"از جمله اهداف شورای فرهنگی بریتانیا می‌توان به نفوذ فرهنگی، نفوذ اجتماعی و علمی با استفاده از برگزاری آزمون‌های تخصصی زبان انگلیسی، تضعیف زبان ملی کشورها از طریق تروج زبان انگلیسی و.... اشاره کرد."

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به‌دست آوردن یک برآورد جامع از وضعیت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جوامع مختلف برای کار روی فرهنگ، اقتصاد و . . . یک روش جاسوسی است. کشورهای بیگانه معمولاً بنابر اهداف خودشان، امروزه همین کار را در خط سیر فعالیت‌های امنیتی، جاسوسی و حتی براندازانه، انجام می‌دهند.

پیش از این، این اقدامات در قالب شیوه‌های ابتدایی مانند آمارگیری و سرقت اطلاعات و . . . انجام می‌شد اما امروزه شیوه‌های بسیار مدرن‌تری به‌کار گرفته می‌شود؛ یکی از این شیوه‌ها، استفاده از پوشش مؤسسات بین‌المللی آموزشی و عام‌المنفعه با رنگ‌وبوی حمایت از حقوق بشر و به‌ویژه حقوق زنان و کودکان و گاهی هم در قالب مشاوره‌های اقتصادی و حل معضلات اجتماعی و زیست‌محیطی است.

غرب مدت‌هاست که از این پوشش استفاده کرده و اقدام به شناسایی، جذب و آموزش نیروهای نخبه و تأثیرگذار کشورهای هدف می‌کند، تا در آینده بتواند اهداف استراتژیک خود را در آن کشورها به سرانجام برساند.

شورای فرهنگی بریتانیا

بریتانیا دارای بیشتری مستعمره در سراسر جهان است و از گذشته تاکنون به عنوان پدر پیر استعمار در بین ملت‌های جهان شناخته می‌شود. حکومت انگلستان برای دستیابی به اهداف استعماری خود بیشترین فعالیت برای نفوذ و تغییرات مد نظر خود در کشورهای هدف را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند و به همین منظور سازمان‌ها و نهادهای متعددی برای فعالیت در سراسر جهان ایجاد کرده است. یکی از نهادهایی که در راستای نفوذ فرهنگی و اجتماعی فعالیت قابل توجهی در بسیاری از کشورهای جهان انجام می‌دهد، شورای فرهنگی بریتانیا است.

شورای فرهنگی بریتانیا در سال 1934 (1313) با نام کمیته بریتانیا برای روابط با دیگر کشورها تاسیس شد و در سال 1940( 1319) به فعالیت آن در انگلستان رسمیت بخشیده شد و وزارت خارجه بریتانیا پشتیبانی مالی این نهاد را برعهده گرفت.

از آن زمان تاکنون فعالیت‌های شورای فرهنگی بریتانیا بر ارائه فرصت‌های آموزش برای تحصیل در انگلستان و آموزش زبان انگلیسی در دیگر کشورهای جهان متمرکز شده است. اما در حقیقت هدف شورای فرهنگی بریتانیا از ارائه این فرصت‌های آموزشی سلطه بر کشورهای هدف است. از جمله اهداف این شورا می‌توان به نفوذ فرهنگی، نفوذ اجتماعی و علمی با استفاده از برگزاری آزمون‌های تخصصی زبان انگلیسی، تضعیف زبان ملی کشورها از طریق تروج زبان انگلیسی و.... اشاره کرد.

انگلیس برای توسعه نفوذ در دنیا، تمرکز روی چهار حوزه را در اولویت کاری خود قرار داده است. این 4 حوزه عبارتند از ترویج زبان انگلیسی، دانشگاه، عنصر پادشاهی و فعالیت‌های بی.بی.سی.

در حوزه ترویج زبان انگلیسی شورای فرهنگی بریتانیا در حال حضار با ده‌ها مرکز آموزشی در بیش از 100 کشور جهان در حال همکاری است و از طریق 7000 کارمند که 2000 نفر از آنان استاد زبان هستند در پوشش آموزش زبان انگلیسی مشغول اجرای سیاست‌‌های خود است. این حجم از فعالیت در حالی است که زبان انگلیسی تنها در حدود 60 کشور جهان زبان رسمی است اما بیش از هر زبان دیگری در بین مردم جهان متداول است.

 بررسی آمارها نشان می‌دهد که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال فراگیری زبان انگلیسی هستند که از این تعداد 500 هزار نفر از آنان به صورت حضوری در مراکز رسمی شورای فرهنگی بریتانیا مشغول فراگیری این زبان هستند. همچنین 10ها میلیون نفر نیز با مراجعه به وب سایت اینترنتی، فایل‌های صوتی و رسانه‌های اجتماعی که شورای فرهنگی بریتانیا فراهم ساخته است مشغول فراگیری زبان انگلیسی هستند.

در حوزه دانشگاه‌های نیز شورای فرهنگی بریتانیا از طریق اعطای بورس‌های تحصیلی و جذب دانشجویان نخبه  سایر کشور‌ها برای تحصیل در مراکز آموزشی و دانشگاه‌های بریتانیا درصدد تاثیرگذاری روی افکار و عقاید آنها است. هم اکنون حدود 500 هزار دانشجوی خارجی در تمامی سطوح تحصیلی در دانشگاه‌های بریتانیا مشغول به تحصیل هستند. که این میزان، رشد حدود 800 درصدی نسبت به سال های گذشته را نشان می‌دهد.

** فعالیت در ایران:

شواری فرهنگی بریتانیا در 220 کشور جهان از جمله ایران با عنوان بخش فرهنگی سفارت انگلستان مشغول فعالیت است و دفتر سابق این نهاد در تهران در باغ قلهک واقع شده بود.

این شورا در سال 1321 ( پس از اشغال ایران بدست متفقین در زمان پهلوی اول) برای اولین بار وارد ایران شد و حدود 400 دانش آموز را تحت پوشش خود قرار داد. پس از آن در سال1327 دفاتری را همراه با کتابخانه و مرکز آموزشی در شهرهای شیراز، اصفهان، مشهد و تبریز دایر می‌کند که 4 سال بعد به دلیل برخی مشکلات مالی آنها را تعطیل می‌کند. در سال 1331 و در پی ملی شدن صنعت نفت در ایران و اختلاف بین ایران و بریتانیا دولت وقت دفتر شورای فرهنگی بریتانیا در ایران را تعطیل و تمامی کارکنان آن را نیز اخراج می‌کند.


جشنواره فرهنگی ایران و بریتانیا

با سرنگونی دولت دکتر مصدق در 28 مرداد 1332 فرصت برای بازگشت این شورا به ایران فرهم شده و موجب شد تا سال 1334 این شورا دوباره به ایران برگردد. شورای فرهنگی بریتانیا از آغاز فعالیت خود در ایران تا سال 1357 حدود 10000 دانش‌آموز و دانشجوی ایرانی را برای بازدید از مراکز آموزش لندن به بریتانیا برده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای دومین مرتبه فعالیت این شورا در ایران متوقف می‌شود. اما با روی کار آمدن دولت اصلاحات، دور جدید فعالیت‌های شورای فرهنگی بریتانیا باعنوان بخش فرهنگی سفارت انگلیس در ایران آغاز می‌شود. در سال 1388 و در پی مشخص شدن نقش آشکار سفارت انگلیس در فتنه 88 و به دنبال آن کاهش سطح روابط ایران و انگلیس، دفتر این شورا در تهران بسته می‌شود و تمامی مراکز آموزشی تحت حمایت آن نیز تعطیل می‌شود. از آن زمان به بعد این شورا با استفاده از شیوه‌های آموزش مجازی به فعالیت خود در ایران ادامه می‌دهد.

از جمله فعالیت‌های این نهاد در ایران می‌توان به برگزاری آزمون تخصصی و عمومی زبان انگلیسی، مشاوره‌های آموزشی به اساتید و دانشجویان، اعطای بورس‌های تحصیلی به نخبگان دانشگاهی، مدیران، کارمندان و روزنامه‌نگاران برای تحصیل در انگلیس اشاره کرد. این بورسیه‌ها کاملا هدفمند بود و برای جذب تخبگان جامعه برای ایجاد یک خط فکری جدید و همچنین نفوذ در کشور صورت می‌گیرد.


برنامه نوروز شورای فرهنگی بریتانیا با امضای "دنی وایت هد" رئیس بخش ایران این شورا

این شورا همچنین به فعالیت‌هایی در حوزه‌های فرهنگی و هنری از طریق فعالیت در فضای مجازی و طراحی نرم‌افزارهای کاربردی تلفن همراه و برگزاری جشنواره‌های فرهنگی مشترک بین ایران و بریتانیا در لندن می‌پردازد. برای نمونه می‌توان به برگزاری  جشنواره فرهنگی ایران و بریتانیا در سال 2015 و جشنواره شور نوروز در همان سال و در لندن اشاره کرد. 

در این جشنواره که در بخش‌های مختلف برگزار شده، یک بسته آموزشی برای مدارس ایران نیز ارائه شده است. این بسته که برای سنین 7 تا 11 سال طراحی شده است شامل بخش‌های آموزش انگلیسی، جغرافیا و تاریخ است و سعی دارد به ترویج فرهنگ غربی و نشان دادن چهره‌ای وارونه از انگلستان به دانش آموزان ایرانی بپردازد.

دنی وایت‌هد، رئیس بخش ایران شورای فرهنگی بریتانیا، درباره این جشنواره می‌گوید: «روابط فرهنگی از قویترین ابزار ایران و بریتانیا برای ایجاد درک بهتر و حس اعتماد دو جانبه هستند. امیدواریم جشنواره‌ فرهنگی ایران بریتانیا بتواند راهی ایجاد کند جهت ترویج هر چه بیشتر روابط فرهنگی از طریق مشارکت‌های گسترده‌تر و عمیق‌تر میان دو کشور».


مجله هنری آندرلاین

 از دیگر اقدامات این نهاد،انتشار مجله هنری آندرلاین است. شورای فرهنگی بریتانیا در این نشریه به با تکیه بر برجسته سازی نقش زنان در فعالیت‌های فرهنگی و هنری در ایران و همچنین معرفی فعالیت‌های هنری پیش از انقلاب در ایران، سعی در ترویج فرهنگ غربی در سبک زندگی زنان ایرانی داشته و از این طریق می‌خواهد بر اثرگذار ترین قشر در جامعه ایرانی و  نهاد خانواده تاثیراتی متناسب با اهداف خود بگذارد.


صحفه بورسیه‌های تحصیلی شورای فرهنگی بریتانیا

این شورا همچنین با ارائه بورسیه‌های تحصیلی درصدد جذب نخبگان علمی از کشورهای مختلف از جمله ایران است. این برنامه شورای فرهنگی بریتانیا تنها مختص دانشجویان نبوده و فرصت‌های تحصیلی برای دانش‌آموزان و نوجوانان در مدارس شبانه روزی هم ارائه می‌شود.

در این برنامه، شورای فرهنگی بریتانیا از متقاضی می‌خواهد تا با مراجعه به وب سایت اینترنتی این شورا، رشته و دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کرده و مشخصات و سوابق تحصیلی خود را نیز ارائه دهد تا در صورت تطبیق با فرصت‌های آموزشی در انگلیس، برای ادامه تحصیل به این کشور دعوت شود. با این کار شورای فرهنگی بریتانیا، همواره اطلاعات وسیعی از نخبگان علمی کشورها در اختیار دارد تا بتواند در تصمیم‌گیری‌ها مورد استفاده قرار دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

پروژه شورای فرهنگی بریتانیا برای تضعیف زبان ملی کشورها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس
Iran (Islamic Republic of)
ماجدی
۰۷:۳۹ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
بذار هر کاری دلشون میخواد بکنن این همه جاسوس اومده و رفته تهش چی شده
اون چه که مسلمه روسیاهی به اونی میمونه که وطن فروشی کرده
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۵:۴۵ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس خبیث
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۵ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس خبیث
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۰۵:۴۵ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
انشالله نابودی دشمنان اسلام ومسلمین
Germany
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
باید داشتن تافل برای مقطع دکتری حذف شود.
Germany
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
باید داشتن تافل برای مقطع دکتری حذف شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
ای واااای از اونی که وطنشو میفروشه برای پول و دیگه هیچ جایی براش نیست نه تو کشور خودش نه تو کشور دیگه
Canada
ناشناس
۲۲:۴۳ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
دفر اصلی این فرقه فری مایسون در لندن و امریکاست
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
ایا درسته که اعداد کنونی انگلیسی فارسی هستند و توسط دانشمند ایرانی خوارزمی ایجاد شدهاند .اگر چنین باشه به نظر من باید در مدارس این اعداد را جایگزین اعداد عربی کنیم .و البته اعداد عربی در کلاس عربی اموزش داده شوند .برگشت اعداد خوارزمی به ریاضی ایرانی و کتابها و بانکها و حساب کتابهای روزانه و جهانی و کامپیوتری باعث رونق و سهولت و البته جلوگیری از اتلاف وقت و زنده کردن اعداد ایرانی در خانه خواهد شد .همچنین یک تو دهنی به اعراب هست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
خیلی اهمیتی نداره ایران جاسوس به خودذش زیاد دیده اما همیشه سربلند بوده با وجود همه مشکلات و سختی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
وقتی دولت به فکر جوانان نباشه و برای آینده شون و شغلشون برنامه ریزی نکنه دشمن پیش قدم میشه خصوصا برای نخبه ها چون استعداد یکه ایرانی ها دارن هیچ کشوری نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
هر دم از این باغ بری می رسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
حالا دستگیرش کردن یا نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
پس اگر معتقد به این حرف ها هستید چرا آزمون زبان را از مقطع دکترا حذف نمیکنید
چون فقط همه چیز نفع اقتصادی دانشگاه ها شده و موسسات غیر انتفاعی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
لعنت بر وطن فروش و خائن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
باید سریعتر مجازات بشه تا آدم شه
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۵:۴۳ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
ممکلت از دست رفت ، خدافظ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
ایران وطن من است .ایران عشق است .به خودم میبالم ایرانی هستم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
خدا لعنتش کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
تمام کتابهای معتبر علمی به زبان انگلیسی است مقالات isi به زبان انگلیسی است اگر می خواهیم پیشرفت کنیم باید به زبان انگلیسی مسلط باشیم
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۳:۲۲ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
اون میتونه تو هم میتونی ؟ چه زود عقب می کشید و موضع می گیرید و نتیجه اعلام میکنید.
Germany
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
عجب
Germany
ناشناس
۱۲:۲۱ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
این که دیگه گفتن نداره خود کشور انگلیس هم به این موضوع اذعان داره که تو تمام کشورها جاسوس دارن و کلی هم فیلم با افتخار واسه این کارشون میسازن منتها در مورد ایران یکم از بعد فرهنگی وارد شدن جور دیگه زورشون نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
چه لزومی داره که ما بخواهیم انقدر رو مسئله آموزش زبان انگلیسی اصرار داشته باشیم این همه زبان در دنیا هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
احتمالا 70% مردم ایران عامل استکبار جهانی هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
انگلیس همیشه برای ایران جاسوسی میکرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
انگلیس از اول هم همینجور موذی بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
یعنی چی ؟؟؟