به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بیزنس اینسایدر، «مجمع جهانی اقتصاد» هر ساله بر اساس 12 فاکتور، گزارشی از وضع اقتصاد کشورهای مختلف جهان منتشر میکند. یکی از عواملی که مجمع جهانی اقتصاد برای تهیه این گزارش مورد بررسی قرار داده است، وضع سلامت شهروندان آن کشورها بر اساس شاخص «امید به زندگی» آنهاست.
بر اساس گزارش سال 2018 که روز گذشته (سه شنبه) منتشر شد، از میان 140 کشور جهان، کشورهای سنگاپور، هنگکنگ، ژاپن و اسپانیا در رتبههای نخست قرار گرفته اند.
در زیر فهرستی از 10 کشور اول جهان از نظر شاخص سلامت ارائه شده است:
1. سنگاپور: این کشور رتبه بالایی را در فهرست سالمترینها از آن خود کرده است و امید به زندگی در این کشور 73.6 سال است.
2. هنگ کنگ: این کشور که فقط 7.3 میلیون نفر جمعیت دارد، در رتبه دوم قرار گرفته است. اما در این گزارش رقم دقیقی از سطح امید به زندگی در هنگکنگ منتشر نشده است. در سال گذشته میلادی هنگ کنگ بالاترین سطح امید به زندگی را داشت. (زنان 87.32 سال و مردان 81.24 سال)
3. ژاپن: این کشور هم رتبه بالایی را از نظر شاخص سلامت از آن خود کرده است. سطح امید به زندگی در ژاپن 73.2 سال است.
4. اسپانیا: این کشور 10 درصد از تولید ناخالص داخلیاش را صرف خدمات بهداشتی میکند. سطح امید به زندگی در اسپانیا 72.6 سال است.
5. سوئیس: این کشور از پوشش سلامت همگانی برخوردار است. سطح امید به زندگی در سوئیس 71.9 سال است.
6. ایتالیا: بسیاری از ایتالیاییها به لطف سیاستهای بهداشتی این کشور از کیفیت زندگی بالایی برخوردار هستند. سطح امید به زندگی در ایتالیا 71.8 سال است.
7. فرانسه: این کشور هم به سبب خدمات بهداشتیاش شهره عام و خاص است. فرانسه در سال گذشته میلادی در رتبه یازدهم قرار گرفته بود و امسال 4 پله صعود کرده است. میزان امید به زندگی در فرانسه 71.7 سال است.
8. استرالیا: این کشور از سال گذشته تاکنون یک پله از نظر بهبود خدمات بهداشتی صعود کرده است. میزان امید به زندگی در استرالیا 71.5 سال است.
9. نروژ: در نروژ افراد زیر 16 سال هیچ هزینهای برای خدمات بهداشتی نمیپردازند. این کشور بیش از هر کشور دیگری در جهان به ازای هر نفر هزینههای مراقبتهای بهداشتی پرداخت میکند. سطح امید به زندگی در نروژ 71.5 سال است.
10. ایسلند: این کشور هم از پوشش سلامت همگانی برخوردار است و افراد بسیاری معدودی در آن از بیمههای خصوصی استفاده میکنند. سطح امید به زندگی در ایسلند 71.5 سال است.
این ردهبندی در حالی اعلام شده است که دفتر توسعه سازمان ملل متحد ماه گذشته در جدیدترین گزارش خود (اینجا) میانگین امید به زندگی در ایران را 76.2 سال (یعنی بالاتر از تمامی این کشورها) اعلام کرد.
انتهای پیام/
ساری وجا ری است .
مگر آقای ترا مپ نگفت ایران میتواند ظرف ۱۲ دقیقه خاور میانه را بگیرد .
چه اعترافی از این بالا تر .
یا حق
اين آمار اشتباهه.چون ايران عزيزمون در رتبه يك قرار دارد.
با اين سطح كيفيتي كه ما داريم سالها بايد كشورهاي مثله سنگاپور زحمت بكشند تا به اينجا برسند.
اين آمار را آمريكا داده كه از لحاظ سياسي سطح زندگي ما را پايين نشون بده.
يا علي