رئیس مجمع كارآفرینان ایران گفت: با توجه به نرخ سود سپرده بانكی بالا نباید انتظار خرید از سوی مردم و اشتغالزایی و رونق اقتصادی داشت.

اشتغالزایی و رونق اقتصادی با نرخ سود فعلی میسر نیست/بیش از ٨٥ درصد اقتصاد در دست دولتبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،محمدرضا دیانی رئیس مجمع كارآفرینان ایران در نشست خبری در خصوص عملكرد موسسات بانكی گفت:بانك مركزی در تلاش است تا موسسات مالی و اعتباری را ساماندهی كند و در این خصوص باید افكار عمومی را آماده كرد.

وی افزود: نباید از سپرده گذارانی كه در موسسات غیرمجاز با هدف اخذ سود سپرده بیشتر سپرده گذاری كردند حمایت كرد و بانك مركزی را تحت فشار قرار داد.

 دیانی با بیان اینكه برخی موسسات بهره ٣٠ درصدی به سپرده اختصاص می دهند، گفت: باید مشكلات بازار پول حل شود،در غیر اینصورت اشتغالزایی و كارآفرینی صورت نخواهد پذیرفت چرا كه به جای حمایت از تولید از سرمایه و سپرده گذار حمایت می شود.

رئیس مجمع كارآفرینان ایران تصریح كرد: با این نرخ بهره بانكی نباید انتظار خرید از سوی مردم، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی را داشت که ضرورت دارد به این امر توجه جدی بکنیم.

دیانی با اشاره به مشكلات خصوصی سازی عنوان كرد: بیش از ٨٥ درصد اقتصاد كشور در دست دولت و مابقی آن نیز دولت در آن شریك است و طول سالهای گذشته خصوصی سازی به خوبی انجام نشده و دولت هر روز بزرگتر و هزینه هایش بیشتر می شود.

وی با تاكید بر اینكه مشكلات بانكداری مهمترین معضل اقتصاد كشور است، گفت: معاف از مالیات بودن سپرده گذاران و دادن ربا توسط بانك ها آسیب جدی به اقتصاد كشور وارد كرده و بانك ها نیز در شرایطی قرار گرفته اند كه چاره ای جز ادامه روند فعلی ندارند.

رئیس مجمع كارآفرینان ایران بیان كرد: موسسات خصولتی و غیردولتی باید ساماندهی شوند و در این خصوص سیاسی شدن موضوع مانع بزرگی است و این مجموعه های خصولتی هر روز توسعه یافته و بخش های دیگر اقتصاد را در اختیار گرفته و مدیریت اقتصادی ناكارآمدی هم دارند.

وی تاكید كرد: بالاترین نرخ بهره وری به سپرده داده می شود در حالیكه باید این سود و بهره به تولید اختصاص یابد که با این روند مشكلات اقتصادی همچنان ادامه خواهد داشت.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی اضافه کرد: به شخصه سه سال در مقابل بانک مرکزی گدایی و التماس کردم تا یک خط اعتباری دو سه هزار میلیارد تومانی برای کارت ایرانی و حمایت از تولید داخل ایجاد شود اما در نهایت هیچ نتیجه‌ای نداشت. اکنون ما باید توجه داشته باشیم که تا زمانی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا نکند، شرایط اقتصادی کشور اصلاح نمی‌شود. کاهش نرخ سود نیز با توصیه و صلوات انجام نمی‌شود.

دیانی با اشاره به اینکه در خصوص کارت اعتباری خرید کالای ایرانی که اخیراً پیشنهاد اجرایی فاز دوم آن توسط وزارت صنعت مطرح شده است، تصریح کرد: اگر در این حوزه کارتی به شکل عمومی ارائه شود، منجر به سود نخواهد شد. چرا که مردم می‌توانند این هزینه را صرف خرید کالاهای خارجی کنند اما اگر نهادهای متولی این بخش مانند بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و ... با تعامل مسیر تحقیقات پیرامون این نوع طرح‌ها را طی کند، ممکن است تاثیرگذاری این نوع طرح‌ها بیشتر شود. در این کارت اعتباری پرداخت سود 12 درصدی برای خریداران مطرح و 6 درصد سود نیز از طرف تولیدکننده باید پرداخت شود.

وی افزود: البته هنوز در این رابطه به نتیجه نرسیده‌ایم که اجرای چنین طرح‌هایی برای کشور ارزشی فوق‌العاده به همراه داشته باشد ولی به هر صورت اقتصاددانان بر این نکته تاکید دارند که بهترین شیوه تزریق نقدینگی به یک جامعه آن است که شرایطی فراهم شود که این نقدینگی صرف بحث تولید شود.می‌توان این کار را از کالاهای واسطه‌ای که دامنه وسیع‌تری دارند آغاز کرد و در مراحل بعدی با بهره‌گیری از تجربیات این بخش سراغ بخش‌های دیگر رفت.

دیانی تولید انبوه را یکی از موضوعات اساسی در توسعه صنعت لوازم خانگی به شمار آورد و گفت: در حال حاضراکنون کشورهای مختلف دنیا در برخورد با تولیدکنندگان ایرانی و یا حتی سایر تولیدکنندگان محدودیت‌های بسیاری را در نظر می‌گیرند. بر همین اساس می‌توان در ایران هم چنین رویکردی را مورد توجه قرار داد.

 

 انتهای پیام/

لزوم كاهش نرخ سود بانكی و خصوصی سازی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار