حجت الاسلام والمسلمین سید جلال موسویان با اشاره به فلسفه شهید مطهری در حجاب، در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: شهید آیت الله مطهری برای انسان ها سه محیط فردی، خانوادگی و اجتماعی قرار می دهد، پس از آن می فرمایند حجاب در محیط فردی برای مرد ایجاد آرامش روانی می کند. در متن روایات و براساس آیات کریمه، مرد با حفظ حریم نگاه خودش باعث می شود روانش آرامش پیدا کند و در محیط فردی یک مرد غیر از حفظ حجاب آن را به این سمت سوق نمی دهد که آرامش روانی داشته باشد. در محیط فردی حفظ حجاب برای کم شدن هیجانات کاذب است. شهید مطهری می فرماید در محیط فردی اگر حفظ حجاب شود مرد از طغیان شهوت دور می شود و برای زن در محیط فردی، ملزوم به بالابردن ارزش زن و حفظ حریم زنان است.
وی در ادامه بیان کرد: شهید مطهری می فرمایند حجاب چه برای مرد و چه برای زن، استحکام روابط خانوادگی است. آن مردی که بتواند خانواده اش را حفظ کند و در خانه اش امنیت را برقرار کند؛افراد آن خانواده به جای دیگر پناه نمی برند، به همین سبب کسانی که بیرون از خانه تسلیم می شوند یا لذت را بیرون از خانه خودشان تجربه می کنند، به طور معمول بنیان خانواده این افراد دچار تزلزل است.
این سخنران و کارشناس مذهبی ادامه داد: در مجموعه در فضای اجتماعی که امروز نقش حجاب در آن پر رنگ تر است، شهید مطهری مباحث بسیاری را در این رابطه دارند و می گویند؛ حجاب در محیط اجتماعی حفظ ارزش های اخلاقی است، مثل عفت و حیا که یکی از ارزش های اخلاقی شمرده می شود. ممکن است کسی در فضای فردی و خانوادگی خودش چیزی به عنوان حفظ حریم شخصی نداشته باشد، اما به تعبیر شهید مطهری عفت و حیای اجتماعی اقتضا می کند که ما تاکید بر فضائل اخلاقی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین موسویان ادامه داد: بحث این است که در فضای شخصی بنا به فردی بودن هر خانه، نوع حجاب بحثی نیست. اما در محیط اجتماع حفظ ارزش های اخلاقی بسیار مهم است. همچنین شهید مطهری درباب مسئله حجاب در محیط اجتماع می فرماید که حجاب استواری جامعه است. اگر شما یک اجتماعی را به تزلزل روانی بکشید و آن جامعه را تخریب کنید، مسئله حجاب را باید هدف بگیریم.
وی با اشاره به فلسفه حجاب شهید مطهری در محیط اجتماعی با نگاهی به حجاب در ادوار گذشته تاریخی ایران گفت: به طور مثال در مورد حجاب ایرانی ها در گذشته، مسئله حفظ حریم خانوادگی و فردی اگر مطرح می شد، اجتماع سالم بود و امروز این اجتماع خراب شده و حریم ها از بین رفته است.شهید مطهری می فرمایند حفظ حجاب در جامعه هم برای زن و مرد، باعث بالارفتن احترام زنان در جامعه می شود و اگر حریم زن حفظ نشود، مردم دچار به تعدی زن خواهند شد.
این سخنران و کارشناس علوم دینی با اشاره به درج ارزش والای زن در قرآن کریم، گفت: در محیط قرآن، خداوند خیلی برای زن ارزش قائل است. ولی شما در محیط تاریخ مشاهده کنید بیشترین نگاهی که به زن می شود مسئله کالا بودن، زنان است. این قرآن است که می گوید که اگر زن حجاب خودش را حفظ کند، محفوظ تر و ایمن تر می ماند. البته یکی از حفظ ملاک های زن حفظ حجاب است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از فلسفه شهید مطهری در باره حجاب مسئله هویت مسلمانی است که باید با نگاهی بر احکام دین ببینیم که حجاب در اسلام چگونه تعریف شده است و خواص و آثار آن چیست.
حجت الاسلام والمسلمین موسویان در ادامه این گفتگو با برشمردن علت های بی حجابی یا بدحجابی، اظهار کرد: آنچه واضح است، هیچ وقت در فضای فرهنگی از حجاب تجلیل نشده و واکاوی پیرامون آن انجام نشده است. باید مرحله ای را درنظر گرفت که مبلغان و مسولان فرهنگی روی آن بیشتر مانور بدهند.
وی افزود: به عقیده من جا دارد که مبلغان و آقایان روحانی این موضوع را برمحوریت موضوعات منبر خودشان قرار بدهند. شاید یکی از راه ها این باشد که آقایان در دهه اول محرم راجع به آن صحبت کنند.
انتهای پیام/