از انسداد روده تا عفونت دندانی می‌توانند عوامل مؤثری باشند که منجر به ایجاد بوی آزاردهنده دهان باشد. در اینجا ما شرح مفصلی از شش دلیل شایع ایجاد بوی بد دهان را ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید...

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که بوی بد دهان می‌تواند تنها به عنوان یک اتفاق آزار دهنده بعد از خوردن ناهار روزانه شما باشد، در عین حال می‌تواند نشان دهنده شرایط خاص و یا حتی یک نوع بیماری باشد. از انسداد روده تا عفونت دندانی می‌توانند عوامل مؤثری باشند که منجر به ایجاد بوی آزاردهنده دهان باشد. در اینجا ما شرح مفصلی از شش دلیل شایع ایجاد بوی بد دهان را ارائه می‌دهیم.


بیشتربخوانید : 10 دلیل برای داشتن دهانی بد بو


عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
هرچند خوردن غذاهایی با بوی بسیار تند می‌تواند باعث بدبو شدن نفس انسان شود، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از عوامل اصلی در ایجاد بوی بد و تعفن آور دهان می‌باشد.

عوامل اصلی زمینه ساز بیماری‌های دهان و دندان، عبارتند از:
شست و شوی نادرست دهان و دندان، خشکی مزمن دهان، التهاب دهان، بینی و گلو، داروهایی که باعث ایجاد خشکی دهان می‌شوند، عفونت‌های دهان و سیگار کشیدن

اگر فردی به بهداشت دهان خود توجه نماید و آن را بهبود بخشد ولی همچنان بوی بد دهان ادامه یابد، بایستی به پزشک مراجعه کند.

عفونت سینوس‌ها
سینوس‌ها محفظه‌های پر از هوا در صورت می‌باشند. وقتی مایعی در سینوس‌ها به دام بیافتد، می‌تواند منجر به رشد میکروب‌ها در سینوس‌ها و ایجاد عفونت شود. وجود باکتری و مخاط زیاد در سینوس‌ها می‌تواند منجر به تنفس بدبوی ما شود.

علائم دیگر عفونت سینوس‌ها عبارتند از:
آبریزش بینی، تخلیه ترشحات سینوس‌ها به داخل بینی و دهان، خستگی و تب، درد و احساس فشار در صورت، سرفه‌های خلط دار و کاهش حس بویایی

به علت آنکه در خیلی از موارد، عامل عفونت، ویروسی است با چند روز استراحت و مصرف مایعات این عفونت‌ها بدون نیاز به مصرف آنتی بیوتیک بهبود می‌یابند.

رفلاکس معده به مری
رفلاکس نوعی بیماری گوارشی است که در آن محتویات معده به خصوص محتویات اسیدی از معده به مری بازمی‌گردد که به علت مخلوط بودن این محتویات اسیدی با غذاهای نیمه هضم شده و هضم نشده و باکتری‌های موجود در این محتویات منجر به بوی بد دهان می‌شود.

علائم دیگر رفلاکس عبارتند از:
احساس سوزش در قفسه سینه یا گلو معمولاً به عنوان سوزش سر دل شناخته می‌شود، مشکلات در بلعیدن، پوسیدگی دندان‌ها حالت تهوع، مشکلات تنفسی و استفراغ

آبسه‌های دندانی
سینوس‌ها محفظه‌های پر از هوا در صورت می‌باشند. وقتی مایعی در سینوس‌ها به دام بیافتد، می‌تواند منجر به رشد میکروب‌ها در سینوس‌ها و ایجاد عفونت شود. وجود باکتری و مخاط زیاد در سینوس‌ها می‌تواند منجر به تنفس بدبوی ما شود

آبسه‌های دندانی از عفونت‌های شدید دندانی هستند که مغز دندان‌ها پوسیده می‌شود و این ممکن است منجر به عفونت باکتریایی شود که ایجاد درد، تورم و بوی بد دهان شود. باید برای درمان آبسه‌های دندانی به پزشک مراجعه کرد تا راه‌کارهای درمانی آن را پیگیری کند.

استفراغ طولانی مدت
هرکسی که استفراغ مستمر را در بیش از یک روز داشته باشد ممکن است با بوی بد و تعفن آور دهان روبرو شود که علت این بو ترکیبی از: خشکی دهان، محتوای اسیدی معده که از دهان عبور کرده است، باکتری یا ویروس و خود استفراغ است.

انسداد روده
انسداد روده زمانی رخ می‌دهد که روده کوچک یا روده بزرگ مسدود شده باشد و دیگر نتواند مواد غذایی هضم شده را در بدن انتقال دهد. هنگامی که روده مسدود می‌شود، مدفوع عبور نمی‌کند و بازمی‌گردد، که می‌تواند منجر به نفس بسیار بد بو شود. تومور، تحرک ضعیف روده یا زخم‌های ناشی از جراحی می‌تواند منجر به انسداد روده شود. از دیگر عوامل ایجاد انسداد روده غذاهای بلعیده شده و بیماری‌های مربوط به جدار روده مثل بیماری کرون می‌باشد.

علاوه بر بوی بد دهان، فرد مبتلا به انسداد روده ممکن است این موارد را تجربه کند:
درد شکم، نفخ شکم و ناتوانی در عبور گاز، حالت تهوع، ضربان قلب سریع و استفراغ
انسداد روده‌ها جدی و گاهی اوقات تهدیدکننده زندگی است و باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد تا اقدامات درمانی را پیش گرفت.

در نهایت اگر هیچ‌کدام از این عوامل و یا وعده غذایی که میل شده عامل ایجاد بوی بد دهان نبود، باید به پزشک مراجعه کرد.

منبع: سلامانه

انتهای پیام/

چرا دهانم بو می‌دهد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
گلی
۰۳:۰۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
یه چیزو ننوشتین، مسواک نزدن زبان