به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با وجود فراوانی انواع محصولات زیبایی، تقویتکننده مو و جلوگیری از ریزش موها بازار انواع شایعات و تصورات اشتباه در این زمینه بسیار داغ است.
سوءتفاهمهای رایج و تضاد بسیاری در مورد نتیجه و اثربخشی این دسته از محصولات بهداشتی وجود دارد که بررسی بیشتر آنها خالی از لطف نیست و ممکن است پاسخگوی سوالات بسیاری از افراد مصرفکننده باشد. در ادامه این مطلب به این موضوع میپردازیم و آن را شفافسازی میکنیم تا با تصورات غلط در زمینه مصرف انواع ویتامینها و مکملهای غذایی بیشتر آشنا شوید.
اولین تصور نادرست: ریزش موها در صورت قطع مصرف مکملهای رشد مو بیشتر می شود
بیشتربخوانید : کدام روغنها برای تقویت مو مفید است؟
درست بر عکس داروهای تجویز شده توسط پزشک و یا داروهای بدون نسخه که مخصوص رشد موها هستند، استفاده از مکملهای تقویتی و حاوی ویتامین که فاقد دارو هستند به هیچ وجه بلافاصله بعد از قطع مصرف موجب ریزش موهایتان نخواهد شد. در حقیقت، این ویتامینها و مکملها از طریق رگها و گردش خون به شکلی عالی ریشه و پیاز موها را تغذیه و تقویت میکنند و این باعث میشود موها در چرخه طبیعی خود رشد بیشتر و بهتری داشته باشند. پس عدم مصرف آنها نمیتواندآسیبی برای موها داشته باشد.
البته باید توجه داشته باشید، عدم استفاده از این محصولات و کمبود دوباره ویتامینهای لازم و مورد نیاز بدن خود میتواند عامل ریزش مجدد موها در طولانی مدت شود.
دومین تصور نادرست: مصرف مکملهای رشد مو باعث افزایش موهای زائد بدن میشوند
اغلب ویتامینهای مخصوص رشد موها بیشتر ریشه و پیاز موهای روی سر را مورد هدف و تقویت قرار میدهند. این به این دلیل است که شیوه رشد سایر موهای بدن ( وابسته به استروئید*stroid مثل ریش و هورمونهای مردانه) در مقایسه با موهای روی سر بسیار متفاوت است و در چرخه رشد کاملا متفاوتی عمل میکند. نشانه بارز این موضوع دقیقا از روی مقدار، اندازه و طول رشد تارهای موهای نقاط مختلف بدن قابل تشخیص است.
برای مثال طول یک تار موی سرتان را با تار مو در ناحیه پا مقایسه کنید. تارهای مو در سایر نقاط بدن نمیتوانند به اندازه موهای روی سر رشد کنند. چرخه رشد موها بر روی سر ۲ تا ۷ سال طول میکشد در حالیکه این چرخه برای سایر موهای بدن تنها چند ماه ادامه دارد.
*استروئید : نوعی لیپید (در واقع چربی) است. استروئیدها در بدن جانوران و گیاهان دیده میشوند. مهمترین نوع استروئید در بدن انسان کلسترول نام دارد. علاوه بر این در بدن انسان، استروئیدها بصورت هورمونهایی همچون استروژن، تستسترون، و کورتیزول (هورمون استرس) دیده میشوند.
سومین تصور نادرست: استفاده از مکملهای رشد مو باعث ایجاد جوش میشود
بعضی از افراد تصور میکنند همزمان با مصرف این نوع مکملها مخصوصا بیوتین (ویتامین B۷ که گاهی با عنوان ویتامین H هم مطرح می شود) دچار جوش در نواحی مختلف بدن میشوند. شواهد و مدارک اندکی در این زمینه وجود دارد که بیوتین عامل اصلی بروز این عارضه است.
شیوه زندگی، استرس، تغییرات هورمونی و سن و سال میتوانند به مراتب نقش پررنگتری در این زمینه و نسبت به مصرف ویتامین داشته باشند. اگر استرس عامل ریزش موهای شما است پس میتواند دلیل ایجاد جوش هم باشد. علاوه بر این، تنها در موارد نادری استفاده از ویتامین موجب بروز جوش در بدن میشود در صورتی که در بیشتر موارد مصرفکنندگان معتقدند تنها ظرف چند هفته بعد از مصرف این مکملها و سازگاری بدن با این مکملها جوشها به طور کلی از بین رفتهاند.
به خاطر داشته باشید هیچ یک از این نوع ویتامینها و مکملهای تقویتی معجزهگر نیستند، این دسته از محصولات کمک میکنند تا موهایتان تقویت شوند و بالاترین ظرفیت را برای رشدِ بهتر و بیشتر پیدا کنند. این محصولات حاوی مقدار زیادی از ویتامینهای مورد نیاز بدنتان هستند و از آنجایی که عملکرد آنها از طریق جریان خون صورت میگیرد و از نظر بدنتان موها ضروریترین قسمت برای دریافت و برطرف کردن کمبود ویتامینهای لازم بدن نیستند، ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا این ویتامینها به موها که هدف اصلی شما هستند برسند. پس باید در مصرف آنها شکیبا و صبور باشید.
نکته مهم! در صورت مصرف هر نوع داروی خاص به دلیل تداخل دارویی، قبل از مصرف هر یک از این نوع مکملهای تقویتی و ویتامینها با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.
منبع: گروه سلامت سیمرغ
انتهای پیام/