شیر هموژنیزه شیری است که چربی آن به روش مکانیکی، به اجزای ریز و کوچک تبدیل شده است.

لیلا محبی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛  گفت: برای هموژن شدن ، شیر در حرارت ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد و تحت فشار بسیار زیاد از صافی‌های دارای منافذ بسیار ریز عبور داده شده و پاستوریزه می‌شود.

وی با معرفی مزایای ویژه شیر هموژنیزه به یکنواخت شدن چربی موجود در آن و بهبود طعم شیر اشاره کرد و افزود: به همین دلیل در شیر هموژن شده، خامه روی سطح شیر دیده نمی‌شود.

محبی ادامه داد: این یک باور غلط است که مشاهده نکردن لایه چربی روی سطح شیر‌های هموژن شده، دلیل بر چربی‌گیری بیش از حد شیر است.

این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی با بیان اینکه برای تولید شیر استریلیزه (مدت دار)، شیر باید هموژنیزه شود، یادآور شد: در محصولات هموژنیزه، تمامی اجزا به ویژه گلبول‌های چربی، یکنواخت و همگن می‌شوند و بنابراین محصولات هموژنیزه به لحاظ خواص ظاهری و حسی، بهتر از محصولات غیر هموژنیزه هستند.
انتهای پیام/ر

نکاتی در ارتباط با شیر هموژنیزه 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار