به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دسر تمشک حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، آنتیاکسیدان، فلاونوئیدها، آنتوسیانینها، منگنز، اسید فولیک، فسفر، روی، مس، اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است.
برای بررسی خواص دسر تمشک و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر تمشک اظهار کرد: این دسر نقش موثری در افزایش قدرت و کارایی مغز و تقویت حافظه دارد و به علت داشتن پتاسیم موجب بهبود کارکرد سیستم قلبی و عروقی میشود؛ دسر تمشک از بروز حملههای قلبی و افزایش فشار خون هم جلوگیری میکند.
وی درباره خواص دیگر دسر تمشک بیان کرد: این دسر به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه سرطانهای مری، ریه، دهان، حنجره، رحم، لوزالمعده، پروستات و روده بزرگ محافظت میکند؛ دسر تمشک دیابت نوع یک و ۲ را هم کنترل میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دسر تمشک به علت داشتن فیبر برای مبتلایان به یبوست مفید است؛ این دسر خون را تصفیه میکند و خارش و اگزما را هم از بین میبرد.
عظمایی تاکید کرد: دسر تمشک به علت وجود منیزیم و ویتامین C قدرت باروری را در مردان و زنان افزایش و احتمال سقط جنین را هم کاهش میدهد.
وی یادآور شد: دسر تمشک به بهبود بیماری پسوریازیس (نوعی تخریب پوستی بدن همراه با خارش)، تقویت و شادابی پوست و افزایش سرعت رشد مو کمک شایانی میکند.
تمشک تازه ۴۰۰ گرم
عسل ۷۰ تا ۱۰۰ گرم
خامه ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
سفیده تخممرغ ۲ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
برگ نعناع برای تزئین به مقدار لازم
-۳۰۰ گرم از تمشک را به همراه عسل در مخلوطکن بریزید تا یکنواخت شود.
-تمشک و عسل مخلوط شده را از صافی عبور دهید و داخل ظرف بریزید.
-وانیل و خامه را به مخلوط تمشک و عسل اضافه کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید.
-سفیدههای تخممرغ را جداگانه هم بزنید و کمکم به مواد اضافه کنید.
-همه مواد را هم بزنید.
-دسر را به مدت ۲ ساعت در فریزر بگذارید.
-پس از این مدت دسر را از فریزر بیرون بیاورید و روی آن را با تمشک و برگ نعناع تزئین کنید.
انتهای پیام/