به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم ؛محمدرضا طلایی ،رئیس جهاد کشاورزی قم،گفت: باتوجه به شرایط اقلیمی قم و کیفیت آب های نامتعارف استان، ظرفیت های خوبی در بحث پرورش ماهیان خاویاری ایجاد شده است که می تواند ارزش افزوده اقتصادی بالایی برای سرمایه گذاران ایجاد کند.
وی اضافه کرد: سال گذشته بیش از 120 کیلوگرم خاویار تولید شده در قم به کشورهای اروپایی همچون فرانسه و آلمان صادر شد و این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.
طلایی گفت: تنها در سال جاری، 27 کیلوگرم خاویار درجه یک از سه ماهی خاویاری پرورش یافته در قم استحصال شد که در مرحله بازپروری و بسته بندی است تا برای صادارت آن اقدام شود.
وی عنوان کرد: خاویار تولید شده در قم، در کدبندی ماهیان خاویاری جهان جزو محصولات درجه یک به شمار می آید و به همین دلیل این استان ظرفیت های مطلوبی برای گسترش واحدهای پرورش ماهیان خاویاری دارد.
وی با اشاره به این که پرورش ماهی خاویار ارزش اقتصادی خوبی دارد،ادامه داد:درکنار استحصال خاویار، گوشت ماهی خاویار(اوزونبُرون) نیز دارای کیفیت بالایی است و در بازار با قیمت میانگین هر کیلوگرم 270 هزار ریال، مورد استقبال مردم قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های خوب استان قم در پرورش ماهیان خاویاری، مجوز تاسیس سه مرکز جدید در این بخش صادر شده که از این میان یکی به بهره برداری رسیده و 2 مرکز دیگر هم به زودی وارد چرخه تولید خواهد شد.
در حال حاضر 2 واحد پرورش ماهیان خاویاری دارای مجوز در قم فعالیت می کند و ظرفیت اسمی این واحدها در زمینه پرورش گوشت ماهیان خاویاری 22 تن و در زمینه تولید خاویار یک تن است.
وی بیان کرد: به طور میانگین در هر واحد پرورش ماهیان خاویاری بین چهار تا هشت فرصت شغلی مستقیم و 10 فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم یادآورشد: پرورش ماهی خاویار در استان می تواند علاوه بر اشتغالزایی پایدار، منجربه توسعه ظرفیت های اقتصادی به خصوص در بخش صادارت و ارزآوری شود.
انتهای پیام /ح