به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ چلو دیزی یکی از غذاهای محلی استان کاشان (خالد آباد) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، سلنیوم، کولین، منگنز، منیزیم، کلسیم، اسید فولیک، فیبر، آهن، روی (زینک) و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص چلو دیزی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص چلو دیزی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد و بدن را هم عضلانی میکند بنابراین برای بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: این خوراکیها انرژی بدن را میدزدند!
وی درباره خواص دیگر چلو دیزی بیان کرد: این غذا به علت داشتن اسید فولیک، آهن و ویتامین B۱۲، تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند؛ چلو دیزی برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است و آنها را چاق میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: چلو دیزی به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر تاثیری چشگیر در استحکام استخوانها و دندانها دارد بنابراین برای استخوان بندی کودکان در حال رشد بسیار مفید است و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد به ویژه کهنسالان جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید
عظمایی تاکید کرد: چلو دیزی به علت داشتن ویتامین A ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی نقشی موثر در طراوت، زیبایی و شادابی پوست و مو دارد و از پیری زودرس پوست و ریزش مو هم جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: چلو دیزی بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: افزایش انرژی بدن با مصرف جینسینگ
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: چلو دیزی به علت وجود اسید چرب امگا ۳، اسید فولیک، آهن و ویتامین B۱۲ برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ این غذا به علت داشتن ویتامینB۱۲، اسید چرب امگا ۳ و سایر ویتامینها و املاح معدنی تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و ایجاد شادی و نشاط در افراد دارد و از بروز اضطراب، استرس و افسردگی جلوگیری میکند.
عظمایی یادآوری کرد: چلو دیزی به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
گوشت گوسفندی یا بره (سردست یا ران) ۵۰۰ گرم
برنج پنج پیمانه
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
زردچوبه ۲ قاشق مربا خوری
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
لوبیا ۲ پیمانه
زرشک پلویی ۲ تا سه قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
زعفران دَمکرده نصف استکان
- نخست پیازها را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- گوشت را به اندازه دلخواه خُرد کنید؛ به پیازهای تفت داده شده بیفزایید و تفت دهید.
- لوبیا را که از قبل خیس کردهاید به مخلوط مواد اضافه کنید.
- کمی آب به مواد بیفزایید و بگذارید مواد در حرارت ملایم به خوبی بپزد و آب آن تمام شود.
- نمک را به سایر مواد اضافه کنید.
- برنج را به خوبی بشویید و با مقداری آب، نمک، روغن و پودر سبوس برنج به صورت کته بپزید.
- پس از دَم کشیدن و پختن برنج مخلوط گوشت و لوبیای پخته شده را به برنج اضافه کنید.
- برنج را با مخلوط گوشت و لوبیای پخته شده به خوبی مخلوط کنید.
- چلو دیزی را با زعفران دَمکرده و زرشک پلویی تفت داده شده تزئین کنید.
- مصرف زرشک در این غذا اختیاری است.
انتهای پیام /