به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ منصور بستانیان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس، با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در انسان به صورت یک بیماری شدید با مرگ و میر بالا بروز میکند، گفت: بیماری پس از گزش انسان توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ایجاد شده، همچنین تماس با خون، ترشحات و بافت آلوده دام، هنگام کشتار و عملیات دامپزشکی ونیز تماس انسان با ترشحات و بافتهای فرد آلوده به بیماری از دیگر راههای انتقال بیماری است.
وی با اشاره به اینکه بیماری در دام بدون هرگونه علائم بالینی است و از طریق کنه منتقل میشود، گفت: مهمترین مخزن و ناقل ویروس CCHF کنه گونه هیالوما بوده و این ویروس میتواند تا مدتها در جمعیت کنهها باقی بماند بدون آنکه از میزبان آلودهای خونخواری کند.
این مقام مسئول ادامه داد: این ویروس میتواند از طریق گزش کنه آلوده، طیف وسیعی از دامهای وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند و بز را آلوده کند، اما پرندگان به جز شترمرغ به ویروس عامل بیماری مقاوم هستند.
وی به دامداران توصیه کرد: محل نگهداری دام از محل زندگی خود جداسازی کرده، دامهای خریداری شده را قرنطینه و سمپاشی، جایگاه و بدن دام را بهطور مرتب سمپاشی کرده، از له کردن کنه روی پوست بدن و از تماس با ترشحات و خون دام خودداری کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس با بیان اینکه افرادی که در کشتارگاه فعالیت میکنند از جمله افراد در معرض خطر این بیماری هستند، افزود: این افراد در طول مدت بازرسی از روپوش یا لباس کار مناسب، چکمه، دستکش، ماسک و عینک استفاده و از ذبح دامهای تبدار و آلوده به کنه خودداری کنند، همچنین در صورت وجود زخم در دست و یا سایر نواحی بدن، از تماس زخم با لاشه، ترشحات و خون دام جدا خودداری کرده و از پاشیدن خون، مایعات و ترشحات لاشه به چشم و مخاط دهان جلوگیری شود.
بستانیان ادامه داد: شهروندان گوشت مصرفی خانوار را از مراکز مجاز عرضه گوشت قرمز و دارای برچسب و مهر دامپزشکی خریداری کرده و از خرید غیر ضروری دام زنده و کشتار دام در خارج از کشتارگاه جداً خودداری کنند.
وی افزود: به منظور سالم سازی گوشت باید پس از ذبح دام، لاشه مربوطه به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت، در دمای یک تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری و سپس مصرف شود که این فرآیند در حال حاضر در برخی از کشتارگاههای دارای پیشسرد انجام میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس تاکید کرد: هنگام تکه کردن و شستشوی گوشت از دستکش استفاده کرده و از مصرف گوشت، جگر، کلیه و قلب به صورت خام و نیم پز اکیداً خوددای شود.
انتهای پیام/ن