همکاری با انگلیس در مورد راکتور آب سنگینسخنگوی سازمان انرژی اتمی در سالگرد بهره برداری از راکتور آب سنگین اراک از دستیابی به رادیو ایزوتوپ‌های بیشتر با بازطراحی راکتور آب سنگین اراک خبرداد.

بهروز کمالوندی در گفت‌وگو  با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سالگرد بهره برداری از راکتور آب سنگین اراک و توافقات انجام شده برای حضور انگلیس در بازطراحی این راکتور پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام،اظهار کرد: بر اساس سازوکار و توافقاتی  که قبلا در گروه 1+5 مورد تاکید قرار گرفته اکنون شاهد هستیم که انگلیس جای را آمریکا در بحث فنی راکتور اراک گرفته است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی بیان کرد:پیش از این  قرار بود چین و آمریکا بحث های فنی راکتور را به پیش ببرند، اما با خروج آمریکا از برجام  انگلیس مسئولیت این امر را بر عهده گرفت.

وی با اشاره به اینکه انتخاب لندن به عنوان جایگزین آمریکا  ارتباطی به تصمیم گیری ما ندارد،افزود: چین و انگلیس کارگروه فنی پیش بینی شده را نمایندگی می کنند، قرار بر بود تا بر اساس سند رسمی امضا شده بین ما و طرف‌های مقابل، آنها  تعهدات خود را در قبال این رآکتور انجام بدهند.

کمالوندی با بیان اینکه سازوکار موجود بین ما و طرف مقابل  برای بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک  بر مبنای دو قرار داد است؛  تصریح کرد:یکی از این قرار دادها  مربوط به  سند رسمی است که با ما امضا شده و دیگری و بر اساس سندی است  که  آنها به عنوان کارگروه فنی در بین خود به امضا رسانده اند، بنابراین آنها پیش از این  در توافق انجام شده  بین خودشان  چین و آمریکا را انتخاب کرده بودند که پس از خروج آمریکا، انگلیس را جایگزین کردند. 

پس از بازطراحی رآکتور اراک ایزوتوپ های  تولید شده در بخش های مختلف افزایش می یابند

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اتفاق مهم  پس از بازطراحی رآکتور این است که ایزوتوپ های  تولید شده توسط رآکتورکه در زمینه های دارویی ، صنعتی و کشاورزی کارکردهای مختلفی دارند به مراتب بیشتر خواهند شد.

وی افزود: اتفاق دیگر مربوط به این است که  ما  در رآکتور قبلی  از سوخت معمولی غیر غنی شده استفاده می کردیم در حالی که در رآکتور بازسازی شده قرار است از سوخت غنی شده استفاده کنیم.

کمالوندی بیان کرد: راکتور آب سنگین اراک از سه بخش تشکیل شده است که اصطلاحا به آن کولنت، دیفلکتور و دیترند می گویند که در هر سه آب سنگین قرار خواهد گرفت.

با بازطراحی، به یک رآکتورکاملا آب سنگین با سوخت غنی شده دست می یابیم

وی با تاکید بر اینکه  آب سنگین در مقایسه با آب سبک به دام انداختن نوترون ها را بیشتر می کند،اظهار کرد:اگر بازطراحی رآکتور به خوبی پیش برود ما می توانیم  یک رآکتور کاملا آب سنگین داشته باشیم که با سوخت غنی شده نسبت به رآکتور قبلی رادیو ایزو توپ های بیشتری را تولید می کند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه ساخت رآکتور حدود پنج سال  زمان می برد و قسمتی از این زمان هم سپری شده است،گفت: هر رآکتور شامل سه مرحله طراحی مفهومی،پایه و تفصیلی است که ما  طراحی مفهومی و پایه را انجام داده ایم و منتظر طراحی تفصیلی هستیم.

کمالوندی ادامه داد:در بحث طراحی تفصیلی، چینی ها باید طرح ها را تایید کنند و بعد از انجام این مراحل  وارد فاز اجرا خواهیم شد، در اجرا هم بسته به اینکه بخواهیم خودمان ماشین آلالت را بسازیم ،وارد کنیم و یا به کشورهای دیگر سفارش بدهیم، می تواند تفاوت های زمانی  وجود داشته باشد که زمان کمتر یا بیشتری را  طلب می کند. 

باوجود  فشارهای موجود،  مقادیر نسبتا  خوبی از آب سنگین را  فروخته ایم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در مورد فروش آب سنگین کشور، اظهار کرد:ما مازاد آب سنگین داشتیم که آن را عرضه کرده ایم  و  به چند کشور فروخته ایم، اما آمریکایی ها موانعی را ایجاد کرده  و سعی می کنند با مراجعه به کسانی که آب سنگین را به آنها می فروشیم ، متقاعدشان  کنند از ایران آب سنگین نخرند.

وی تاکید کرد:باوجود  فشارهای موجود،  مقادیر نسبتا  خوبی از آب سنگین را  فروخته ایم و بازارهای مناسبی  هم برای فروش کشف کرده ایم.

 130تن آب سنگین ذخیره داریم

کمالوندی در پایان با اشاره به نیاز 65 تنی رآکتور جدید  کشور  به آب سنگین،گفت: دو برابر آن  یعنی 130 تن را نگه داشته ایم  و مازاد را به فروش رسانده ایم. 

انتهای پیام/

برچسب ها: انرژی هسته ای ، برجام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۱ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
روباه پیر... حضور داره سرویس هم جای امریکا ها میده......؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
ما برجام نمیخواهیم.نمیخواهیم با اروپا مذاکره کنیم.اگر قراره ما مردم سختی بکشیم پس ما تعیین میکنیم که برجام میخواهیم یا نه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
واقعا به چه زبانی بگیم که مردم برجام نمیخوان.ما که داریم سختی ها رو تحمل میکنیم پس لطفا اینقدر از برجام دفاع نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
باور کنید خسته شدیم از برجام.هی میگید اگر برجام نبود از چند سال پیش دلار گرون شده بود.میذاشتید همون چند سال پیش دلار گرون میشد و انرژی هسته ای ما رو تقدیم دشمن نمیکردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
روباه پیر در فکر نفوذ است .خدا رحم کنه پس از جمع آوری اطلاعات یا دانشمندانمان را ترور می کنند .یا فرار مغزها ور عرصه صنعت هسته ای روی می دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
انگلیسی که قتل عام ایرانیها رو انجام داد کی دلش به حال ما سوخته که دفعه دومش باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
خب چراشما حالادیگه ازبرجام وقراردادهای پرضرر خارج نمیشید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
حالا که آب سنگین خوب میخرن خب تا میتونین آب سنگین تولید کنین و بفروشین و ارز آوری کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
چرا انگلیس جایگزین آمریکا شده ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
اینها از افتخارات دوره احمدی نژا هست
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۲:۱۱ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
پای انگلیس در رآکتور اتمی اراک یک اشتباه محض است این روباه پیر از آمریکا خبیث تر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
به نظر من بهتره کلا مذاکره نکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
خواهشا با اروپا مذاکره نکنید
France
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
انگلیس قابل اعتماد نیست
Germany
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
سوخت معمولی بدون غنی شده که خیلی بهتر بود
آخرین اخبار