مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به افزایش میزان مصرف نمک، قند و چربی اظهار داشت: در کشور ما متاسفانه میزان مصرف قند، نمک و چربی بالاتر از میانگین مصرف مردم دنیا است و همین مساله سبب بروز بیماری‌های مختلف غیر واگیر مانند سرطان و قلبی و عروق در کشور شده است.
 
مدیر کل دفتر تغذیه و سلامت وزارت بهداشت، افزود: مصرف فست‌فودها و غذاهای حاوی چربی و نمک فراوان، زندگی ماشینی و کم‌تحرکی ناشی از آن، استرس و مصرف دخانیات مهم‌ترین فاکتورهای خطر بروز بیماریهای مزمن هستند که از آنها به عنوان قاتلان جدید ایرانی ها یاد می شود.
 
عبدالهی عنوان کرد: با رعایت الگوی غذای سالم می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها و مرگ و میرهای ناشی از آن جلوگیری کرد و تغذیه سالم نقش موثر و بازدارنده در بروز انواع بیماری‌ها دارد.
 
وی گفت: مهمترین عامل خطر ابتلا به دیابت مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین است و این نوع الگوی غذایی نامناسب باعث بروز انواع سرطان و گرفتگی عروق قلبی می‌شود.
 
عبدالهی متذکر شد: میزان مصرف قند و شکر در ایران روزانه 66 گرم بوده که متوسط آن در دنیا 25 گرم است و افراد در رژیم‌های غذایی روزانه خود باید 35 گرم روغن مصرف کنند که متاسفانه میزان استفاده از روغن‌ در بین ایرانی ها 46 گرم است.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان مصرف میوه و سبزیجات در میان ایرانیان، ٤٨‌درصد است و استان بوشهر بالاترین میزان مصرف میوه را دارد. این درحالی است که تصور ما این بود که بیشترین میوه را باید اهالی شمال کشور مصرف کنند.
 
وی افزود: تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجربه حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماری های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری های قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.
 
وی بیان کرد: از سوی دیگر افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است.
 
وی ادامه داد: استفاده از نان سبوس دار، میوه و سبزیجات و همچنین حبوبات باید جزو برنامه‌ غذایی روزانه افراد باشد تا از بروز انواع بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان جلوگیری شود.
 
عبدالهی گفت: برای کاهش بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان مردم ایران باید فعالیت‌های بدنی خود را افزایش دهند تا کارهای پشت میزی مانع از اضافه وزن و بروز بیماری‌های مختلف در آنها شود.
 
منبع:جام جم
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.