بیژن شهبازخانی فوق تخصص گوارش در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره بیماری سلیاک اظهار کرد: بیماران سلیاکی حساسیت شدیدی به گندم و جو دارند و به همین دلیل این افراد نمیتوانند نان، ماکارونی، شیرینی، بسکوییت و شکلات مصرف کنند.
وی ادامه داد: بیماری سلیاکی یک عارضه ژنتیکی و مادرزادی است که بیشتر به دلیل مصرف بیش از حد نان و جو در کودکی میتواند در افراد بروز پیدا کند.
فوقتخصص گوارش عنوان کرد: بیماران سلیاکی به دلیل محدودیت غذایی که دارند باید مورد حمایت کامل سازمانهای ذیربط قرار بگیرند زیرا از نظر خوراک اینگونه بیماران در محدودیت شدید قرار دارند.
وی اظهار کرد: اگر بیماران سلیاکی رژیم غذایی خود را قطع کنند و موادغذایی حاوی جو و گندم مصرف کنند دچار سوء جذب، دل درد شدید، کمخونی، فقر آهن، پوکی استخوان و کاهش رشد قد و در نتیجه کوتاهی قد میشوند.
شهبازخانی اظهار کرد: بیماران سلیاکی در صورت مصرف گندم و جو میزان آنزیمهای کبدی بالا رفته و دچار بیماریهای مزمن کبدی میشوند.
فوقتخصص گوارش یادآور شد: بر اساس آمار و تحقیقات انجام شده در حدود 70 هزار نفر از مردم ایران دچار بیماری سلیاکی هستند و این بیماری در دوران کودکی به مرور علائم آن بروز پیدا میکند.
انتهای پیام/