سمیرا صادقی متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: حالت تهوع در زنانی که باردار میشوند یک امر طبیعی است، اما خانمی هایی که چند قلو و یا دو قلو باردار باشند علائمی همچون سوء هاضمه، تورم و خستگی در آنها شدیدتر میشود و به عبارتی در سه ماهه نخست بارداری این علائم به وضوح و به طور شدیدی نمایان می شوند، همچنین اضافه وزن در خانمهای چند قلو نسبت به سایر بانوان غیر معمولی به نظر میآید.
وی ادامه داد: خانمهایی که بیش از ۳۰ سال سن دارند، احتمال اینکه در تخمک گذاری، تخمکهای بیشتری آزاد کنند بیشتر است و این باعث میشود که شانس چند قلو زایی در آنان افزایش پیدا کند، همچنین اگر خانمی در گذشته کودکی به دنیا آورده یا زایمان چندقلویی داشته، شانس بیشتری برای دوقلو زایی دارد.
این متخصص عنوان کرد: زنانی که لبنیات را بیشتر (اما به اندازه کافی) از سایر خانمهای باردار مصرف میکنند شانس بیشتری برای چند قلو زایی دارند؛ به عبارتی تغییر و تنوع در رژیم غذایی میتواند بر تعداد جنین در رحم مادر نقش داشته باشد، زیرا پروتئین موجود در کبد و یا شیر حیوانات باعث تحریک بیشتر تخمدانها و تولید بیشتر تخمک در زنان میشود و این شانس دوقلوزایی را افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: پروتئین موجود در جگر حیوانات که در شیر و لبنیات نیز وجود دارد، میزان تقسیم سلولی جنین در مراحل ابتدایی رشد را افزایش میدهد همچنین قرصهای پیشگیری از بارداری ۹۹.۹ درصد در جلوگیری از بارداری موثرند، اما به احتمال یک درصد، شانس بارداری مادر وجود دارد و در این شرایط، جنین به احتمال زیاد چند قلو خواهد بود.
انتهای پیام/