رئیس شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی (ص) در خصوص تامین منابع مالی گفت: ما از ابتدا تاکید داشتیم که بنیاد مصطفی (ص) هیچ‌گونه وابستگی مالی به دولت نداشته باشد و خوشحال هستیم که این استقلال را حفظ کرده‌ایم.

بنیاد مصطفی (ص) هیچ‌گونه وابستگی مالی به دولت نداردبه گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هشتمین نشست شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص) با حضور اعضای شورا و مهمانان خارجی هفته مراسم اعطای جایزه برگزار و حاضرین به بیان پیشنهاد و پرسش و پاسخ پرداختند.

هشتمین نشست شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص) با حضور عبدالسلام المجالی رئیس آکادمی علوم جهان اسلام، منصور مختار معاون عملیاتی بانک توسعه اسلامی، سعید سهراب­‌پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، عدنان بدران عضو شورای آکادمی علوم جهان اسلام، عینی ادریس رئیس دانشگاه پوترای مالزی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، مهدی صفاری­‌نیا دبیر شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص)، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و وحید صدوقی مدیرعامل شرکت همراه اول در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.

جایزه مصطفی(ص) در 2 دوره برگزار شده است

مهدی صفاری‌­نیا دبیر شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص) در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از فعالیت­ های دبیرخانه جایزه پرداخت و اظهار کرد: پس از برگزاری 2 دوره از اعطای جایزه مصطفی(ص) تصمیم گرفته شد این نشست شورا با حضور مهمانان ویژه مراسم از کشورهای مختلف اسلامی برگزار شود تا از پیشنهادات دانشمندان، مهمانان و همچنین برگزیدگان این دوره از جایزه بهره‌­مند شویم.

وی به ارائه گزارشی از فعالیت‌­های دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) پرداخت و افزود: دبیرخانه جایزه مصطفی(ص)چهار برنامه اصلی را در پیش گرفته است که این برنامه‌ها شامل اعطای جایزه مصطفی(ص)، برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی، ایجاد مرکز علوم مصطفی(ص) و در نهایت ایجاد جامعه خادم المصطفی(ص) به عنوان مجموعه‌ای از خیرین و واقفین علمی در جهان ­اسلام است.

صفاری­‌نیا تصریح کرد: جایزه مصطفی(ص) در 2 دوره برگزار شده است که در این دوره خوشحال هستیم که پروفسور گلنبه و پروفسور شکراللهی به عنوان برگزیدگان این دوره جایزه انتخاب شدند.

دبیر شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص) با اشاره به اجرای برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی افزود: هدف این برنامه تبیین گفتمان علم و فناوری و توسعه شبکه ارتباطات دانشمندان اسلام و زمینه­ سازی برای همکاری‌های متقابل بین دانشمندان کشورهای مختلف است که آخرین برنامه در مالزی برگزار شد.

وی با اشاره به شکل­‌گیری مرکز علوم مصطفی(ص) تصریح کرد: این مرکز در 2 بخش‌ دانش‌آموزی و دانشجویی شکل گرفته است. در بخش دانش ­آموزی 2 سال پی در پی مسابقه دانش ­آموزی نور برگزار شد.

وی همچنین از تشکیل باشگاه سفیران مصطفی(ص) برای دانشجویان خبر داد و گفت: تمام علاقه مندان به ترویج علوم در سطح جهان ­اسلام، می‌توانند عضو این باشگاه شوند که تاکنون سه نشست برگزار شده و جمعی از دانشجویان و دانشگاهیان از کشورهای مختلف به عنوان سفیران مصطفی(ص) عضو این باشگاه شده‌اند.

صفاری­‌نیا به رقابت‌ علمی کنز در سطح دانشجویی اشاره و بیان کرد: دانشجویان و دانشگاهیان کشورهای اسلامی می‌توانند فعالیت‌های علمی خود را در قالب کلیپ ارائه کنند که در حال حاضر فراخوان این رقابت اعلام شده است.

دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) اظهار کرد: محور فعالیت جامعه خادم المصطفی(ص) مالی و ایجاد صندوق سرمایه گذاری است که این صندوق بیش از 300 عضو حقیقی و 30 عضو حقوقی از کشورهای اسلامی دارد که در واقع هزینه‌های جایزه مصطفی(ص) از این طریق تامین و هیچ وابستگی دولتی وجود ندارد.

صفاری‌­نیا افزود: در قطعنامه پایانی سی­امین نشست کمیته اجرایی همکاری علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی که سال گذشته در پاکستان برگزار شد، از آن به عنوان حرکت علمی در سطح جهان تقدیر شد.

صفاری­‌نیا با اشاره به حجم فعالیت‌های جایزه مصطفی(ص) گفت: این حجم فعالیت‌ها برای توسعه پیدا کردن، نیازمند سازمان متمرکز مردمی، غیرانتفاقی و داوطلبانه است که تایید تشکیل بنیاد علمی و فناوری مصطفی(ص) را به عنوان NGO از شورای سیاست­گذاری دریافت کرده و در حال ثبت در مراجع قانونی است و تقاضا داریم تا یکسال آینده فعالیت‌های دبیرخانه به این بنیاد منتقل شود تا بتواند به عنوان سازمانی منسجم، فعالیت خود را در کشورهای مختلف اسلامی دنبال کند.

بنیاد وقف و سرمایه‌­گذاری­‌هایی در کشورهای دیگر ایجاد شود

سلیم الحارثی؛ استاد دانشگاه سلطان قابوس عمان گفت: مشاهدات بنده از جایزه مصطفی(ص) 2015 و مقایسه آن با مراسم امسال نشان می­‌دهد که این جایزه در بسیاری از موسسات اروپایی، پیشرفت داشته است و این موضوع مبین این است که ما با این موسسات منطبق شده­ ایم؛ اما با دانشگاه­‌های خاورمیانه این عمل صورت نگرفته است.

وی  افزود: به نظر می­‌رسد بهتر است برای پایداری اقتصادی، بنیاد وقف و سرمایه‌­گذاری­‌های دیگری در کشورهای دیگر ایجاد شود؛ ضمن اینکه پیشنهاد می ­کنم جایزه مصطفی(ص) فقط به اشخاص تعلق نگیرد و به موسسات علمی نیز جایزه داده شود.

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در این جلسه گفت: شاخص ­های جایزه را نمی ­توانیم تغییر دهیم، ضمن اینکه بهتر است بنیاد مصطفی(ص) و شورای سیاست­گذاری آن برنامه ­ای را برای افزایش شانس موفقیت محققان کشورهای اسلامی طراحی کنند و پیشنهاد می‌­کنم این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

چودری، دانشمند اهل پاکستان ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری مراسم جایزه مصطفی(ص) گفت: مهم ترین دارایی جهان اسلام همین دانشمندان هستند و بهتر است برای حل مشکلات جهان اسلام از آنان بهره گرفت.

این دانشمند یادآور شد: من در رشته زیست ­شناسی فعالیت می ­کنم و به نظرم بنیاد مصطفی(ص) می ­تواند همکاری­­ های دو جانبه را تقویت کند و با مرکز بین­ المللی شیمی و علوم زیستی دانشگاه کراچی پاکستان همکاری داشته باشد.

جایزه مصطفی(ص) دستاوردی بزرگ برای برگزیدگان است

مورنزی رئیس آکادمی علوم جهانی (TWAS)، از دیگر دانشمندان حاضر در این نشست با بیان اینکه جایزه مصطفی(ص) دستاوردی بزرگ برای برگزیدگان است، تصریح کرد: بهتر است جایزه­ای نیز برای استعدادهای جوان مثلا افراد بیست تا سی و پنج ساله قرار دهیم. همچنین پیشنهاد می­دهم توآس در شورای مشورتی بنیاد مصطفی(ص) مشارکت داشته باشد.

پروفسور سومرو رئیس بنیاد علمی اکو(ECOSF) نیز در این نشست گفت: ما افتخار می­‌کنیم که از جایزه مصطفی(ص) حمایت می­ کنیم و از برگزارکنندگان مسابقات دانش ­آموزی نور تشکر می­ کنم، ضمن اینکه پیشنهاد می­ کنیم این برنامه برای افراد جوان­‌تر نیز برگزار شود.

جایزه مصطفی(ص) قدم بسیار مثبتی برای جوامع اسلامی است

در ادامه عینی ادریس رئیس دانشگاه پوترای مالزی گفت: کشور مالزی از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) بهره بسیاری برد و از نظر من جایزه مصطفی(ص) قدم بسیار مثبتی برای جوامع اسلامی است.

ادریس ادامه داد: جایزه مصطفی(ص) فرصت خوبی است تا دانشمندان جهان ­اسلام را از نزدیک ملاقات کنیم. پیشنهاد می­کنم دفتر منطقه­ای بنیاد مصطفی(ص) در شرق آسیا در دانشگاه پوترا تاسیس شود.

بنیاد مصطفی(ص) هیچ‌گونه وابستگی مالی به دولت ندارد

همچنین سورنا ستاری رئیس شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص) در پایان این نشست با بیان اینکه سرمایه‌گذاری مشترک با بانک توسعه ­اسلامی را داریم، تصریح کرد: بر اساس جلسه ششم شورای سیاست‌گذاری، موضوع اقتصاد بانکداری اسلامی به حوزه‌های جایزه مصطفی(ص) اضافه شد؛ اما اثری ویژه که دارای شرایط لازم باشد، در این دوره نداشتیم.

رئیس شورای سیاست­گذاری جایزه مصطفی(ص) در خصوص تامین منابع مالی گفت: ما از ابتدا تاکید داشتیم که بنیاد مصطفی(ص) هیچ‌گونه وابستگی مالی به دولت نداشته باشد و خوشحال هستیم که این استقلال را حفظ کرده‌ایم و تامین مالی آن از کشورهای اسلامی است.

ستاری با بیان اینکه جهت‌گیری آینده را بر اساس منابع انسانی انجام می‌دهیم، گفت: بیشتر ما مغرور به منابع زیرزمینی هستیم و فراموش کرده‌ایم که سرمایه‌ی ما فرزندانمان هستند، به همین دلیل جایزه مصطفی(ص) در حوزه فناوری وارد شده است. امیدواریم برگزیدگان جایزه بتوانند به ارتباطات ما در جوامع اسلامی کمک کرده و تاثیرگذار باشند.

گفتنی است؛ در این نشست مصوبات انتقال فعالیت­‌های دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) به بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) برای یک سال و نیم آینده اخذ و عضویت دانشگاه‌­های پوترای مالزی و سلطان قابوس عمان، بانک توسعه اسلامی و کمیته دائمی همکاری­‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی(COMSTECH) به عنوان اعضای اصلی شورای سیاست­گذاری و دانشگاه کراچی پاکستان و آکادمی علوم جهان اسلام به عنوان عضو ناظر در آن شورا مورد تایید قرار گرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.