به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاحیه آکادمی مشاغل سبز اظهار کرد: وزارت خانه تعاون کار و رفاه اجتماعی یکی از موثرترین ارگان هایی است که در ایجاد کار سبز فعال بوده است.
وی افزود: وزارت کار تنها در حیطه اقتصاد محض فعال نبود بلکه تلاش کرد توسعه اقتصاد را به سوی سبز شدن سوق دهد .
ربیعی گفت: رابطه انسان با طبیعت قرن ها است که برقرار است این رابطه به نوعی اختلال در زیست محیطی بود چرا که هر کدام به مرور زمان دچار اختلال شد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین بحران های که هم اکنون دچار آن هستیم، کمبود آب است که می تواند در بخش اقتصاد نیز تاثیر گذار باشد. آنچه امروز شاهدش هستیمکمبود آب نیست بلکه بحران آب به دلیل مدیریت نادرست در مصرف آن است .
وزیر کار ادامه داد: برای توسعه اشتغال ما نیازمند مدیریت درست در حوزه آب هستیم چرا که تمام اقتصاد و زندگی مردم به آب گره خورده است.
ربیعی تصریح کرد: امروز ما شاهد توجه به توسعه اشتغال سبز در تمام دستگاه ها هستیم. اشتغال سبزی که با آب و محیط زیست همراه است. تمام موضوعات اقتصادی به رفتار ما در این حوزه باز می گردد. برای توسعه اقتصاد سبز باید رفتار ما تغییر کند .
ربیعی گفت: مستندات سیاست گذاری کشور ما باید به سمت فضای سبز حرکت کند چرا بخش گسترده نیازهای ما به حفظ محیط زیست باز می گردد.
وی افزود: آیا تاکنون به این نکته توجه کرده ایم که تقاضای بازار کار ما به چه اندازه به سبز شدن توجه کرده است؟ به همین دلیل است که ما از مشاغل سبز فاصله گرفته ایم.
وزیر کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ما شاهد تخریب محیط زیست و ایجاد گرد و غبار در کشور هستیم و این به دلیل گسترش توسعه پروژه های عمرانی است .
وی ادامه داد: ما باید در حوزه آموزش نیروی کار آمد و فعال تلاش کنیم چرا که با آموزش به سادگی می توان برای توسعه همراه با حفظ طبیعت و ایجاد اقتصاد سبز حرکت کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برای توسعه و ایجاد اشتغال سبز باید به تولیدات داخلی متکی بود چراکه این سیاستگذاریهایی که هم اکنون شاهد هستیم، میتواند مسیر توسعه داخلی را برای ما هموار کند.
وی ادامه داد: ما باید به سمت زنجیر کردن بنگاههای کوچک و تبدیل آنها به بنگاههای بزرگ باشیم و به سمت ساخت یک برنامه اشتغال محض نرویم.
ربیعی گفت: 6 دستگاه اصلی دولت برای ایجاد اشتغال سبز در تمام شهرستانها و روستاهای کشور فعالیت میکنند؛ صمت، جهاد کشاورزی، وزارت ارتباطات، سازمان گردشگری و بانک مرکزی نهادهایی هستند که برای ایجاد بازاری سبز در کشور با وزارت کار و رفاه اجتماعی همکاری دارند.
وی افزود: فرصتی که هم اکنون ما شاهد آن هستیم و در برنامه چند ساله خود نیز مد نظر داشتیم، حمایت از کالاهای ایرانی و ممنوع کردن واردات برای حمایت از تولید ملی و بازار بود.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: فشارهایی که کشورهای غربی علی الخصوص آمریکا به اقتصاد کشورمان وارد میکند، نشان دهنده حرکت جدی ما به سمت آینده خوب برای ایجاد اقتصاد کلان در کشور خواهد بود. ما برای توسعه کشور با این تهدیدات و تحریمها مبارزه خواهیم کرد و برای تولید ملی کشور و ایجاد اقتصادی تابآور حرکت خواهیم کرد که این حرکت در نهادهای بینالمللی به خوبی آشکار است.
ربیعی ادامه داد: ما در سالهای گذشته و سال جاری توانستهایم برای ایجاد شغل اولیها جهتگیریهای خوبی داشته باشیم و تعداد کارآفرینان را در ایجاد اشتغال سبز افزایش دهیم. امسال در تبصره 18 کمیسیون دولت برای ایجاد آیندهای سبز و توجه به کارهای فنی بخشنامهای در این تبصره گنجانده خواهد شد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: سیاست کشور ما یک سیاست مدافعانه برای ایجاد اقتصاد و اشتغال سبز خواهد بود. ما برای ایجاد کارگاههای اشتغال سبز از تجارب بینالمللی نیز کمک خواهیم گرفت و همچنین پایگاه اطلاعاتی که مختص اقتصاد سبز خواهد بود را راهاندازی میکنیم.
وی ادامه داد: موضوع بهرهوری از اقتصاد و اشتغال سبز و همچنین رشد آن در برنامه تمام دستگاهها خواهد بود.
ربیعی در پایان گفت: مدیریت پسماند باید به سرعت در کشور صورت گیرد و مصرف آب نیز که یکی از معضلات این روزهای کشورمان است، باید به درستی مدیریت شود؛ ما برای رسیدن به توسعه سبز مردم را آگاه کنیم.
انتهای پیام/