در سال جدید شاهد رویدادهای فضایی مختلفی خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - سرگئی یازف، ستاره شناس روسی و مدیر رصدخانه نجومی دانشگاه دولتی ایرکوتسک، می‌گوید که بیشتر تهدیدات فضایی از جمله شراره‌های خورشیدی، خطرناک نیستند؛ اما می‌توانند مشکلات مختلفی ایجاد کنند.

به گفته وی طوفان‌های مغناطیسی را می‌توان یکی از این خطرات دانست. اگرچه برای انسان بی خطر به نظر می‌رسند؛ اما می‌توانند مشکلاتی در خطوط شبکه برق، خطوط لوله، راه آهن و سایر خطوط فلزی طولانی ایجاد کنند و باعث زنگ زدگی، خوردگی و آسیب شوند. بنابراین مهندسان در خصوص طراحی برای کاهش اثر طوفان‌های مغناطیسی و جریان‌های القایی کار می‌کنند.

به گفته این دانشمند، خطرات دیگر شامل تشعشعات کیهانی، آلودگی بیوسفر زمین توسط بیگانگان و برخورد بین زمین و اجرام آسمانی است؛ اما احتمال وقوع سناریو‌های فاجعه بار در نتیجه این تهدید‌ها بسیار اندک است.

در مورد شراره‌های خورشیدی در یازدهمین چرخه خورشیدی نیز آن ها در سال ۲۰۲۴ به اوج خود رسیدند، یعنی باید کاهش پیدا کنند.

به گفته وی، در حال حاضر اوج چرخه را پشت سر گذاشته‌ایم؛ بنابراین رویداد‌های شدید خورشیدی در سال جدید کمتر خواهند بود. با این حال، احتمال وقوع شراره‌های خورشیدی بسیار قوی وجود دارد، اما آن ها حتی پس از گذراندن اوج چرخه نادر هستند، به این معنی که بعید نیست که چنین شراره‌های قوی در سال ۲۰۲۵ رخ دهد.

به گفته وی، چرخه خورشیدی ۱۱ سال طول می‌کشد؛ اما می‌تواند کوتاه‌تر یا طولانی‌تر باشد. دوره فعلی جلوتر از برنامه است.

یازیف خاطرنشان می‌کند که شراره‌های خورشیدی خود خطری برای انسان ندارند. اما گاهی اوقات زمانی که نیرو‌های الکترومغناطیسی روی خورشید تعداد زیادی ذرات باردار (پلاسما) را به فضا می‌فرستند، باعث پرتاب جرم تاجی می‌شوند.

به گفته وی، اگر پرتاب جرم تاج به سمت زمین باشد، پس از ۲ روز ذرات باردار با مگنتوسفر زمین برخورد کرده و باعث اختلال در آن می‌شود و این امر به شکل طوفان ژئومغناطیسی ظاهر می‌شود.

منبع: روزنامه ایزوستیا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار