضعیت مطلوبی دارد و می توان آن را علاوه بر بازارهای داخلی به عنوان محصول صادراتی در کشورهای منطقه به فروش رساند.
طلایی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین تشکیل کارگاه های بسته بندی محصول در کنار گلخانه ها، اقدام مهم دیگری است که می تواند حجم بالایی از تولید و اشتغال را برای کشاورزی استان قم به ارمغان آورد.
وی افزود: قرار گرفتن قم در منطقه مرکزی ایران و دسترسی آن به بازارهای عمده مصرف محصولات کشاورزی کشور، نکته دیگری است که توجیه اقتصادی توسعه کشت گلخانه ای در آن را بالا می برد.
براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است ظرفیت کشت گلخانه ای استان قم در آینده نزدیک به 100هکتار برسد.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
انتهای پیام/ت