باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سارا بابایی - سفرههایشان رنگ باخته، نه از بیرغبتی، که از تنگدستی. بیمه، این مرهم زخمهای روزگار، برای بسیاری از آنان، رویایی دست نیافتنی است و ترس از دست دادن همین اندک، سایهای همیشگی بر زندگیشان افکنده است.
امنیت شغلی، چون سرابی در کویر، هر دم دورتر میشود و دلهایشان را از بیم و امید پر میکند. آنان، که چرخهای کارخانهها و کارگاهها را به گردش درمیآورند و با دستانی پینهبسته، زندگی را به جریان میاندازند، خود در گرداب مشکلات دست و پا میزنند. گویا فراموش شدهاند، در هیاهوی بازارهای پر زرق و برق و در میان اعداد و ارقام بیروح.
نساجی بروجرد، غول صنعتی لرستان که روزگاری نماد امید و شکوفایی بود، امروز در سکوت تلخ معضلات، نفسهایش به شماره افتاده است. هزار و هفتصد کارگر زحمتکش، در میان تار و پود نگرانی و اضطراب، روزگار میگذرانند. پنج ماه حقوق معوق، بیمه قطع شده، و نیمه تعطیل شدن کارخانه، سایهی سنگین بیکاری را بر سر خانوادههایشان افکنده است. سکوت، حاکم بر فضای کارخانه است؛ سکوت آغشته به ترس از اخراج، سکوت ناشی از ناامیدی که در اعماق جانها ریشه دوانده است.
کارخانهای که در سال ۱۳۶۷، با ماشینآلات پیشرفتهی آلمانی و سوئیسی و همت فرزندان این مرز و بوم به بهرهبرداری رسید، امروز در اوج ظرفیت تولید خود یعنی بیش از ۲۰ میلیون متر پارچه خام و تکمیل شده و انواع نخ، در گرداب مشکلات دست و پا میزند. ریسندگی، بافندگی، و دوزندگی، سه بخش اصلی این مجموعه عظیم، امروز در سایهی عدم پرداخت حقوق و ناامنی شغلی، در وضعیتی نگرانکننده به سر میبرند.
بخش دوزندگی که در دولت سیزدهم راهاندازی شده بود و نوید آیندهای روشن را میداد، نیز از این بحران بینصیب نمانده، اما امید هنوز خاموش نشده. استاندار لرستان، با تشکیل کارگروه ویژه و نظارت روزانه بر وضعیت کارخانه، تصمیم به حل مشکلات این واحد تولیدی گرفته است. شاهرخی، با تاکید بر اهمیت حفظ اشتغال فعلی و افزایش آن تا سقف ۲۵۰۰ نفر، از ظرفیتهای افراد توانمند و نخبگان برای رفع مشکلات این واحد تولیدی استفاده خواهند کرد.
طرح مشکلات کارخانه در ستاد ملی تسهیل، و تشکیل اجماع نمایندگان شهرستان برای حل مشکلات بروجرد، نشانههایی از توجه مسئولین به این بحران میباشد، بحرانی ناتمام که تمام توجه مسئولین را میطلبد.
زمزمههای خاموشی در کارخانهی امید، صدای فریاد خاموش کارگرانی است که سالها با عشق و تلاش، در این مجموعه به تولید پرداختهاند.
امید میرود با همت مسئولین و تلاش همه جانبه، این کارخانهی عظیم از رکود بیرون آمده و بار دیگر به نمادی از رونق اقتصادی و اشتغال در لرستان تبدیل شود.
این ۹ حقوق که میفرمایند سه تاش عقب افتاده سال قبلش بوده.
الان تا اخر سال چیزی نمونده ۵ حقوق از برج ۸ تا ۱۲ به علاوه عیدی.فکر میکنین تو زمان باقی مونده چقدرشو پرداخت میکنه.
با این گرونی واقعا سفره هامون کوچیک که نه،محو شده