به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ میرزایی گفت: نبود دیدگاه بلندمدت به حوزه آب مشکلاتی را به وجود آورده است و از گذشته تاکنون نتوانستیم متناسب با ظرفیتهای آبی استان خوب کارکنیم.
وی بابیان اینکه ما در استان با مشکل تخصیص آب، سرمایهگذاری و معضل بیکاری مواجهه هستیم افزود: طرحهای توسعه منابع آب در سطح شهرستان متوازن نبوده است بهطوریکه در برخی شهرستانها خوب کارشده است اما در برخی شهرستانهای استان مانند کوهدشت که قطب کشاورزی استان است حتی یک طرح آبی نداریم.
مدیرعامل آب منطقهای استان لرستان گفت: پنج طرح پیشنهادی برای همه شهرستانهای استان در نظر داریم که میتواند سبب ایجاد تحول شود؛ یک مورد آماربرداری منابع و مصارف آب است چراکه هنوز در استان یک بانک اطلاعاتی دقیقی برای منابع مصارف نداریم و آمارهای ارائهشده همیشه با حدس و گمان بوده است.
وی آمار صحیح را مبنای برنامهریزی صحیح دانست و افزود: برای این طرح ما حدود 2.4 دهم میلیارد اعتبار نیاز داریم و ما درخواستمان این است در سال 96حداقل یک میلیارد تومان برای این طرح اختصاص یابد.
میرزایی موضوع دوم را مطالعات طرح آب شرب و صنعت استان برای افق سال1425 دانست و گفت: این طرح حدود 2.8 میلیارد تومان پول میخواهد و درخواست دادیم برای سال 96حدود یک میلیارد پول برای ما بگذارند.
وی افزود: سومین طرح پیشنهادی دیگر طرح آب گردشگری استان است چراکه در سطح استان ظرفیتهای آب گردشگری بسیار خوبی وجود دارد که برای این طرح نیز حدود 14 میلیارد تومان هزینه نیاز است که در این بخش در سال 96حدود سه میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی طرح دیگر را طرحهای مهندسی رودخانه دانست و گفت: سالانه براثر ورود سیلاب به زیرساختهای استان خسارات زیاد وارد میشود که در برای طرحهای این بخش حدود 30میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیرعامل آب منطقه لرستان افزود: طرح بعدی تعیین آب قابلبرنامهریزی شده است، تخصیص آب در کشور تقریباً بستهشده است برای آزادسازی تخصیص آب صرفاً باید با بازنگری آب قابلبرنامهریزی شده و اصلاح پروانههای بهر برداری قبلی اقدام کنیم.
وی گفت: برای محاسبه و اصلاح آب قابلبرنامهریزی شده در استان لرستان حدود 10 میلیارد تومان نیاز داریم.
انتهای پیام/م