به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شربت سنا (برگ سنا، گل سرخ، تخم گشنیز، گل ختمی و انیسون) حاوی انواع ویتامینهای A. C. D. E. گروه ویتامینهای B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۶، B. ۹، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، آهن، منیزیم، فیبر، پروتئین، کلسیم، مس، منگنز، روی (زینک)، سلنیوم، رزین، تانِن، آنتراکینونها، گلیکوزیدها، پلیفنول، اسید لینولئیک و سینئول است.
برای بررسی خواص شربت سنا و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
بیشتر بخوانید: راههای موثر برای درمان یبوست
مهمترین خواص شربت سنا
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت سنا گفت: این شربت ضد یبوست و انگل است و نقشی موثر در دفع سموم از بدن، لاغری و کاهش چربی خون دارد. شربت سنا به علت وجود ویتامینهای A. C. E؛ و پلیفنول خاصیت آنتیاکسیدانی دارد از این رو با تقویت سیستم ایمنی، از بدن در برابر بیماریهای مختلف و انواع سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ و مثانه محافظت میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت سنا بیان کرد: این شربت تاثیری چشمگیر در از بین بردن چربیهای دور شکم و کبد دارد، ضد نفخ و بادشکن است و به درمان بواسیر (هموروئید) ناشی از یبوست کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت سنا به علت داشتن سینئول و اسید لینولئیک نقشی موثر در رفع آرتریت (التهاب مفاصل) و تسکین دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد، همچنین کنترل کننده خوبی برای قند و فشار خون شما خواهد بود.
عظمایی تاکید کرد: شربت آرامبخش قلب و اعصاب است و فیبر موجود در آن تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
وی تصریح کرد: شربت سنا همچنین به شادابی و طراوت پوست و مو کمک میکند. این شربت نقشی موثر در رفع بیماریهای تنفسی، التهاب و ورم گلو، خارش، اگزما، لک و پیس (برص یا ویتیلیگو)، پاکسازی رحم و تقویت استخوانها دارد.
موارد منع مصرف شربت سنا
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت سنا یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ افرادی که دچار اسهال شدید، تنبلی و انسداد روده هستند هم نباید شربت سنا را استفاده کرده؛ کودکان زیر ۲ سال و مبتلایان به کولیت روده هم باید این شربت را در صورت مشورت با پزشک مصرف کنند.
مواد لازم برای تهیه یک و نیم لیتر شربت سنا
برگ سنا ۴۵ گرم
گل سرخ ۱۵ گرم
گل ختمی ۱۵ گرم
تخم گشنیز ۱۵ گرم
انیسون ۱۰ گرم
عسل ۴۰۰ گرم
آب یک و نیم لیتر
طرز تهیه شربت سنا
- برگ سنا، گل سرخ، گل ختمی، تخم گشنیز و انیسون را نیمکوب کنید.
- مواد نیمکوب شده را داخل یک و نیم لیتر آب بریزید و بگذارید ۲ تا سه ساعت بماند.
- مخلوط مواد را پنج دقیقه بجوشانید و صبر کنید تا دمای ترکیب متعادل شود. (به ۵۰ درجه سانتیگراد برسد.)
- مخلوط را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- پس از سرد شدن شربت آن را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- این شربت بهتر است در طول یک تا ۲ هفته مصرف شود.
- برای تهیه یک لیوان از شربت سنا نصف لیوان از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت سنا را باید به مدت سه روز، روزانه سه لیوان ۳۰ دقیقه قبل از ناهار، شام و پیش از خواب میل کرد.
- شربت سنا برای همه طبعها مناسب است.
- افراد برای پیشگیری از ابتلا به یبوست باید روزانه از میوهها، سبزیها و مایعات به مقدار کافی استفاده کنند.
منبع: نصف جهان
انتهای پیام/