به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ رحمن قلاوند مدیرکل آموزش فنیوحرفهای لرستان با بیان اینکه موادمخدر از عواملی است که آسیبهای مختلفی به بنیانهای اجتماعی و اقتصادی جامعه وارد میکند، اظهار کرد: این آسیبها علاوه برجنبههای فردی، جنبه اجتماعی بهخود گرفته و جامعه را با چالشهای متعددی مواجه میسازند.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور برنامهریزیهایی توسط برنامهریزان جامعه برای دور شدن این افراد از موادمخدر صورت میگیرد و برنامه مهارتآموزی معتادان بهبود یافته و ارتقای توانمندیهای شغلی آنان بخشی از این برنامهها است.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای لرستان یکی از وظایف مراکز بازپروری ماده ۱۵ و ماده ۱۶ را شناسایی افراد مبتلا به موادمخدر و ترک این افراد توسط کارشناسان عنوان کرد و افزود: افرادی که به موادمخدر مبتلا میشوند بخشی از تواناییهای فردی خود را از دست میدهند، حال اگر این ابتلا در نیروی کار و مولد جامعه اتفاق بیافتد طبیعتا آسیبهای بیشتری را به همراه دارد.
قلاوند بیان کرد: اداره کل آموزش فنیوحرفهای استان برای بازتوانی این افراد برنامههای آموزشی تدارک دیده است تا در صورتیکه از قبل این افراد صاحب حرفهای بودهاند، مهارتهای مورد نیاز این حرفه در آنان تقویت شود.
وی ادامه داد: کارشناسان ما با هماهنگی اداره کل بهزیستی استان در این مراکز حضور پیدا کرده و آموزشهای لازم را به آنان ارائه میدهند تا پس از خروج از مراکز بازپروری و بازگشت به جامعه بتوانند به کار و فعالیت سالم پرداخته و منبع درآمد خانوادههایشان قطع نشود.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای لرستان ضمن تاکید بر حمایت از افراد بهبودیافته، گفت: ضرورت دارد از افرادی که آموزشهای فنیوحرفهای را فرا گرفته و مراحل بازپروری را طی نمودهاند حمایتهای لازم از جمله در اختیار گذاشتن تسهیلات ارزان قیمت صورت پذیرد.
قلاوند افزود: تا پایان سال ۹۶ حدود ۹۴ هزار نفرساعت برنامههای آموزشی توسط اداره کل استان در مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ به اجرا درآمد، که حدود ۶۴ هزار نفرساعت آن در مراکز ماده ۱۵ و حدود ۳۰ هزار نفرساعت در مراکز ماده ۱۶ بوده است.
وی یادآور شد: هماکنون در ۶ شهرستان و در ۱۷ رشته آموزشی از قبیل: برق اتومبیل، مکانیک خودرو، آموزش کارآفرینی، دورههای مرتبط با رایانه و آموزشهای مهارتی برای افراد بهبود یافته ارائه میشود.
انتهای پیام/م