![زن بلاگر صحنهسازی کرد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339177_644.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- حمید زارعی رئیس نظام دامپزشکی گفت: صدور مجوز اماکن پرورشی دامی، مرغداری توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و نظام دامپزشکی انجام می شود که به طور متوسط سالانه بیش از ۵۰ تا ۶۰ هزار مجوز داریم.
به گفته او، بنابر آمار ظرف ۱.۵ سال گذشته ۸۳ هزار مجوز دامی و مرغداری صادر شده است که صدور این مجوزها در سامانه سماک در راستای حفظ ایمنی زیستی است.
زارعی ادامه داد: امروزه امنیت غذایی دنیا با سلامت دام ارتباط تنگاتنگی دارد و در همه کشورها تلاش میشوند که با توسعه ایمنی غذایی به امنیت غذایی کمک کنند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با بیان اینکه یکی از مولفه های اصلی امنیت غذایی، ایمنی غذا و سلامت است، افزود: عدم دستیابی به استانداردهای سلامت محور یکی از عوامل اصلی است که نتوانستیم خیلی از محصولات را صادر کنیم. همین امر موجب شده که خیلی از کشورها ممانعت کنند.
او موضوع باقیمانده دارویی را در بخش طیور را بسیار با اهمیت خواند و گفت: با توجه به دوره کوتاه تولیدات مرغ و طیور این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین دستیابی به جدیدترین حوزه های عملیاتی بخش طیور از اهداف اصلی کنگره هاست.
این مقاممسئول گفت: در حوزه دام و طیور مشکل بازگشت محصولات پروتئینی نداریم چراکه در حوزه گوشت واردکننده هستیم و در حوزه مرغ و تخم مرغ صادرکننده هستیم.
گزارشی از شیوع آنفلوانزا حاد پرندگان نداریم
علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی گفت: با وجود اینکه سویههای جدیدی از آنفولانزای حاد پرندگان در کشورهایی همچون آمریکا، اتحادیه اروپا ترکیه و عراق وجود دارد، اما در کشور ما کانونهایی از این بیماری مشاهده نشده است.
به گفته او، در مباحث بهداشتی صنعت طیور نیازمند اصلاحات هستیم که این اصلاحات در حوزههای بهداشتی، کشتارگاهها، حیات وحش، روستاها باید انجام شود.
رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید براین موضوع که موضوع ایمنی زیستی در همه اجزای صنعت طیور در راستای کاهش بیماری ها باید جاری باشد، گفت: سطح ایمنی پرندگان حساس باید افزایش یابد تا از شیوع بیماریهایی مانند آنفولانزا جلوگیری شود، همچنین مراقبتهای فعال و غیر فعال و پایشها برای پیدا کردن رد پای ویروسها باید داشته باشیم و ارزیابی خطر و تعیین مناطق پر خطر و کم خطر با جدیت باید دنبال شود.