![سقوط مرگبار در فرودگاه مشهد تکذیب شد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339036_939.jpg)
باشگاه خبرنگارانجوان؛ محبوبهکباری - همزمان با ورود توده هوای سرد به کشور و ماندگاری هوای سرد تا پایان هفته در کشور شاهد افزایش میزان مصرف گاز در بسیاری از شهرها هستیم به طوری که طبق پیش بینی های صورت گرفته میزان مصرف گاز تا ۷۵۰ میلیون متر مکعب هم رسیده است که همین امر زمینه ساز افزایش میزان تولید گاز در کشور شده است.
به طوری که همزمان با افزایش میزان مصرف گاز سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هشدار مصرف بی رویه گاز را داده است.
مصرف بیسابقه گاز و ضرورت همکاری جدی مردم
سعید توکلی، معاون وزیر نفت با اشاره به افزایش بیسابقه مصرف گاز به دلیل موج سرمای گسترده، هشدار داد :پایداری شبکه گاز کشور نیازمند همکاری جدی مردم در مدیریت مصرف است.
وی ادامه داد:با توجه به افزایش مصرف گاز نسبت به سال گذشته در همین روز که نزدیک به ۱۲۰ میلیون مترمکعب افزایش مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء را نشان میدهد، از تمامی هموطنان عزیز درخواست دارم با رعایت دمای رفاه در منازل (۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد)، پوشیدن لباسهای گرم، پوشاندن دریچههای کولر، استفاده از درزگیرها و پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»، ما را همراهی کنند تا همانند همیشه، از این دوره سرما و یخبندان نیز به سلامت عبور کنیم.
او بیان کرد:مدیریت مصرف از سوی هموطنان به ما کمک میکند تا بتوانیم گاز بیشتری به نیروگاهها و بخش مولد تحویل دهیم که این مهم، منجر به استفاده کمتر نیروگاهها از سوخت مایع و در نتیجه، کاهش آلودگی هوا میشود.
مصرف ۷۸ درصد گاز در بخش خانگی در ۲۴ ساعت گذشته
همچنين سید حسن موسوی سخنگوی شرکت ملی گاز ایران هم گفت: مصرف ۶۷۶ میلیون مترمکعب گاز معادل ۷۸ درصد کل گاز شیرین تولیدی در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز گذشته خبر داد و گفت:
وی ادامه داد: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با توجه به کاهش دما در اکثر استانهای کشور ۳۰ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته به طوری که ۶۷۶ میلیون مترمکعب گاز در این بخش مصرف شده است.
او بیان کرد: ۸۶۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به شبکه سراسری در روز گذشته تحویل شده است. ۷۸ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه سراسری به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافته است.
براساس این گزارش یکی از اصلی ترین اقدامات در شرایط کنونی که ما شاهد افزایش چشم گیر ناترازی انرژی هستیم و همچنین با توجه به افزایش میزان مصرف گاز به ویژه در محیطهای باز نیاز به اصلاح تعرفه های گاز به ویژه مشترکان پر مصرف هستیم که در این زمینه نمایندگان مجلس و همچنین کارشناسان انرژی هم معتقد هستند باید تعرفه گاز مشترکان پر مصرف اصلاح شود.
واقعی سازی بهای مصرف انرژی الزامی است
در همین رابطه جعفر قادری نماینده مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف ها در بخش برق و گاز خانگی بیان کرد: پرداخت بهای مصرف انرژی باید به صورت پلکانی و تصاعدی در کشور باشد. بعضی از مشترکین مصرفی خارج از الگوی تعریف شده دارند و درواقع به عنوان مشترک پرمصرف شناخته می شوند، در شرایطی که ما با کمبود گاز مواجهیم و در روزهای اوج مصرف گاز بخش صنایع و پتروشیمی ها قطع می شود دلیلی برای پرداخت یارانه به مشترکین پرمصرف وجود ندارد.
قادری توضیح داد: منابع کشور به راحتی و به صورت یارانه ای در اختیار افرادی قرار می گیرد که اعتقادی به مصرف بهینه ندارند، برخی از مشترکین حتی در روزهای سرد سال و اوج مصرف همچنان آب استخرهای خانه های را گرم نگه می دارند یا بسیاری از افراد برای تزیین نمای ساختمان و باغ های خود از برق و گاز به صورت بی رویه استفاده می کنند .
وی با بیان اینکه یارانه ی مشترکان پرمصرف باید قطع شود و این افراد بهای انرژی مصرفی خود را به قیمت واقعی بپردازند تا شاید این راه سبب تشویق مشترکان پرمصرف به مصرف بهینه ای از انرژی شود گفت: موضوع مدیریت مصرف انرژی باید به صورت جدی در دستور کار دولت قرار گیرد و یکی از راه های مدیریت مصرف در کنار بهینه ی سازی وسایل و تولید دستگاه های استاندارد و راندمان بالا، موضوع واقعی سازی بهای مصرفی انرژی برای مشترکان پرمصرف است.
این نماینده د تصریح کرد: اعطای یارانه ی انرژی صرفا باید به مصارف درون الگوی بهینه باشد و مشترکینی که مصرف مازاد دارند باید بهای واقعی مصرفشان را بپردازند، دروقع این بها باید به قیمت آزاد محاسبه شود. دولت با این کار می تواند پرمصرفان را تشویق کند تا مصرفی طبق الگوی مصرف داشته باشند.
اصلاح الگوی مصرف همزمان با افزایش تعرفه گاز
همچینن ساعد غلامی کارشناس انرژی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه میزان مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است گفت: طبق آمارها و بررسی ها ایران سه تا چهار برابر متوسط مصرف جهان، مصرف انرژی دارد.
او بیان کرد: امسال به دلیل مصرف بالای گاز در روزهای سرد سال مجبور به قطع برق صنایع و حتی بخش خانگی شدیم، به طور قطع برق صنایع در روند کاری آن ها اختلالاتی ایجاد می کند و دیگر نباید از آن ها انتظار صادرات، تامین نیاز داخلی بازار، پرداخت به موقع مالیات را داشت.
وی با بیان اینکه طبق آمار یک مشترک پرمصرف به اندازه ی شش مشترک خوش مصرف گاز خانگی را مصرف می کند افزود: می توان با اعمال تعرفه ی پلکانی به پرمصرفان و پرداخت قبوض آن ها به بهای آزاد انرژی، این افراد تشویق به استفاده ی بهینه و طبق الگوهای مصرف تعریف شده از انرژی شوند.
براساس این گزارش یکی از مهمترین اقدامات در جهت رفع ناترازی انرژی افزایش تعرفه گاز مشترکان پر مصرف است که نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت انرژی و رفع ناترازی دارد.