برای کاهش اشتباهات پزشکان در عمل‌های جراحی و افزایش مهارت آنان شیوه‌ای متفاوت و نوین روی کار آمده است.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان به تازگی موفق به ساخت اعضای بدن مصنوعی با شباهت باورنکردنی به اندام‌های طبیعی بدن شده اند که حتی قابلیت خونریزی از بافت را نیز دارد و می‌تواند ابزار تمرینی بسیار مفیدی برای جراحان باشد.
 

این ابزار به وسیله دانشمندان دانشگاه روچستر (the University of Rochester) طراحی شده است و جراح می‌تواند برای تمرین انجام جراحی‌های ظریف با ربات جراح از آن‌ها استفاده کند.

بسیاری از جراحان تمایل به انجام جراحی با استفاده از بازوی رباتیک دارند، اما پیچیدگی و احتمال بروز خطا درحین جراحی سبب می‌شود تا در انجام آن مردد باشند.

با وجود مزایای غیرقابل انکار جراحی با استفاده از بازوی رباتیک و توان انجام جراحی‌های بسیار ظریف و پیچیده، از سال ۲۰۰۰ تا کنون بیش از ۱۴۴ نفر درحین جراحی با این وسیله جان خود را ازدست داده‌اند به همین دلیل بازنگری در شیوه جراحی و آموزش جراحان اهمیت بالایی دارد.

این اعضای بدن هوشمند به جراحان اجازه می‌دهد با انجام تمرین‌های بیشتر بتوانند عمل‌های جراحی دقیق تری انجام دهند.


یکی از شیوه‌های آموزش جراحی به وسیله بازوی رباتیک استفاده از نمایشگر‌های سه بعدی است، اما کارشناسان اعتقاد دارند استفاده از اعضای هوشمند طبیعی بدن که ابعادی مشابه اندام‌های واقعی و حتی امکان خونریزی نیز دارند سطح مهارت جراح را بیشتر ارتقا می‌دهد.


جراحان بین ۱۱ الی ۱۵ سال تجربه در حین تحصیل و دوره‌های اجرایی کسب می‌کنند تا به جراحی افراد بپردازند و دراین بازه زمانی طولانی تمرین‌های فراوان انجام می‌دهند، اما امکان خطای جراحی وجود دارد و همه ساله در سراسر جهان هزاران نفر در اثر خطای پزشک در زمان جراحی با عارضه‌های مختلف و حتی مرگ مواجه می‌شوند.

جراحی به وسیله بازوی رباتیک قدمتی ۳۰ ساله دارد و کارشناسان امیدوار هستند در سال‌های آینده با پیشرفت فناوری‌ها بتواند ازخطای جراح در زمان عمل جراحی بکاهد و حتی بیمار از راه دور تحت جراحی قرار بگیرد.


اندام‌های مصنوعی جدیدی که کارشناسان برای تمرین جراحان ساخته اند ابتدا عضو مورد نظر را اسکن می‌کنند و داده‌ها به رایانه منتقل می‌شوند تا مدل سه بعدی تهیه شود؛ چاپگر سه بعدی به چاپ بخش‌هایی از مدل می‌پردازد و درفضای خالی درون آن هیدروژل (رنگ قرمز جعلی) تزریق می‌شود تا ظاهری شبیه به اندام بدن انسان پیدا کند.


پس از قالب ریزی اندام مصنوعی منجمد می‌شود تا ظاهری شبیه به گوشت بدن انسان پیدا کند و پس از آن نرم و قابل انعطاف می‌شود.

کارشناسان استفاده از این فناوری را بسیار سودمند می‌دانند و حتی اعتقاد دارند می‌توان به این اندام‌های هوشمند رگ و مویرگ‌های خونی، پوست، عضله‌ها و حتی مجاری صفراوی را افزود تا شباهت بیشتری به بافت بدن پیدا کند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

ساخت اعضای بدن مصنوعی برای تمرین جراحی‌های پرخطر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار