همایون مژدهی آذر متخصص پوست و مو در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به این که شستن زیاد و سائیدن پوست سبب بدتر شدن جوشهای آن میشود، اظهار کرد:، از آنجا که لایههای دفاعی پوست آسیب دیده و ترمیم آن مختل میشود؛ بنابراین احتمال تحریک پوست با مصرف هر داروی ضد جوش موضعی نیز بیشتر شده و ممکن است باعث تیرهتر شدن و خشک شدن پوست شود.
وی افزود: اگر افراد به جای این کار پوست را توسط یک شوینده ملایم با PH تنظیم شده بشویند، التهاب پوست کمتر میشود و توجه به این نکته مهم است که باید شوینده بطور کامل شسته شود، زیرا اگر مقداری از آن روی پوست باقی بماند خود میتواند سبب تحریک و التهاب پوست شود.
وی با اشاره به این که درمان آکنه نیازمند گذر زمان است، ادامه داد: پوست نسبت به درمان بصورت آهسته عمل میکند، حتی اگر جوشها سریعا ظاهر شده باشند، اما برای برطرف شدنشان نیاز به زمان دارند و معمولا ممکن است بین ۶ تا ۱۲ هفته زمان لازم باشد.
عضو انجمن متخصصین پوست ایران با بیان این که پوست در ابتدای درمان ممکن است کمی تحریک شود؛ تصریح کرد: این مورد صرفا یک التهاب بوده و ممکن است جوشها قبل از اینکه شروع به بهتر شدن کنند، بدتر و شدیدتر شوند بنابراین نباید در روزهای نخست که با استفاده از دارو بهبودی حاصل نمیشود از داروهای دیگری همزمان روی پوست استفاده شود.
مژدهی آذر اظهار کرد: افزودن داروهای موضعی الزاما به بهبود جوش کمک نمیکند و حتی ممکن است سبب تحریک بیشتر پوست، قرمزی و زخم شدن پوست شود.
این متخصص پوست و مو با تاکید بر این که کندن وفشار دادن جوشها زمان ترمیم را طولانیتر میکند گفت: احتمال اینکه جای جوشها بصورت لک تیره و یا تورفتگی باقی بماند نیز افزایش مییابد و استفاده از وسایل یا دستهای آلوده خود سبب وارد شدن عفونت به پوست شده و التهاب و قرمزی بیشتری را ایجاد میکند.
وی یادآور شد: اگر داروهای خانگی بهبودی در درمان جوش ایجاد نکرد، بهتر است قبل از اینکه جوشها خیلی زیاد شده یا آثاری دائمی از خود در پوستها به جا گذاشته و اعتماد به نفس فرد را پائین بیاورند به یک متخصص پوست مراجعه شود، زیرا متخصصان پوست ابزار بیشتری برای درمان آکنه دارند ومی توانند داروهای قویتر و موثرتری نسبت به داروهای خانگی برای افراد تجویز کنند.
انتهای پیام/