یک مستندساز گفت: برخی مستندسازان غیردولتی با وجود داشتن جوایز داخلی و بین المللی، به عنوان راننده تاکسی کار می‌کنند.

برخی مستندسازان دارای جوایز داخلی و بین‌المللی، راننده تاکسی شده‌اند!فرشاد اکتسابی مستندساز، درباره وضعیت سینمای مستند در چند سال اخیر و جسارت کارگردانان در بیان موضوعات مختلف، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: جسارت پرداخت به موضوعات مختلف  تا حد زیادی به مدیریت فرهنگی و رسانه‌ای برمی‌گردد. از سویی بنا به شرایط جامعه، چگونگی پرداختن به موضوعات مختلف است و نگاه مدیران فرهنگی در آن اثرگذار خواهد بود.

وی عنوان کرد: به علت درگیر شدن با برخی حواشی، کمتر می توان به مستندهای اجتماعی پرداخت؛ چون این نوع آثار نگاه مستقیم روی زندگی آدم ها و جامعه دارد.

این مستندساز اذعان داشت: شرایط سینمای مستند حال حاضر با حدود ده سال پیش از نظر شکل کارها بهتر شده؛ اما از لحاظ وضعیت اقتصادی ضعیف تر پیش رفته و کمتر شاهد حمایت های همه جانبه هستیم. اگر هم حمایتی صورت بگیرد؛ شامل آثاری می شود که با سیاست های مدیران فرهنگی همخوان باشند.

وی اظهار داشت: ما سه نوع حمایت مالی داریم؛ اول دولتی، دوم حمایت بخش خصوصی و سوم اسپانسر شدن خود فیلمساز. تولیدات در بخش دولتی حالت سفارشی پیدا می‌کند؛ حیات بخش خصوصی هم بستگی به شرایط اقتصادی و مالی دارد. هم اکنون این بخش به علت شرایط اقتصادی ضعیف شده و اکثر تولیدات به سمت گزینه اول و درنتیجه سفارشی شدن پیش می رود.

این کارگردان تصریح کرد: وضعیت گزینه سوم هم از گزینه های دیگر بدتر است. متاسفانه برخی مستندسازان فعال به جایی رسیده اند که راننده تاکسی شدند؛ افرادی که جوایز بین المللی و داخلی هم کسب کرده اند.

اکتسابی در بخش پایانی صحبت های خود، درباره روند پیشرفت مقدمات سی و ششمین جشنواره فیلم فجر خاطرنشان کرد: در مجموع به نظر بجز بالاتر رفتن کیفیت فیلم ها نسبت به سال های قبل، تا الان شاهد کیفیت خوب مدیریت جشنواره فجر و نظم و انضباط در آن بوده ایم. طبیعتاً ما مستندسازان هم مثل همه اهالی سینما انتظار داریم، مسئولان جشنواره در کنار پیگیری اهداف و خط مشی خود، از سینمای مسستند حمایت کنند.

 

انتهای پیام/

 

اظهار نظر یک مستندساز درباره شرایط ساخت فیلم در این حوزه

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.