به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،محمدعلی محمدی مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی در حاشیه کنفرانس بیستمین سال رتبه بندی شرکت های برتر ایران گفت: این بیستمین سالی است که رتبه بندی شرکت های برتر شرکت ها را انجام می دهیم .در ابتدا با 100 شرکت شروع کردیم و در حال حاضر این تعداد به 500 شرکت رسیده است.
وی در ادامه افزود: ملاک ابتدایی ما یک شاخص بود و با گذشت سال ها این ملاک به 33 شاخص ارتقا یافته و همچنین با 31 گروه صنعتی کار را ادامه می دهیم.
محمدی همچنین تصریح کرد: مهمترین شاخص مبنای انتخاب شرکت برتر میزان فروش آنها است.همانطور که در کل دنیا میزان فروش مهمترین شاخص برای انتخاب شرکت های برتر است.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی اظهار داشت: آنچه که برای ما بسیار مهم است تاثیر این ربته بندی در گروه های مختلف دولتی و خصوصی کشور در سالهای گذشته بوده و جالب است بدانید که حتی شرکت های خارجی هم تمایل زیادی برای دانستن شرکت های برتر دارند تا بتوانند شریک اقتصادی خود را انتخاب کنند.
محمدی یادآور شد: نظام حاکمیتی نیز می تواند براساس این انتخاب سرمایه و منابع را به شرکت های مورد نظر هدایت کرده و یا با تشخیص اینکه کدام شرکت سهم بیشتری در تولید ارزش افزوده دارد بتوانند توجه بیشتری به آنها کنند.
مدیر عامل سازمان مدیریتی صنعتی ادامه داد: یکی از رسالت های سازمان مدیریتی صنعتی ایجاد فضای رقابت بین بنگاه های تولیدی است و اگر ما مبنای مناسبی برای ابراز شایستگی شرکت ها و بنگاه ها داشته باشیم می توانیم با استفاده از آن برای آینده برنامه ریزی کرده وهمچنین انگیزه بیشتری در تلاش شرکت ها ایجاد کنیم.
محمدی همچنین تاکید کرد: به طور کلی می توانیم بگوییم در سالهای گذشته توانستیم سهم این شرکت های برتر ر از از منافع اقتصادی کشور همچون صادرات و GDP تعیین کنیم و جالب است بدانید که در سال 94 از 40میلیارد دلار صادرات غیر نفتی سهم شرکت های برتر 28 میلیارد دلار بود و همچنین این شرکت ها از جهت اشتغالزایی نیز در مقام اول قرار دارند.
وی در پایان با اشاره به شاخص های تعیین شرکت های برتر اعلام کرد: اندازه شرکت ، سودآوری و عملکرد، بهره مندی، صادرات، نقدینگی، میزان بدهی و بازار 7 شاخص اصلی ما برای انتخاب 500 شرکت برتر کشور است.
در ادامه این جلسه مجید درویش مدیرمرکز رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی گفت: یکی از اهداف انتخاب 500 شرکت برتر تولید اطلاعات بنگاه های اقتصادی است و وظیفه مهم ما رصد کردن وضعیت بنگاه های تولیدی در کشور است.
وی افزود: نتایج بررسی های 500 شرکت برتر در سال 95 نشان داد بانکها با کسب 34 درصد از درآمدهای کل کشور رتبه نخست را در این شاخص به خود اختصاص داده اند و بعد از آن شرکت های پتروشیمی، فرآورده های نفتی، شرکت های چند رشته ای صنعتی، خودروسازان و در نهایت سایر گروه ها مقام های بعدی را از جهت کسب درآمد به خود اختصاص داده اند.
درویش در پایان اعلام کرد: نتایج، تحقیقات و تحلیل ها برای انتخاب 500 شرکت برتر کشور جمع بندی شده و در اختیار مسئولان تصمیم گیری اقتصادی کشور، اتاق های بازرگانی، شرکت های خارجی و خبرگان صنعتی و اقتصادی کشور قرار می گیرد.
انتهای پیام/