علی افسری قائم مقام دبیر انجمن تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بیش از 200 شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی زیر نظر انجمن تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی مشغول به فعالیت هستند و تا پیش از از اجرای طرح تحول حدود 80 درصد نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی کشور را در خصوص تأمین تجهیزات پزشکی برطرف میکردند که مطالبات آنها در نهایت تا 2 ماه پس از تحویل اجناس به بیمارستانها پرداخت می شد، اما متأسفانه وضعیت بدهی مراکز درمانی و بیمارستانها به شرکتهای تولیدکننده داخلی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
وی بیان کرد: با توجه به رعایت استانداردهای بینالمللی در تولیدات شرکتهای داخلی و در حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و همچنین دندانپزشکی این محصولات به کشورهای اروپایی، آفریقایی و حاشیه خلیج فارس صادر میشود و از لحاظ سطح کیفی هیچ مشکلی ندارند، اما متأسفانه دیرکرد مطالبات باعث شده تا آنها دچار مشکلات عدیدهای شوند و به دلیل نداشتن منابع مالی مجبور به تعدیل نیرو و یا تعطیلی کارگاههای تولیدی شده اند.
افسری تأکید کرد: متأسفانه در حال حاضر معوقات شرکتهای تولیدی تجهیزات پزشکی به بیش از 6 ماه تا یک سال و حتی در مواردی به 2 سال می انجامد، به طوری که بدهی این شرکتها را مراکز درمانی و بیمارستانها از اوایل سال 95 تاکنون هنوز پرداخت نکردهاند و رقمی حدود 800 میلیارد تومان شرکتهای تولیدی طلبکار هستند.
وی اظهار کرد: شرکتهای تولیدکننده لوازم بهداشتی و تجهیزات حدود پنج هزار نفر مشغول به فعالیت هستند، در صورتی که اگر طلب آنها پرداخت نشود تولید تجهیزات پزشکی در کشور دچار کمبود می شوند که در پی آن بحث واردات کالا مطرح میشود که به دلیل توسعه زمانبر آن متأسفانه موضوع قاچاق کالا تشدید میشود.
افسری تأکید کرد: پیشبینی میکنیم رقم بدهی شرکتهای تولیدکننده داخلی به یک هزار و 200 میلیارد تومان برسد و اگر بحث واردات کالاها مطرح شود باید مبلغی حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان صرف خرید این تجهیزات شود.
وی گفت: کمبود کالا در مراکز درمانی خطر بزرگی برای سلامت کشور محسوب میشود که علاوه بر آن اشتغال شرکتهای تولیدی نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
انتهای پیام/