یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی خورش محلی را در عضلانی شدن و افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خورش غوره بادنجان یکی از غذا‌های محلی استان همدان است، خورشتی سرشار از انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، پروتئین، قند، کلسیم، فسفر، منگنز، سدیم، پتاسیم، آهن، روی (زینک)، مس، سلنیوم، گوگرد، آنتی اکسیدان مانند فیتواسترول، فیبر، منیزیم، اسید فولیک، مالیک، فرمیک، سیتریک و اگزالیک.

برای بررسی خواص خورش غوره بادنجان و اینکه مصرف این خورش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

بدون مصرف قرص‌های نیروزا بدن خود را عضلانی کنید/ چگونه انرژی بدن را افزایش دهیم؟

مهم‌ترین خواص خورش غوره بادنجان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص خورش غوره بادنجان اظهار کرد: این خورش پروتئینی فراوان دارد از این رو بدن را عضلانی کرده، انرژی بدن را افزایش می‌دهد و برای ورزشکاران بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: مواد غذایی که انرژی شما را چند برابر می‌کنند


وی درباره خواص دیگر خورش غوره بادنجان بیان کرد: این خورش برای مبتلایان به درد‌های سیاتیکی، کمردرد و بیماری‌های روماتیسمی بسیار مفید است؛ به علت داشتن ویتامین B۱۲، اسید فولیک و آهن تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده، خون ساز بوده و برای مبتلایان به کم‌خونی و افراد لاغر بسیار مناسب است. 

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خورش غوره بادنجان به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند؛ خورش نقشی مؤثر در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید


عظمایی تأکید کرد: خورش غوره بادنجان به علت داشتن فیبر موجود تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ این خورش به علت وجود ویتامین‌های A ، C، E و فیتواسترول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

وی تصریح کرد: خورش غوره بادنجان سرشار از ویتامین C است، بنابراین به جذب بهتر آهن در بدن کمک کرده و به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B و سایر املاح معدنی نقشی مؤثر در طراوت، شادابی و زیبایی پوست و مو دارد.


بیشتر بخوانید: راهکار‌های فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز


عظمایی یادآوری کرد: خورش غوره بادنجان بینایی، قوای جنسی و سیستم عصبی را تقویت می‌کند؛ این خورش به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ زنان باردار برای تهیه این خورش باید از چند عدد غوره استفاده و از مصرف غوره زیاد پرهیز کنند؛ همچنین تأثیری چشمگیر در کنترل قند، فشار و چربی خون دارد.

 

بدون مصرف قرص‌های نیروزا بدن خود را عضلانی کنید/ چگونه انرژی بدن را افزایش دهیم؟

مواد لازم برای تهیه خورش غوره بادنجان (پنج تا ۶ نفر)

بادنجان                                                                     چهار عدد
گوشت چرخ‌کرده گوسفندی یا مرغ                     ۶۰۰ گرم
غوره                                                                          یک لیوان
گوجه فرنگی                                                            چهار عدد
پیاز                                                                           یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                                   به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی محلی                                          یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد                                                             به مقدار لازم
آب                                                                            ۲ لیوان

طرز تهیه خورش غوره بادنجان

  • نخست بادنجان‌ها را به خوبی بشویید سپس پوست آنها را بگیرید.
    - بادنجان‌ها را به صورت عمودی برش دهید و مقداری نمک روی آنها بریزید.
    - پس از ۲ ساعت بادنجان‌ها را بشویید تا ماده زردرنگ آنها (سولانین) خارج شود.
    - بادنجان‌ها را با روغن کنجد سرخ کنید.
    - پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید.
    - گوشت چرخ‌کرده گوسفندی یا مرغ را به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.
    - نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، رب گوجه‌فرنگی محلی و گوجه‌فرنگی‌های خُرد شده را هم به سایر مواد بیفزایید.
    - آب را هم به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا خورش در حرارت ملایم به خوبی بپزد.
    - در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، غوره‌ها را به سایر مواد اضافه کنید.
    - بادنجان‌ها را هم کنار خورش قرار دهید.
    - خورش غوره بادنجان را همراه با نان یا برنج میل کنید.
    - در صورت دسترسی نداشتن به غوره، یک قاشق غذاخوری آبغوره در انتهای پخت به خورش اضافه کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.