مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته ۱۰.۷ میلی متر باران در زابل گزارش شد که دومین سال کم بارش این شهر در ۵۵ سال اخیر به شمار می‌رود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محسن حیدری مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان در دیدار با آیت الله عباسعلی سلیمانی نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ریزش‌های اندک بارندگی سال گذشته سبب شده که هم اینک این استان به لحاظ منابع آبی با شرایط نامطلوبی مواجه باشد.

وی افزود: به طور کلی میزان نزولات جوی شهر‌های سیستان و بلوچستان در سال قبل نسبت به میانگین بلند مدت بین ۴۲ تا ۸۰ درصد کاهش داشته است.

حیدری تصریح کرد: در سال ۹۶ تنها ۱۰.۷ میلی متر باران در زابل گزارش شد که نسبت به شرایط طبیعی بارش ۸۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین در شهر خاش که به طور میانگین سالی ۱۴۲ میلی متر باران می‌بارد پارسال فقط ۳۹ میلی متر باران ثبت شده است.

حیدری خاطرنشان کرد: بیشترین بارندگی که سال گذشته در بین ایستگاه‌های هواشناسی سیستان و بلوچستان ثبت شده مربوط به شهر ایرانشهر با ۶۳.۳ میلی متر است که این بارندگی نیز نسبت به شرایط نرمال ۴۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به روند افزایش دما در سیستان و بلوچستان افزود: همزمان با کاهش بارندگی، میانگین دمای این استان نسبت به شرایط طبیعی افزایش یافته که این موضوع نشان می‌دهد که اقلیم این نقطه از ایران اسلامی در حال تغییر است.

حیدری افزود: در سال گذشته چند رکورد دمایی در سیستان و بلوچستان ثبت شد که در چند دهه اخیر بی سابقه بوده است به طور مثال برای نخستین برای در ۶۵ سال اخیر زاهدان دمای ۴۳.۴ درجه سلسیوس را تجربه کرد.

وی ادامه داد: همچنین در شهر‌های راسک و نیکشهر برای نخستین بار از زمان تاسیس ایستگاه هواشناسی دمای ۵۱.۷ و ۵۰.۸ درجه سلسیوس ثبت شد.

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره بر اهمیت هواشناسی در فرآیند توسعه پایداراظهار داشت: تقابل با محیط زیست در جریان توسعه نتیجه‌ای جز شکست ندارد.

وی ادامه داد: از آنجایی که کشور به سمت تغییر اقلیم در حرکت است مدیریت منابع نیز باید به سمت سازگاری با این شرایط پیش برود.

حیدری گفت: در سیستان و بلوچستان همچون سایر نقاط کشور باید طرح‌های توسعه با محوریت شرایط اقلیمی استان تنظیم و اجرا شود و مسائلی نظیر کاهش بارندگی، افزایش دما و حتی وقوع پدیده‌های خاک دار در آن دیده شود.

وی با اشاره به آسیب‌های زیست محیطی ناشی از دخالت انسان بر منابع طبیعی اظهار داشت: ترمیم محیط زیست بسیار سخت و دشوار است به طوری که ممکن است قرن‌ها طول بکشد که منابع زیست محیطی ما به حالت اولیه برگردند.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان نیز در این نشست با اشاره بر نقش و اهمیت هواشناسی در بخش‌های مختلف جامعه، گفت: با وجود اینکه کشور به سمت افزایش دما و کاهش بارندگی در حرکت است، اما باید یک نهضت تمام عیار برای حفظ محیط زیست شکل گیرد تا مانع خسارت‌های بیشتر این شرایط بر طبیعت شود.

آیت الله عباسعلی سلیمانی ادامه داد: نباید مدیریت‌ها در مسائل زیست محیطی دچار احساس شود بلکه در این مسائل باید منطقی و عقلی رفتار کرد تا منابع طبیعی و محیط زیست برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

خشکسالی حدود ۲۰ ساله در سیستان و بلوچستان که امسال شدت آن محسوس‌تر است پیامد‌های نامبارکی را در بخش‌های مختلف کشاورزی، آب، هوا، اشتغال، بهداشت و سایر بخش‌های این استان کویری به دنبال داشته است.

پدیده خشکسالی ۲ دهه در سیستان و بلوچستان، خشکیدن تالاب بین المللی هامون در شمال و جازموریان در جنوب غرب استان، قطع آب رودخانه هیرمند، کاهش سفره‌های آب زیر زمینی، کمبود نزولات آسمانی، گرمای زیاد و تبخیر بیش از حد نرمال کشور این استان را با مشکلات زیادی در زمینه تامین آب آشامیدنی و کشاورزی رو به رو کرده است.

انتهای پیام/ع

خشکسالی در سیستان وبلوچستان  بیداد میکند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.