به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، «خورخه گالیندو» از سازمان بین المللی مهاجرت روز جمعه در کنفرانسی خبری در ژنو گفت: گزارش این سازمان نشان می دهد که از سال 2000 تا 2017 میلادی دستکم 33 هزار و 761 در مدیترانه جان خود را از دست داده یا مفقود شده اند.
وی افزود: این گزارش نتیجه گیری می کند که مرز اروپایی مدیترانه مرگبارترین مرز دنیاست.
«پروفسور فیلیپه فارگوئس» از «موسسه دانشگاه اروپایی» در فلورانس ایتالیا که مولف این گزارش است گفت که آمار ارائه شده احتمالا کمتر از ارقام واقعی تراژدی انسانی در این دریاست.
اتحادیه اروپا پس از آغاز موج مهاجرت به اروپا از سال 2014 تا 2016 توافقی با آنکارا امضا کرد تا ترکیه حرکت مهاجران به یونان را متوقف کند. همچنین اتحادیه اروپا سعی کرده که در داخل و سواحل لیبی هم این موج را متوقف کند.
تنها در سال جاری میلادی تاکنون حدود 161 هزار مهاجر و پناهجو از راه دریا به اروپا رسیده اند که 75 درصد آنها به ایتالیا و بقیه به یونان، قبرس و اسپانیا رسیده اند. امسال حدود سه هزار نفر نیز مفقود یا کشته شده اند.
فارگوئس هشدار داد: بستن مسیرهای کوتاه و کم خطر باعث گشوده شدن مسیرهای پرخطر و طولانی شده که احتمال مرگ در دریا را افزایش داده است.
وی در گزارش خود با اشاره به برنامه متوقف کردن سیر حرکت مهاجران در لیبی نوشت: چنین رویکردی از لحاظ اخلاقی نه تنها نکوهیده است بلکه احتمالا ناموفق هم خواهد بود. زیرا اداره کشور در آنجا بسیار ضعیف است و بی ثباتی و تشتت سیاسی وجود دارد.
در همین حال، شبکه سی.ان.ان اخیرا گزارشی از فروش مهاجران آفریقایی در لیبی را نشان داد که خشم بین المللی را برانگیخت و اعتراض هایی را در اروپا و آفریقا در پی داشت.
لیبی وعده داده که این گزارش را بررسی کرده و عاملان فروش مهاجران آفریقایی به عنوان برده را مجازات کند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/