پنجمین دادگاه 2متهم نفتی در شعبه 5دادگاه کیفری به منظور رسیدگی به پرونده اختلاس از شرکت نفت برگزار شد.

پرونده اختلاس از شرکت نفت رسیدگی می شودبه گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان نفتی و همدستان بابک زنجانی به نام‌های مهدی شمس(متهم ردیف دوم) و حمید فلاح هروی(مهتم ردیف سوم) دقایقی پیش در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه آغاز شد.

گفتنی است؛ در اولین جلسه متهمان نفتی، کیفر خواست پرونده قرائت و متهم ردیف دوم به دفاع از خود پرداخت.

پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات دو نفر از همدستان بابک زنجانی صبح روز(یکشنبه 18 تیرماه) در شعبه 28 دادگاه انقلاب(شعبه هم عرض) به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.


قاضی مقیسه: رسیدگی به پرونده مهدی شمس ادامه دارد

در ابتدای این جلسه نجفی نماینده دادستان به قرائت کیفرخواست پرونده پرداخت و پس از آن قاضی از متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی خواست تا با حضور در جایگاه از خود دفاع کند.

قاضی مقیسه در ابتدای جلسه  گفت: در این جلسه رسیدگی به  اتهامات  شمس پیرو جلسه مورخه 96/04/17 ادامه می‌دهیم.

وی به بیان اتهامات متهم ردیف دوم این پرونده که  از سوی نماینده دادستان قرائت شده بود پرداخت و گفت: افساد فی الارض از طریق مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور با علم به موثر بودن اقدامات در ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی، مشارکت عالمانه و عامدانه در تشکیل و اداره شبکه سازمان یافته که سران این شبکه بابک زنجانی است که محکومیت وی قطعی شده است، از جمله اتهامات این فرد است.

قاضی مقیسه در ادامه قرائت اتهام اول این متهم تصریح کرد: دو نفر از متهمان این پرونده ( شمس و  فلاح) که مرتکب جعل شده‌اند، با استفاده از اسناد مجعول و با کلاهبرداری و پولشویی به منافع خود دست یافتند.

وی در بیان اتهام دوم این فرد گفت: مشارکت در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ایران، شرکت اچ کی و صندوق بازنشستگی نفت به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون یورو از طریق استفاده از اسناد مجعول، صورت حساب‌های بانکی مجعول، فیش‌های بانکی مجعول، استفاده از اعتبارات اسنادی مجعول گشایش شده توسط شرکت سهامی اس سی تی بنکرز از دیگر اتهامات این فرد است.


پولشویی یک میلیارد و 200 میلیون یورویی مهدی شمس

قاضی مقیسه اتهام سوم مهدی شمس را اینگونه بیان کرد: مشارکت در پولشویی و عواید حاصل از جرم به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون یورو از دیگر اتهامات این فرد است.
در ادامه قاضی مقیسه ماده 532قانون آیین دادرسی کیفری را به حاضرین در جلسه از باب حفظ نظم دادگاه تذکر داد.

 

پنجمین دادگاه 2 متهم نفتی آغاز شد

دقایقی پیش پنجمین دادگاه 2 متهم نفتی برای ادامه رسیدگی به پرونده اختلاس از شرکت نفت آغاز شده است.

قاضی مقیسه خطاب به متهم ردیف دوم گفت: سعی کنید در این جلسه به حاشیه نروید و در مورد محموله نفتی که همه اعضای باند شما اعتقاد دارند آن را قرار بود به دکتر شمس تحول دهند و سرنوشت پول‌های نامعلوم شرکت نفت بپردازیم تا مسائل جلسات گذشته تکرار نشود.

وی ادامه داد: در اصل قرار بود 1 میلیارد و 200 میلیون یورو به پیمانکاران پارس جنوبی برای توسعه کشور بپردازید، از قرار معلوم پول‌ها را صرف مسائل شخصی مانند خرید هواپیما، هتل و کشتی کرده‌اید و چیزی به بیت‌المال نداده‌اید.

قاضی مقیسه تاکید کرد: وقت دادگاه ارزشمند است و ما بیکار نیستیم جلسات زیاد تشکیل بدهیم لطفا به متن کیفرخواست صادر شده بپردازید و اگر نمی‌توانید از خود دفاع کنید وکیلتان این کار را انجام دهد.

شمس در دفاع از خود گفت: بنده در قالب کیفرخواست یک به یک مطالب را بیان می‌کنم متاسفانه در جلسات قبل به دلیل پرسش و پاسخ‌های مطرح شده به حاشیه رفتیم بنده هم مشکل زانو و کمر دارم و دوست ندارم اینجا بایستم و سوژه عکس خبرنگاران شوم.

وی ادامه داد: شما از بنده ایراد گرفته‌اید چرا این قدر نماینده دادستان را قبول دارم اما با این حال می‌گویم به کیفرخواست بر اساس مهندسی معکوس نوشته شده، بنده همچنان نمایندگان دادستان را افرادی عالم می‌دانم اما به یک عنوان شاگرد می‌توانم با نظریه استادم مخالفم باشم و آن را به کمک برهان خلف رد کنم.

شمس در ادامه دفاع از خود گفت: موضوع دوم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور است که باید توضیح بدهم در شرایط تحریم، وضعیت بد اقتصادی کشور مانند آفتابی روشن بود، بنده به نیت خیر وارد این پرونده شدم و قصد دور زدن تحریم‌ها را داشتم که امروز آن جرم محسوب می‌شود و کیفرخواست فقط با دیدن نیمه خالی نوشته شده ، و کسی که در مرحله اول به شرکت اس تی بی بنکر اعتبار داده مقصر است، در این پرونده کسانی که وظیفه صیانت از بیت‌المال را داشتند و این کار را نکردند در نظر گرفته نشدند.

وی افزود: بنده در جایی که لازم بود نامه نوشتم و تذکر دادم مطمئن باشید این قدر عقل داشتم که دیگر به کشور باز نگردم، بنده هرگونه سهامداری در شرکت‌های زنجانی را نفی می‌کنم و فقط 5 درصد در اونر ایر شریک بودم که آن را هم در کمال آزادی پس دادم و حتی شریک ترک را به کشور آوردم و صلح‌نامه امضا کردیم.

قاضی خطاب به شمس گفت: شما می‌گویید قراردادی امضا نکردید.

متهم ردیف دوم پاسخ داد: فقط با بابک زنجانی یک قرارداد کارگزاری امضا کردم.

قاضی در پاسخ به شمس گفت: قراردادی در تاریخ 91.9.5 ساعت 16 بین شما و زنجانی در رابطه با این که چگونه‌ پول‌های حاصل از نفت را صرف خرید هواپیما و کشتی کنید تا به شرکت نفت نرسد، امضا کردید آیا این قرارداد ضربه به نظام نیست؟ در این قرارداد مقرر شد شرکت هواپیمایی اونر ایر توسط زنجانی به مبلغ 255 میلیون دلار خریداری شود، آیا شرکت نفت یک میلیارد و 200 میلیون یورو را به شما داده بود که هواپیما بخرید؟

وی افزود: با توجه به اینکه زنجانی پاسپورت ایرانی داشته و شما دارای پاسپورت انگلیسی بودید بنا شد 49 درصد سهام اونر ایر به شما و 51 درصد به شریک ترکیه‌ای واگذار شود و شما وکالت تام داشتید و قرار بود مدیریت شرکت بر عهده شما باشد و زمانی که پاسپورت زنجانی به پاسپورت ترکیه‌ای تبدیل شد تمام سهام به وی واگذار شود در این صورت شما فقط یک کارگزار نبودید.

قاضی مقیسه گفت: شما شش فروند ایرباس 120 و 4 فروند هواپیما آر ای جی خریداری کردید آیا مطالب را قبول دارید؟

شمس خطاب به قاضی تاکید کرد: با دلیل و سند می‌گویم که قبول ندارم.

قاضی مقیسه بیان کرد: درصدی از پول فروش نفت به خرید هواپیما اختصاص داده شده و قرار بود با مابقی آن 5 فروند کشتی خریداری شود.

شمس در پاسخ به قاضی گفت: کشتی خریداری نشد.

قاضی ادامه داد: دو فروند کشتی خریداری شد و قرار بود مالکیت آن از شما به زنجانی واگذار شود و سود حاصل از درآمد کشتی ها به میزان 50 درصد بین شما و زنجانی تقسیم شود کجا یک کارگزار 50 درصد سود می‌برد؟

قاضی ادامه داد: بر اساس قرارداد بنا بود بابک زنجانی نفت را در هر کشوری که شما قادر به فروش آن بودید در اختیارشان قرار دهد.

قاضی پرونده نفتی بیان داشت: همچنین قرار بود شما نسبت به خریداری هتلی در لندن به مبلغ 20 میلیون پوند اقدام کنید آیا شما اصل این قرارداد را قبول دارید.

شمس پاسخ داد: این فقط یک تفاهم‌نامه بود و 80 درصد کار انجام نشد.

قاضی پاسخ داد: اما ما آن را یک قرارداد رسمی می‌دانیم.

شمس در دفاع از خود افزود: قرارداد اصلی یک قرارداد انگلیسی است که بر اساس آن بنده باید کار کارگزاری انجام می‌دادم و شریک نبودم شریک کسی است که دارای سهام باشد و بنده فقط 5 درصد از سهام شرکت اونر ایر را در اختیار داشتم کجا گفته شده بنده وظیفه فروش نفت را داشتم بین دو شرکت که یکی از آنها اچ کی بوده قرارداد فروش نفت امضا می‌شود که من در آن هیچ ارتباطی نداشتم.

قاضی پاسخ داد: آیا قرارداد بین دو شرکت روی هوا بسته می‌شود و شخصی به عنوان رابط در آن حضور ندارد؟

پول بردن زنجانی چه ربطی به من دارد؟

شمس در دفاع از خود گفت: بنده با نیت خیر وارد شدم به من چه ربطی دارد که زنجانی پول را نمی‌دهد. البته شش بار به صراحت گفته که بدهی را می‌پردازد و در رابطه با آن تفاهم‌نامه را امضا کرده و در حال پیگیری کار هم هست.

وی ادامه داد: بنده در انگلیس تحت سخت‌ترین تحریم‌ها قرار گرفتم و برای خانواده ام هم مشکل های زیادی ایجاد شد.

در ادامه این جلسه شمس به مقایسه شرایط اقتصادی دولت‌های دهم و یازدهم پرداخت و تلاش دولت یازدهم را در برداشتن تحریم‌ها و توسعه اقتصادی کشور مثبت ارزیابی کرد و مشکلات دولت دهم را ناشی از نبود مدیریت خواند که در این راستا قاضی خطاب به متهم گفت: این حرف‌ها را قبلا هم گفته‌اید، در صورتی که اصلا ربطی به دادگاه ندارد و اصلا به دادگاه مربوط نیست که دولت فعلی مدیریت دارد و دولت قبلی مدیریت ندارد.

رئیس دادگاه ادامه داد: دولت قبلی مدیریت نداشت چون پولش را شما بردید، اگر پول به پارس جنوبی برگردانده می‌شد قطعا آنجا پیشرفت داشتیم.

متهم در پاسخ گفت: از 137 میلیارد دلار نفتی که در دولت قبل فروخته شده، تنها 2 میلیارد به پارس جنوبی برنگشته، بقیه کجا رفته است؟

قاضی مقیسه در پاسخ گفت: شما اینجا نیامده‌اید که از زنگنه و دولت فعلی دفاع کنید و این اصلا به ما ربطی ندارد که عملکرد دولت فعلی و قبلی چگونه بوده است. حرف ما این است که پول نفت را چه کار کردید؟ و شما در این محدوده اختیار دارید که صحبت و دفاع کنید.

13 میلیون بشکه نفت برای خود برداشتید

رئیس دادگاه افزود: طبق اسناد موجود در پرونده شما یک میلیارد و 200 میلیون یورو و 13 میلیون بشکه نفت را بردید و در راستای مطامع خود مصرف کردید، حرف ما این است. چه کار به دولت فعلی و قبلی دارید؟

وی گفت: در نظام اسلامی ما این همه امین وجود داشت چرا باید به شما که تابعیت خارجی دارید و زنجانی که محکومیت قبلی دارد به عنوان امین اعتماد می‌کردند.

متهم در پاسخ به قاضی گفت: بنابراین قبول دارید که بانیان قضیه اشتباه کرده‌اند.

قاضی مقیسه در پاسخ گفت: شما اغفال کردید، شما و آقای فلاح که 30 سال در این نظام کار کرده از وجهه کار انقلابی خود سوءاستفاده کرده و بابک زنجانی را کذا و کذا معرفی کردید.

متهم در پاسخ گفت: متاسفانه در اینجا دیواری کوتاه‌تر از دیوار ما پیدا نمی‌شود. مگر من مسئولان را با اسلحه تهدید کردم که به زنجانی نفت بدهند؟

نماینده دادستان گفت: مبلغ  501 میلیون دلار از شرکت فال توسط شمس گرفته شده و به زنجانی تحویل داده شده است که این مطلب نشان می دهد که شمس پول را گرفته است.

شمس: هنگام اقرار اختیار نداشتم

شمس خطاب به قاضی گفت: آیا اصل اول اقرار، اختیار نیست بنده در رابطه با این اظهارات اختیاری نداشتم.

نماینده دادستان گفت: آیا شما می گویید که در زمان نوشتن اقرار تحت فشار بودید؟ خود آقای شمس با قلم مبارک خود این اقرار ها را نوشته است.

متهم ردیف دوم در دفاع از خود گفت: بحث وساطت را قبول ندارم.

نماینده دادستان در ادامه به قرائت اقرارهای متهم ردیف دوم در کیفرخواست پرداخت و گفت: از سال 87 زنجانی با شما آشنا می‌شود طبق اقرارها شما تنها کسی بودید که توانایی خریداری کشتی داشتید و به آن اقرار کردید که در این راه با آقای بازرگان معاون شرکت اچ کی و جشن‌ساز کلیه کارها را انجام می‌دهید.

وی ادامه داد: در صفحه 2 از جلد 30 اقرارهای شمس آمده است در سال 91 زنجانی نفت را از شرکت اچ کی تحویل و به بنده (شمس) برای انجام کارهای عملیاتی تحویل می‌دهد. کار عملیاتی یعنی چه؟ یعنی مشارکت در تمام کارها.

وی ادامه داد: به من گفته شد نفت را در مالزی تحویل بده که بنده (شمس) از فلاح پرسیدم آیا این کار درست است که ایشان گفت آقای منفرد بانک FIIB را تاسیس کرده و تا امروز هم موفق بوده است. در صفحه 126 از جلد 69 اقرارهای شمس آمده که زنجانی فردی که باهوش معرفی بوده که با عوامل نظام، بانک ملت و شرکت نفت ارتباط دارد.

نماینده دادستان گفت: خود شمس اقرار کرده است که در سال 87 از طریق فلاح با زنجانی آشنا می‌شود.

نجفی نماینده دادستان گفت: متهم ردیف دوم در صفحه 271 از جلد 69 گفته است بنده از وحید دستجردی برای معرفی بابک زنجانی وقت گرفته‌ام همچنین در صفحه 273 اقرار کرده که اینجانب به عنوان نماینده ایزو و مسئول عملیات قرارداد با شرکت فال برای تحویل نگهداری، فروش و بازاریابی نفت اقدام کرده‌ام.

نماینده دادستان بیان داشت: شمس گفته که زنجانی به وی دستور داده است باقیمانده نفت را به شرکت فال بفروش حداقل آنها پول می‌دهند و دزدی نمی‌کنند.

نماینده دادستان گفت: شمس اقرار کرده و گفته است می‌دانم زنجانی پول نفت را صرف خرید اونرایر و هواپیما کرده و 200 میلیون دلار از پول‌های باقیمانده هم به حساب‌های متفرقه واریز کرده است.

همچنین در جلد 10 صفحه 169 بابک زنجانی اقرار می‌کند که شمس از طریق فلاح به وی معرفی شده و 1 میلیارد یورو نفت به وی (شمس) تحویل داده شده که 750 میلیون یورو آن را پس می‌دهد.

نماینده دادستان گفت: زنجانی اقرار کرده است 4 کشتی نفت از طریق منفرد به شمس تحویل داده شده که لازم است در این رابطه از منفرد برای روبرو شدن با شمس به دادگاه دعوت شود. زنجانی اقرار کرده است هیچ گاه با نامه‌ای از طرف شرکت نفت مشاهده نکرده و کار تهیه انبار از طریق شمس انجام شده است.

نجفی ادامه داد: زنجانی گفته از شمس کمک خواسته تا نفت را در امارات انبار کند. بابک زنجانی در اقرارهای خود گفته است با جشن‌ساز هماهنگ کردم که بارها را در امارات به شمس تحویل دهد بعد از تحویل بار به شمس شرکت فال پیشنهاد خرید نفت را می‌دهد و می‌گوید بابت آن چک‌های چند ماهه می‌دهد و زنجانی به شمس دستور می‌دهد در ترکیه شرکت اونر ایر را خریداری کند و پول آن را از همان چک‌های شرکت فال پرداخت کند که شمس مبلغ 275 میلیون دلار را بابت خرید اونر ایر می‌دهد و بقیه پول‌ها بابت اجاره انبار در چین و امارات صرف می‌شود.

نماینده دادستان تصریح کرد: شمس در دو حوزه مداخله اساسی در پرونده دارد یکی بحث 1.2 میلیارد یورو ارزش محموله نفتی است که اقرار کرده است که 402 میلیون یورو آن را تحویل شرکت زنجانی داده و بخشی از آن را صرف خرید هواپیما و اونر ایر کرده است که بابت آن 5 درصد در سهام اونر ایر که معادل 13 میلیون دلار است شریک می‌شود.

وی ادامه داد: در وقوع جرم مشارکت مهم است و میزان نقش در وقوع جرم در حکم صادر شده موثر است و اگر شما یک درصد و یا 100 درصد در پرونده نقش داشته باشید به آن رسیدگی می‌شود.

نماینده دادستان خطاب به شمس گفت: شما می‌گویید 1.2 میلیارد یورو پول که چیزی نیست این پول برای شما چیزی نیست در این کشور کسانی هستند که به نان شب خود محتاجند 1.2 میلیارد معادل سه ماه یارانه کل کشور است و اگر کسی حتی یک درصد در از بین بردن بیت‌المال نقش داشته باشد اخلال در کشور کرده است.

شمس در دفاع از خود گفت: بنده نمی‌خواهم به حاشیه بروم اما شما هر جلسه به نماینده دادستان وقت می‌دهید که جلسه را به حاشیه می‌برد.

 نماینده دادستان گفت: نقش شما به میزان زنجانی نیست کمتر از او مجازات می‌شوید اما یک درصد و یا صد درصد نقش داشتن در وقوع جرم باید بررسی شود.

شمس پاسخ داد: در ارتباط تحویل نفت به بنده شرکت نفت اعلام کرده است که من را نمی‌شناسد و حتی اعلام کرده است که باید معرفی‌نامه ارائه دهم. در مالزی متوجه شدم تمام بارنامه‌ها جعلی صادر شده است.

قاضی مقیسه گفت: شما نمی‌دانستید که اسناد جعلی هستند؟

شمس پاسخ داد: نه نمی‌دانستم. در فروردین 92 زمانی که متوجه شدم گزارش آن را به وزارت اطلاعات دادم و بعد از آن استعفای خود را تحویل زنجانی دادم.

قاضی پاسخ داد: پس چرا شروع به کار کردید؟

شمس گفت: این که جشن‌ساز و دانشیار به بنده گفتند که امروز ادامه کار جهاد است کشتی‌ها و هواپیما هم قبل از سال 91 خریداری شده و فقط اونر ایر در سال 92 خریداری شد که حتی ما می‌توانستیم آن را بفروشیم که بنده بازداشت شدم.

شمس در رابطه با تحویل نفت گفت: بحث تحویل با فروش نفت فرق دارد وظیفه بنده تحویل بار از شرکت ایزو و ارسال به انبار بود تا زمانی که نفت به فروش برسد.

قاضی پاسخ داد: پس چرا نفت را فروختید و پول آن را گرفتید؟

شمس گفت: نفت را شرکت فال فروخته است و من برای خیانت در امانت از شرکت فال شکایت کرده‌ام و بنده آدم مذهبی هستم و این قدر حلال و حرام می‌شناسم که پول حرام نخورم در رابطه با صرافی سفیر آلتین هم شما یک گزارش بیاورید که من یک دلار گرفته باشم.

وی گفت: تفاهم‌نامه‌ای را هم که بین بنده و زنجانی امضا شد امانی بود و دستورالعملی به من داده شده بود که باید انجام می‌دادم که 80 درصد این تفاهم‌نامه هم انجام نشد.

قاضی مقیسه گفت: آیا هر چه به شما بگویند باید انجام دهید؟

شمس پاسخ داد: من کارگزار بودم و هر چه رئیسم دستور دهد انجام می‌دهم من مثل مسئولان دولتی نبود که دو میلیارد دو میلیارد پول بدهم.

قاضی گفت: حضور شما در دادگاه هم به دلیل انجام درست این تفاهم‌نامه است.

شمس در دفاع از خود گفت: هیچ کدام از حساب‌های شرکت سورینت حسابرسی نشده و تمام کیفرخواست بر اساس گزارش این شرکت صادر شده است. بنده نشان می‌دهم که چقدر اسناد شائبه ساز هستند و من نمی‌دانستم بیشتر اسناد جعلی بودند.

متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی گفت: بنده معتقدم باید گزارشات شرکت هلدینگ حسابرسی دقیق شوند هر وقت از نمایندگان شرکت هلدینگ پرسیده می‌شود که چرا این پول‌ها را به حساب شمس ریخته‌اید می‌گویند زنجانی گفت که این پول‌ها را به حساب دکتر بریزید. معلوم نیست دکتر چه کسی است و می‌گویند منظور تو بوده‌ای. یا باید پول‌شویی قید می‌شده است یا بدهکاری، مگر می‌شود هردو را با هم انجام داد؟

وی گفت: بنده می‌گویم هر اظهار و اقراری که توسط فردی انجام شود باید مستند باشد لذا نباید به گزارش شرکت هلدینگ صرفاً اکتفا کرد. در کشورهایی که عضو قوانین بانکی هستند نمی‌توان پول زیادی را به حساب شخصی واریز کرد چون اگر مبلغ زیادی واریز شود حساب آن فرد قرمز می‌َشود. لذا بنده می‌گویم که این پرداخت‌ها بین شرکت‌ها انجام شده است.

شمس افزود: بنده اصلاً شرکت صرافی در ترکیه را نمی‌شناسم اما گفته شده است که این شرکت این پول‌ها را به حساب من ریخته است. نمایندگان شرکت هلدینگ که اکنون زیرمجموعه شرکت نفت هستند این همه برای شرکت هواپیمایی به ترکیه می‌روند، خب یک بار هم بروند و از این شرکت صرافی بپرسند که چرا این پول‌ها پرداخت شده است.

وی گفت: خانم م.که از نیروهای آقای زنجانی است می‌گوید که من به دستور زنجانی پول‌ها را به حساب شمس ریخته‌ام. این خانم کارمند آقای زنجانی بوده و خودش هم در مظان اتهام است.حتی بنده در کیفرخواست متوجه شدم شرکت صرافی ترکیه‌ای است. حرف من این است که بنده پرداخت‌هایی که به حساب من شده را به جز دو فقره چک قبول ندارم.

قاضی مقیسه نسبت به پرداخت‌های واریز شده به حساب شمس گفت: در تاریخ 91.10.27 دو میلیون دلار به حساب شما پرداخت شده است در تاریخ 91.12.28 پنج میلیون دلار بابت پرداخته به آقای م به حساب شما واریز شده است و در همین تاریخ هشت میلیون دلار بابت خرید هواپیما واریز شده است. در تاریخ 92.1.21 پنج میلیون دلار برای شرکت کنت پرداخت شده است آیا شما این پرداخت‌ها را قبول دارید؟

شمس گفت: وقت شما را زیاد نمی‌گیرم من به جز دو فقره چک دیگر پرداخت‌ها را قبول ندارم. بابک زنجانی از طریق این دو چک به من گفت که هواپیما خریداری کنم تاریخ چک‌ها هم کاملاً مشخص است که درست یک روز پس از واریز شدن این پول را به حساب شرکت هواپیمایی پرداخت کرده‌ام. تاریخ چک‌ها کاملاً گویای این مطلب است.

قاضی مقیسه گفت: هرچه ما می گوییم شما می‌گویید فال. البته اشکال ندارد شما هرچه می‌خواهید را تکذیب کنید.

شمس گفت: تمام این پرداخت‌ها توسط شرکت فال بوده که بنا به دستورالعملی که زنجانی برای آنها فرستاده است این پرداخت‌ها انجام شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
ببرىنشون سرگذر کارگرى بىل کلنگ بدىن دستشون ازاون راه پول دربىارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
ببرىنشون سرگذر کارگرى بىل کلنگ بدىن دستشون ازاون راه پول دربىارن
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۹:۱۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
در جنگ جهانی گروهی بودن در فرانسه که با فراری دادن خلبانهایی که برای بمب باران المانی ها امده بودن و سغوط کرده بودن اقدام میکردن//این گروه بعضا حیلی هم با المانیها دوست بودن//عوام خیلی از انها را بعد از جنگ اعدام و سر زنها را تراشیدن//بعدا فهمیدن که اشتباه کردن
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۸:۴۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
کسانی که سمت میدن به اینها کجان اونارو لطفا محکمه کنید چون اونا اینهارو گذاشتن امین دارملت .وای خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
کسانی که بابک زنجانی درست کردند و تحریمها را فرصت میدانستند هم باید محاکمه شوند تحریمها فرصت برای دزدی کردن بابکها بود
Iran (Islamic Republic of)
حسینی
۱۶:۵۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
چه آش شعله قلمکاری
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۵:۳۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
قوه قضاییه باید هرچی زودتر حکم قصاص این چند نفر و امثال اینها رو صادر کنه ، نمیدونم چرا اینهمه لفتش میدن ... - اینها به مملکت خیانت کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
اخرش نفهمیدم جناب دادستان در این دادگاه چه کسی هستند
Iran (Islamic Republic of)
على
۱۵:۲۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
بنظرمن باىدتمام اموال داراىهاىشان هرچه دارن روازشدن بگىرن حتى ىه ماشىن پىکان مدل پاىىن هم براشون نمونه تامجبور بشن برنن کارگرى تابفهمن اىن قشرباچه زحمتى نون حلال در مى اورن وچى مىکشند اىنها باپول مردم چه کردن گىرم همه هواپىماها وکشتىها دنىا مال شما که چى بشه آخرش کجامى خواستىن برىن زىرخاک خوراک کرم موش.....
Iran (Islamic Republic of)
على
۱۵:۲۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
بنظرمن باىدتمام اموال داراىهاىشان هرچه دارن روازشدن بگىرن حتى ىه ماشىن پىکان مدل پاىىن هم براشون نمونه تامجبور بشن برنن کارگرى تابفهمن اىن قشرباچه زحمتى نون حلال در مى اورن وچى مىکشند اىنها باپول مردم چه کردن گىرم همه هواپىماها وکشتىها دنىا مال شما که چى بشه آخرش کجامى خواستىن برىن زىرخاک خوراک کرم موش.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
هنوزکه چیزی ثا بت نشده ازکجامعلوم شاید که درزمان تحریم اینهابادورزدن تحریمهاداشتن به مملکت خدمت میکردن
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۴:۳۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
دولتمردان قبلی و در راس انها احمدی نژاد مقصر اصلی هستند اینها فقط مهره هایی کوچک هستند اون گردن کلفت ها در امانند.
-
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
اعدام براشون کمه


باید جلوی مردم نوی میدون آزادی تکه تکه شون کنن



اصلن باید دو تا شمشیر بدن به دوتاشون که با هم دیگه تو میدون بجمگن و همو بکشن
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۴۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
دزدی کرده//نزول خوری که نکرده
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۵۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
تکه تکه!!!! مگه کباب ترکی میخواهی درس کنی؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
اباید متهمان نفتی رو اعدام کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
لطفا اسماشونو منتشر کنید / باتشکر از شما دوستان خبرنگار خوب وپر تلاش
Iran (Islamic Republic of)
فراهانی
۱۳:۰۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
کسانی که به این متهمانا اعتماد کردن و پول ملت و کشور و دولت رو دادن بهشون بیان پاسخگو باشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
.اعدام کنید .اعدام کمترین کارممکنه که ملت شاد شن .ودرس عبرت بشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
این متهمان را اعدام کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
دیروز رفته بودم بیرون وقتی می خواستم از تاکسی پیاده بشم به راننده گفتم کرایه چقدر میشه راننده که فهمید کرایه خط رو نمی دونم از من کرایه ی 2000 تومنی رو 4000 تومن گرفت حالا این راننده ی بی انصاف رو مقایسه کنید ..
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۲:۰۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
لطفا اسماشونو منتشر کنید .واعدام یادتون نره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
باید اعدام بشن
Netherlands
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
از قوه قضاییه خواهشمندم رسیدگی کنند .باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
حکم اعدامهههه.