رئیس‌جمهور در آیین دریافت استوارنامه سفرای جدید ۱۰ کشور گفت: دولت چهاردهم به دنبال وفاق در داخل و تعامل دوستانه در محیط بین‌الملل است.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز سه‌شنبه به شکل جداگانه پذیرای سفرای جدید کشور‌های ارمنستان، ایرلند، بریتانیا، ترکمنستان، سیرالئون، کنیا، کوبا، کویت، موریتانی و هلند بود و ضمن دریافت استوارنامه‌ها و خوش‌آمدگویی به آنان، برای یکایک آنها در عمل به ماموریت‌ها و فراهم‌سازی زمینه‌های گسترش همکاری‌ها و ارتقای سطح روابط فیمابین آرزوی موفقیت کرد.

پزشکیان در دیدار خانم «لیشا ترزا مور» سفیر جدید ایرلند با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال وفاق در داخل و تعامل دوستانه در محیط بین‌الملل است، اظهار داشت: دولت چهاردهم ایران تلاش دارد که با تفاهم و گفت‌و‌گو روابط با دیگر کشور‌ها را تعمیق و تقویت کند. همچنین موضع مستقل و حمایت‌آمیز ایرلند از مردم فلسطین را شایسته احترام می‌دانیم و امیدواریم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع و بی‌گناه غزه نیز هر چه سریع‌تر متوقف شده و امدادرسانی به این مردم آغاز شود.

سفیر جدید ایرلند نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از اینکه پس از ۱۲ سال بار دیگر سفارت کشورش در ایران با حضور سفیر فعالیت خواهد کرد، رویکرد‌های دولت و دیدگاه‌های دکتر پزشکیان را همان رویکرد‌ها و دیدگاه‌های دولت ایرلند توصیف و تصریح کرد: ایرلند به جایگاه موثر ایران در منطقه و جهان باور دارد و از همین رو به دنبال گسترش روابط فیمابین هستیم.

پزشکیان در ادامه در دیدار با آقای «هیوگو شورتر» سفیر جدید بریتانیا، رویکرد و خواسته جمهوری اسلامی ایران را برقراری آرامش، امنیت و صلح در منطقه و تمام جهان عنوان کرد و افزود: بی‌عملی کشور‌های غربی در برابر جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی‌گناه و بی‌دفاع غزه، به خصوص با توجه به ادعا‌ها و صدای بلند آنها در زمینه دفاع از حقوق بشر به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست؛ چه رسد به اینکه برخی از کشور‌های اروپایی و به خصوص آمریکا سلاح و تجهیزات نیز به این رژیم جنایتکار ارسال می‌کنند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خروج آمریکا از برجام و نقض عهد کشور‌های اروپایی در عین پایبندی جمهوری اسلامی به این توافق گفت: ایران بر اساس باور‌های اعتقادی و نیز فتوای قاطع رهبر معظم انقلاب اسلامی به هیچ وجه قصدی برای بهره گرفتن از توانمندی‌های هسته‌ای خود در زمینه نظامی ندارد و برای بازگشت همه طرف‌ها به توافق و عمل به تعهدات متقابل نیز آمادگی کامل داریم.

سفیر جدید بریتانیا نیز در این دیدار با اشاره به اینکه دولت جدید کشورش کاملا متعهد به تعامل و راهکار‌های دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل در عرصه بین‌المللی است، خاطرنشان کرد: بریتانیا به دنبال گسترش تعامل با ایران به عنوان یک کشور فعال و موثر در عرصه بین‌الملل است و تقابل با ایران به هیچ وجه مطلوب ما نیست.

در ادامه این دیدار‌ها پزشکیان آقای «امیل فردریک د بنت» سفیر جدید هلند را به حضور پذیرفت و با اشاره به سابقه بیش از ۴۰۰ ساله برقراری روابط دیپلماتیک رسمی میان دو کشور و اظهار امیدواری برای گسترش تعاملات فیمابین در عرصه‌های مختلف اظهار داشت: رویکرد اعلامی من از همان دوران فعالیت‌های انتخاباتی وفاق در داخل و تعامل با جهان خارج بود، اما رژیم صهیونیستی از همان روز نخست آغاز به کار رسمی بنده، با ترور آقای هنیه به عنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران، تلاش کرد در پیشبرد این رویکرد مانع‌تراشی کرده و پای ما را به درگیری و جنگ بکشاند.

رئیس جمهور افزود: رژیم صهیونیستی تا کنون حدود ۱۴ هزار کودک و بیش از ۱۰ هزار نفر از زنان بی‌گناه و بی‌دفاع غزه را به شهادت رسانده و کشور‌های اروپایی مدعی و به خصوص آمریکا نه تنها به شکلی موثر و بازدارنده این اقدامات را محکوم نکرده‌اند، بلکه با ارسال سلاح و تجهیزات و جلوگیری از تلاش‌های حقوقی، مانع از توقف کشتار و جنایت رژیم صهیونیستی علیه این مردم مظلوم شده‌اند.

سفیر جدید هلند نیز در این دیدار با اشاره به اینکه برابر اسناد موجود در سفارت کشورش در تهران، اولین سفیر هلند در سال ۱۶۵۱ میلادی به ایران آمده است، تصریح کرد: دولت جدید هلند علاقمند گسترش همکاری‌ها و ارتقای سطح روابط با دولت ایران است.

پزشکیان در ادامه در دیدار آقای «جوناه ماینا موانگی» سفیر جدید کنیا نیز سطح روابط و کیفیت همکاری‌های جاری میان دو کشور را رضایت‌بخش توصیف و تصریح کرد: امیدوارم روابط ما در دوره پیش‌رو و با تلاش‌های جنابعالی در زمینه‌های مورد علاقه دو طرف بیش از پیش گسترش یابد.

سفیر جدید کنیا نیز با بیان اینکه آنچه شما در زمینه تلاش برای گسترش روابط گفتید، دقیقا منطبق بر دستورات برادرتان به عنوان رئیس جمهور کنیا هنگام اعزام من به این ماموریت است، گفت: همه تلاش خود را برای تقویت تعاملات فیمابین بر اساس ظرفیت‌های متقابل به کار خواهم گرفت.

رئیس جمهور در دیدار آقای «محمد الراضی» سفیر جدید موریتانی نیز با بیان اینکه مردم دو کشور برادران و خواهران دینی یکدیگر هستند و باید این مهم را در عمل عینیت ببخشیم، خاطرنشان کرد: کشور‌های اسلامی این ظرفیت را دارند که با تعمیق و تقویت همکاری‌ها و تبادل ظرفیت‌ها و تجربیات با یکدیگر، زندگی مردم خود را به بالاترین سطح ارتقا دهند.

سفیر جدید موریتانی نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات فراوان میان دو کشور، گسترش و تعمیق همکاری میان کشور‌های اسلامی را بسیار مهم و ضروری خواند.

رئیس جمهور همچنین در دیدار آقای «الیاس قایپوف» سفیر جدید ترکمنستان، بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر گسترش روابط با همسایگان از جمله ترکمنستان تاکید کرد و گفت: ایران و ترکمنستان روابطی دیرینه دارند و امیدوارم با حضور شما، مناسبات دو کشور گسترده‌تر شود. دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله تبادل انرژی روابط خوبی دارند که می‌تواند بیش از سطح فعلی گسترش یابد. دکتر پزشکیان همچنین خواستار تاسیس بازارچه‌های مرزی میان ایران و ترکمنستان خصوصا در استان خراسان شمالی شد.

سفیر جدید ترکمنستان نیز با بیان اینکه در دوره ماموریت خود همه تلاشش را برای رفع موانع پیش‌روی گسترش روابط دو کشور به کار خواهد گرفت، از رئیس جمهور کشورمان برای سفر به این کشور و شرکت در مراسم بزرگداشت مختوم‌قلی فراغی شاعر فارس زبان ترکمنستان، تشکر کرد.

رئیس جمهور در دیدار آقای «گریگور هاکوبیان» سفیر جدید ارمنستان، با یادآوری روابط دیرینه دو ملت ایران و ارمنستان گفت: گسترش روابط ما با همسایگان از جمله ارمنستان یک سیاست راهبردی و اصولی است و امیدوارم در زمان حضور شما در ایران، این روابط هر چه بیشتر تعمیق یابد.

سفیر جدید ارمنستان نیز ضمن تقدیر از حمایت‌های ایران از تمامیت ارضی کشورش، روابط دو کشور را راهبردی و با اهمیت خواند و گفت: ضمن ابلاغ گرم‌ترین سلام‌های نخست وزیر ارمنستان، اعلام می‌کنم که خواستار گسترش بیش از پیش روابط اقتصادی با ایران و حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های مختلف ارمنستان هستیم.

رئیس جمهور در ادامه در دیدار «فرناندو لفبره نیکولاس» سفیر جدید کوبا، بر اهمیت روابط صمیمی دو کشور تاکید و اظهار داشت: دو کشور ایران و کوبا هر دو در مسیر استقلال و مبارزه با امپریالیسم هزینه داده و می‌دهند، لذا کشور‌های مستقل می‌توانند برای حل مشکلات از هم پشتیبانی کنند. امیدوارم در دوره‌ای که در ایران هستید، شاهد تعمیق روابط میان دو کشور باشیم.

سفیر جدید کوبا نیز ضمن ابلاغ سلام‌های گرم مقامات دولت کوبا و تاکید بر اهمیت تقویت روابط میان دو کشور خاطرنشان کرد: دو ملت ایران و کوبا زمینه‌های فراوانی برای همکاری دارند و از شما برای سفر به هاوانا و مرور این زمینه‌ها و توافق برای تسریع در پیشبرد توافقات و همکاری‌های مشترک دعوت به عمل می‌آورم.

رئیس جمهور در دیدار «مشعل احمد منصور» سفیر جدید کویت نیز اظهار داشت: کشورهای اسلامی باید در عمل به سیره و توصیه رسول اکرم (ص) روابط و برادری خود با یکدیگر را تحکیم کنند و امیدوارم با حضور شما در ایران روابط ایران و کویت عمیق‌تر شود.

سفیر جدید کویت نیز با تاکید بر دوستی و همکاری ایران و کویت گفت: ما ایران را خانه دوم خود می‌دانیم و مایلم سلام‌های گرم امیر کویت و ولیعهد را به شما ابلاغ کنم. کویت خواستار همکاری‌های مستمر و پایدار و گسترش روابط با ایران است.

رئیس جمهور در دیدار «سالامو کروما» سفیر جدید سیرالئون نیز اظهار امیدواری کرد که در دوره ماموریت وی روابط دو کشور بیش از پیش در حوزه‌های مورد علاقه دو طرف گسترش یابد.

سفیر جدید سیرالئون نیز با اشاره به علاقه خود به فرهنگ و تمدن ایران گفت: سیرالئون یک عضو فعال در سازمان‌های بین‌المللی نظیر جنبش عدم تعهد، سازمان همکاری‌های اسلامی و سازمان ملل است و امیدوارم دو کشور برای صلح و امنیت جهانی همکاری‌های سازنده‌ای داشته باشند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۶
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۱۹ دی ۱۴۰۳
امید ان تشکیل روابط اقتصاد جهانی بین المللی از دولت ۱۴ هم برقرار باشد مردم داخل در عظاب ورنج مثل باتلاخ ماندن سزاوار است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۴ ۱۹ دی ۱۴۰۳
به نظر من اولین گام در رفع ناترازی این است که عدالت در پرداخت ایجاد کنید و همراه با تورم حقوق ها رو زیاد کنید. وقتی من پول تو جیبم باشه دیگه در مورد هیچ چیزی غصه نمی خورم حتی اگر قیمتش رو ازاد کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۹ دی ۱۴۰۳
به جای نان وفاق می‌خوریم و سال آینده به جای بنزین در باک های خودرو وفاق می ریزیم و نصف حقوقمان در راه وفاق تلف خواهد شد و تمام زندگی و معیشتمان در راه وفاق ، دولت جدید برایمان وفاق آورد و ما در پس وفاق دویدیم و محو شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۹ دی ۱۴۰۳
چند ماه داری همین جملات رو تکرار می‌کنی... خیلی خوب حفظ کردی... مثل جملات نهج‌البلاغه.... پس کی میخوای کار کنی؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۸ دی ۱۴۰۳
در عمل این دولت چه دستاوردی داشته است؟ غیر از فشار بر مردم و گرانی و در واقع هیچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۸ دی ۱۴۰۳
شعار اين وفاق كه مملكت را به باد هوا داده .
رئيس جمهوري كه برنامه نداشته باشد و از روي حكمت و علم و شعور سياسي اداره امور اجرائي كشور را بدست گرفته عاقبت خوب و فرجامي نخواهد داشت متاسفانه.!!!!
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۴۱ ۱۸ دی ۱۴۰۳
نتیجه وفاق دلار هشتاد تومانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۴ ۱۸ دی ۱۴۰۳
ترجمه به زبان ساده:
دولت چهاردهم به دنبال عوام فریبی در داخل و بده بره در محیط بین الملل است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۱۸ دی ۱۴۰۳
دولت قوی پشتیبان مردمی می خواد این حاصل نمیشود مگر با حمایت و رضایت مردم وقتی گرانی تورم نبود ماشین گرانی بازار ان ازسر مردم هم بالاتر رفته چطور میشوددولت قوی بطبع کشور قوی و تاثیر گذار در دنیا داشت وقتی برای تعامل با دنیا التماس کنیم و برا فروش اجناسمون مواد خاممون التماس کنیم چطوری می توانیم از اندیشه حمایت از مظلوم در برابر ظلم داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۸ دی ۱۴۰۳
کشتی ما را با این وفاق
آخرین اخبار