به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ محمد رضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: قم، موقعیت ممتازی برای توسعه کشت گلخانه ای دارد و به دلیل برخورداری از نیروی انسانی کارشناس و محیط پاک می تواند محصول سالم و استانداردی را در سطح گلخانه های خود تولید کند.
وی افزود: قرار گرفتن قم در منطقه مرکزی ایران و دسترسی آن به بازارهای عمده مصرف محصولات کشاورزی کشور، نکته دیگری است که توجیه اقتصادی توسعه کشت گلخانه ای در آن را بالا می برد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، متقاضیان احداث 35 هکتار گلخانه در سطح استان به بانک های عامل معرفی شده اند که با ادامه این روند و همکاری دستگاه های مختلف می توان امیدوار بود که به زودی شاهد تبدیل شدن قم به قطب تولیدات سالم و بهداشتی گلخانه ای باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین با اشاره به اهمیت ویژه مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی گفت: سال گذشته چهار هزار و 700 هکتار از زمین های کشاورزی قم به سیستم های نوین آبیاری با وسایل پیشرفته مجهز شد و استان توانست رتبه سوم کشور در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی را در بخش مدیریت منابع آبی به دست آورد.
طلایی اجرای سیاست تغییر الگوی کشت را از دیگر برنامه های بخش کشاورزی قم دانست و افزود: هم اکنون 2 مورد از دشت های استان به عنوان نمونه کشوری برای اجرای این سیاست آماده و امکانات زیرساختی لازم در آن فراهم شده است.
وی بیان کرد: کار اجرای این طرح همزمان با کشت پاییزه سال جاری، آغاز می شود و بر اساس پیش بینی های کارشناسی موفقیت های چشمگیری در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: تغییر الگوی کشت، وارد کردن ارقام جدید زراعی و باغی مقاوم به کم آبی و تنش های محیطی و همچنین توسعه باغات و کشت گلخانه ای از جمله سیاست های مهم برای پیشرفت کمی و کیفی کشاورزی در قم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در ادامه به اهمیت احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی در روستاها اشاره کرد و گفت: با ایجاد بسترهای مورد نیاز برای تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در روستاهای استان می توان اشتغال بسیار مناسبی در این حوزه ایجاد کرد، چرا که با این کار تمام فرآیند تولید، فرآوری و توزیع محصول در روستاها و توسط بهره برداران بخش کشاورزی انجام می شود.
وی افزود: هم اکنون 24 طرح ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی برای اجرای در سطح روستاهای قم مشخص و سه مورد از آن ها ایجاد شده است و این روند بر اساس ظرفیت های اقتصادی مناسب استان به جد دنبال می شود.
وی ادامه داد: احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین اجرای طرح تکمیل زنجیره تولید در بخش مرغ و طیور، باغات پسته و لبنیات در اولویت برنامه ها قرار دارد و به دنبال فرآیندی هستیم که متقاضیان سرمایه گذاری در این بخش بتوانند از تسهیلات ارزان قیمت در قالب طرح اشتغال فراگیر روستائیان استفاده کنند.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
انتهای پیام /ت