مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در گفت و گو باخبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه با استفاده از منابع غذایی مختلف، نیازهای بدن را تامین می کنیم؛ تصریح کرد: برخی از مواد مورد نیاز در بدن ذخیره شده و در مواقعی که دریافتی آنها پایین باشد، بدن از ذخایر خود استفاده می کند.
وی افزود : برخی دیگر از مواد مورد نیاز بدن، قابلیت ذخیره شدن در بدنمان را نداشته و باید به صورت روزانه دریافت شوند؛ توجه به دریافت مواد غذایی به صورت روزانه و اطمینان از دریافت آنها اهمیت فراوانی دارد.
به گفته این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی گروه نان و غلات منبع كربوهيدرات های پيچيده و فيبر هستند و مواد غذایی این گروه بیشتر نقش تامین انرژی بدن را به عهده دارند.
شادنوش ادامه داد: موادغذایی این گروه حاوی ویتامین های گروه B ، آهن و پروتئین بوده و میزان توصیه شده برای مصرف روزانه آنها 6 تا 11 سهم از این گروه است.
وی با اشاره به اینکه سبزی ها حاوی ویتامین ها ، املاح و فیبر مورد نیاز بدن هستند؛ اظهار کرد: سبزیجات و میوه جات غنی از ویتامین C شامل گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، اسفناج ، سیب زمینی و کلم بروکلی و مواد غذایی غنی از ویتامین A شامل هویج، اسفناج ، سیب زمینی و سایر سبزی ها از جمله كرفس، بادمجان، كدو سبز، قارچ، پیاز و ... است.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی توصیه کرد: افراد در طول روز بهتر است از انواع سبزیجات در قالب سالاد ، سبزی خوردن ، سبزیجات آب پز یا بخار پز، استفاده کنند.
شادنوش مصرف گروه میوه ها را برای بدن ضروری دانست و گفت: این گروه شامل سبزیجات و میوه جات غنی از ویتامین C مانند مرکبات ، توت فرنگی و مواد غذایی غنی از ویتامین A مانند طالبی ، زردآلو ،آلو ، هلو ، موز ، انبه و همچنین سایر میوه ها از جمله سیب ، گلابی ، انواع توت ، گیلاس ، انگور ، هندوانه و خربزه و ... است.
وی بیان کرد : میوه ها حاوی انواع ویتامین ، املاح و فیبر مورد نیاز بدن هستند که توصیه می شود روزانه از انواع میوه های فصل به صورت تازه استفاده شود.
وی به گروه لبنیات که شامل شیر، ماست، كشك و بستنی است اشاره کرد و گفت : با مصرف مواد غذایی انرژی زا این گروه بخش مهمی از نیاز بدن به مواد مغذی مهم نظیر پروتئین ، كلسیم ، فسفر و بعضی از انواع ویتامین های گروه B، A و D تامین می شود.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی اظهار کرد : توصیه می شود افراد از محصولات كم چرب لبنیات استفاده کنند و مصرف بستنی به علت چربی و شیرینی زیاد و مواد افزودنی ، باید محدود شود.
شاد نوش به گروه گوشت، حبوبات، مغزها و تخم مرغ اشاره کرد و یاد آور شد: این گروه شامل موادی مانند گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله )گوشت های سفيد (مرغ، ماهی و پرندگان ) تخم مرغ، حبوبات( نخود لوبيا عدس باقلا لپه ماش ) ومغزها (گردو بادام فندوق پسته وانواع تخمه ) است که مواد مغذی مهم آنها شامل پروتئين،آهن، روی و بعضی از انواع ويتامين های گروه B می شود و روزانه باید سهمی از دریافت پروتئین به پروتئین گیاهی یعنی حبوبات و آجیل اختصاص یابد.
انتهای پیام/