به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا دریک آزمایش نوآورانه برای اولین بار در دنیا نمونه خون انسان را با استفاده از هواپیمای بدون سرنشین (DRONE) منتقل کردند.
دانشمندان در این طرح، نمونه خون حدود ۸۴ داوطلب را در دانشگاه آریزونا جمع آوری و دما، میزان گلبول سفید و قرمز آنها را اندازه گیری کردند و در محفظهای خاص گذاشتند.
با قراردادن محفظه حاوی نمونهها در هواپیمای بدون سرنشین نوع (HQ-۴۰ Latitude)، که مجهز به دستگاه خنک کننده هوا بوده، این وسیله مسیر ۱۶۱ مایلی درمنطقه نظامی صحرای آریزونا را در عرض سه ساعت طی کرده است.
پس از پایان ماموریت، دانشمندان محفظه را از هواپیما خارج کرده، دمای آن را اندازه گیری کرده اند که تنها ۴ درجه سانتی گراد با دمای اولیه تفاوت داشته است (۲۴ الی ۲۷ درجه سانتی گراد) و با بررسی درآزمایشگاه مقصد دریافتند نمونههای خون سالم ماننده و میزان گلبولهای قرمز، سفید، تعداد پلاکتها و سدیم خون تغییر نکرده است.
کارشناسان دانشگاه جان هاپکیز اعلام کرده اند این اولین بار است که یک هواپیمای بدون سرنشین این میزان فاصله را با نمونههای آزمایشگاهی طی میکند، دانشمندان امیدوار هستند در آینده از این وسیله برای کمک به افرادی که در مناطق دورافتاده و محروم زندگی میکنند استفاده شود.
کارشناسان اعتقاد دارند حمل ونقل تجهیزات پزشکی موثرترین شیوه برای کمک به افراد در مناطق مختلف دورافتاده است.
علاوه بر نمونه خون، ارسال واکسن، نمونههای ادرار و مدفوع، دارو و حتی عضو پیوندی هم میتواند با استفاده از این شیوه جدید حمل و نقل انجام شود.
یکی از ویژگی های حمل و نقل به کمک این هواپیماها در مقایسه با انتقال به کمک ماشین و موتور سیکلت، حفظ تعادل و تکان نخوردن نمونه ها است، در انتقال با ماشین یا موتو نمونهها داخل محفظه تکان می خورند و امکان خراب شدن آنها وجود دارد.
نتایج این پژوهش در مجله آمریکایی آسیب شناسی بالینی (the American Journal of Clinical Pathology) به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/