واقعیت‌هایی درباره تیراژ روزنامه‌ها/ روزنامه‌ها چه زمانی درباره شمارگان خود شفاف‌سازی می‌کنند؟اغلب روزنامه‌هایی که نامشان در گزارش سایت انصاف نیوز درباره تیراژ روزنامه‌ها آمده بود، محتوای مطالب گزارش این خبرگزاری را تکذیب کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند روز پیش یکی از سایت‌های خبری با انتشار گزارشی، آماری از تیراژ روزنامه‌ها منتشر کرد که واکنش‌های متعددی در فضای رسانه‌ای کشور به همراه داشت اما اغلب روزنامه‌هایی که نامشان در گزارش سایت انصاف‌نیوز آمده بود، این آمار را تکذیب کردند.

* شایعه: تیراژ روزنامه‌ی شرق به ۷۸۰۰ نسخه رسیده است

سایت انصاف نیوز درباره روزنامه اصلاح‌طلب شرق نوشت: تیراژ روزنامه‌ی شرق به ۷۸۰۰ نسخه رسیده است که ۵۰ درصد آن برمی‌گردد.

اما در همین رابطه مهدی رحمانیان، مدیر مسوول روزنامه‌ی شرق با رد آمار منتشر شده در گزارش انصاف‌نیوز گفت: تیراژ روزنامه ما ۲۰ هزار و ۸۰۰ نسخه بوده که الان با این شرایط کاغذ و روزنامه به ۱۸هزار نسخه رسیده است.

اگر ما زیر ۱۰ هزار نسخه تیراژ داشته باشیم اصلا هزینه‌هایمان را نمی‌توانیم تامین کنیم.

* شایعه: روزنامه خراسان حدود ۳۰۰ نسخه منتشر می‌شود

پس از انتشار این گزارش، روزنامه خراسان به سرعت به مطلب منتشر شده سایت لصاف نیوز واکنش نشان داد.

روزنامه خراسان ضمن تکذیب این خبر اعلام کرد که تیراژ مربوط به مشترکین روزنامه خراسان به تنهایی نزدیک به ۲۰هزار نسخه است.

این روزنامه درباره برگشتی‌های خود هم نوشت: روزنامه خراسان جزو ۴روزنامه پرتیراژ کشور است که نه ۴۵درصد بلکه تنها حدود۳.۵درصد برگشتی دارد.

* شایعه: روزنامه‌ی اطلاعات حدود ۳۰۰۰ نسخه منتشر می‌کند

این سایت خبری، تیراژ روزنامه اطلاعات را که زمانی یکی از پرتیراژترین روزنامه‌های کشور بوده ۳۰۰۰ نسخه اعلام کرد که با این واکنش روابط عمومی روزنامه اطلاعات روبرو شد: «آمار سایت انصاف نیوز، با هیچ تعریفی از انصاف سازگار نیست. تیراژ روزنامه اطلاعات، البته متغیر است و فقط در همین حد به اطلاع می‌رسانیم که مجموع تیراژ کاغذی و دیجیتال روزنامه‌ اطلاعات در هر شماره، بیش از ۳۰ برابر عددی است که شما اعلام کرده‌اید.»

* شایعه: ۷۰ درصد از ۶۰۰۰ نسخه آرمان برگشت می‌خورد

انصاف نیوز آمار تیراژ روزنامه اصلاح‌طلب آرمان را ۶۰۰۰ نسخه اعلام کرد و مدعی شد که ۶۰ تا ۷۰ درصد آن برگشتی است.

اما حسین عبداللهی، مدیر مسوول روزنامه آرمان امروز در گفت‌وگویی عنوان کرد: با این شرایط اقتصادی اگر تیراژ روزنامه‌ای کمتر از ۹ هزار نسخه باشد، هیچ توجیه اقتصادی وجود ندارد.

* شایعه: ۶۰ تا ۷۰ درصد از ۷۰۰۰ نسخه روزنامه روی دکه برگشتی دارد

سایت مذکور همچنین مدعی شده بود که روزنامه جوان حدود ۷۰۰۰ نسخه تیراژ دارد که ۲۵۰۰نسخه از آن به موسسات ارسال می‌شود و ۶۰ تا ۷۰ درصد روی دکه هم برگشتی دارد.

اما عبدالله گنجی، مدیرمسوول روزنامه جوان نیز ضمن رد آمار منتشر شده در گزارش، عنوان کرد، نمی‌توانم تیراژ روزنامه را توضیح بدهم، اما پنج برابر رقمی است که اخیرا یکی از رسانه‌ها اعلام کرد.

* شایعه: تیراژ ۱۰۰۰ تایی ابتکار

محمد علی وکیلی، مدیرمسوول روزنامه ابتکار هم در خصوص تیراژ ادعایی انصاف نیوز که نوشته بود این روزنامه ۱۰۰۰ نسخه با ۵۰% برگشتی دارد، عنوان کرد: تیراژ این روزنامه ۴۰۰۰ نسخه در روز و تعداد نسخه‌های برگشتی ۲۰درصد است.

* شایعه: جمهوری ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ نسخه تیراژ دارد

مسیح مهاجری، مدیرمسوول روزنامه «جمهوری اسلامی» در واکنش به گزارش انصاف نیوز که تیراژ روزنامه آن‌ها را حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ نسخه اعلام کرده بود، نوشت: «اگر انصاف اینست پس وای به بی‌انصافی. از تیراژ روزنامه‌های دیگر خبر نداریم ولی آنچه از جمهوری اسلامی نوشته‌اید کاملا خلاف واقع است. تیراژ روزنامه‌ی جمهوری اسلامی فقط در یکی از استان‌ها اینقدر است که شما نوشته‌اید، آنوقت چطور کل تیراژش می‌تواند اینقدر باشد؟»

* شایعه:‌دنیای اقتصاد ۲۹هزار نسخه‌ای است

انصاف‌نیوز همچنین درباره روزنامه‌ اقتصادی نوشت دنیای اقتصاد که برترین برند مطبوعات اقتصادی است، حدود ۲۹هزار نسخه با حدود ۵۰% برگشت منتشر می‌شود. اما علیرضا بختیاری، مدیرمسوول روزنامه دنیای اقتصاد، تیراژ این روزنامه را حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار نسخه اعلام کرد و گفت که کمتر از ۱۰ درصد برگشتی دارد.

* شایعه: سیاست روز زیر ۱۰۰ نسخه منتشر می‌شود

محمدعلی پیرعلی، مدیر مسوول روزنامه سیاست روز که انصاف نیوز تیراژ آن‌ها را زیر ۱۰۰۰ نسخه اعلام کرده نیز عنوان کرد: تیراژ روزنامه سیاست روز حدود ۴۰۰۰ نسخه است که پیش‌تر این رقم ۸۰۰۰ نسخه بود.

البته برخی از مدیران مسئول دیگر در این باره هنوز واکنش نشان نداده‌اند که این سوال را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که روزنامه‌نگاران و مدیرمسئولانی که عموما در مطالب منتشرشده در رسانه خود، در پی شفافیت هستند چرا خودشان به طور شفاف تیراژ روزنامه‌های‌شان را منتشر نمی‌کنند تا زمینه انتشار شایعات اینچنینی از بین برود.

*‌ برگشتی به آن بخش از نشریات مکتوب می‌گویند که فروش نمی‌رود و به دفتر روزنامه برگردانده شده و کاغذ باطله می‌شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/

واقعیت هایی از  تیراژ روزنامه های کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
روح الله قاسمی
۰۷:۵۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۷
مردم عادی روزنامه نمیخرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
همون بهتر 4 تاروزنامه رسمی ومعتبر داسته باشیم وبقیه تعطیل بشن لااقل کاغذ کمتر مصرف بشه و پرسنل اینها هم در همون روزنامه های رسمی ومعتبر فعالیت کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
ای کاش تو این وانفسای تغییر اقلیم و الودگی هوا بجای چاپ کاغذ میتونستم با داشتن سایتهای مختلف و عضویت روزنامه ها را اینترنتی کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
اگه اینطوری که بعضی از آقایون گفتن که زیر ۹-۱۰ هزار تیراژ توجیه اقتصادی نداره پس اون روزنامه هایی مثل آرمان از کجا پول میارن و هزینه هاشون از کجا تامین میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
کی میاد دیگه تو این فضای مجازی و دنیای اخبار فوری، روزنامه بخره بخونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
من نمیدونم کی دیگه پول خرید روزنامه میده !
Netherlands
م
۱۹:۴۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
با وجود سایت های رایگان مختلف خبری دیگه کسی هزینه برای خرید روزنامه نمی کنه ان هم با این وضعیت گرانی
Iran (Islamic Republic of)
Anc
۱۹:۲۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
شایعه نیست. الان دیگه کی روز نامه می خره.
روزنامه فقط هدر دادن پول و سرمایه کشوره.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۰۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۷
برای تمیز کردن شیشه ها بعضی ها می خرند!
آخرین اخبار