به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پارکیسنون بیماری عصبی پیشرونده است که با علائمی همچون لرزش اندام، از دست دادن تعادل و کندی حرکت شناخته میشود. هرچند، گروهی از محققان اسپانیایی به روشی دست پیدا کردند که از آسیب دیدن عصبها جلوگیری کرده و حتی آسیب دیدگیهای عصبی ناشی از این بیماری را بهبود دهد.
شیوع این بیماری در جهان نیز قابل توجه است و مطالعات نشان میدهد پارکینسون یک درصد از جمعیت افراد ۶۰ سال و بالاتر را درگیر میکند. همچنین، پارکینسون دومین بیماری عصبی پیشرونده تشخیصی است. اگرچه علت ابتلا به این بیماری مشخص نیست، پیشرقت بیماری با مکانیزمهای سمی خاصی همراه است که در مغز ایجاد میشود. یکی از این مکانیزمها تشکیل تودههایی به نام «اجسام لویی» است که فعالیت طبیعی سلولهای عصبی را مختل میکند.
بیشتر بخوانید: ۹ ترفندی موثر در پیشگیری از آلزایمر
این تودهها از پروتئین «alpha-synuclein» ایجاد شده است. اگرچه، محققان از نقش alpha-synuclein در بیماری پارکینسون و انواع مختلف زوال عقل آگاهی دارند، مشخص نیست این پروتئین چگونه در بدن تولید میشود.
محققان اظهار داشتند: بررسیها نشان میدهد که پروتئین alpha-synuclein میتواند از تحلیل رفتن عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون جلوگیری کند.
به تازگی، گروهی از محققان دانشگاه آتونوما در اسپانیا مولکولی را شناسایی کردند که نه تنها تحلیل رفتن عصبها را متوقف میکند بلکه میتواند روند آن را نیز معکوس سازد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان با بررسی روی ۱۴ هزار نوع مولکول به دنبال ویژگی خاصی بودند که بتواند مانع از به هم چسبیده شدن alpha-synuclein و تشکیل توده شود. این محققان در بررسیهای بیشتر به مولکول SynuClean-D دست پیدا کردند که مانع از تشکیل توده میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/