مجری طرح کشت گل محمدی در نوش آباد گفت: بازدهی بالای کشت گل ، باعث شد که با گذشت فقط هفت سال از آغاز طرح کشت گل، گلستانهای این شهر از دو جریب به 50 جریب توسعه پیدا کند که افزایش 25 برابری است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمود ساجدی" در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دوره کشت آزمایشی برای کشت گل در منطقه کویری نوش آباد به سر آمده است و حالا نوبت مسوولان جهاد کشاورزی است که به طور واقعی از کشاورزان حمایت کنند.

به گفته وی، بحران آب بزرگترین تهدید زندگی در منطقه کویری است بنابراین مدیران اجرایی برای ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت شهروندان، باید کشت جایگزین را ترویج کنند  که کاشت گل محمدی با توجهبه زمان برداشت، کیفیت محصول و سازگاری آب و هوا،جایگزین مناسب در این منطقه است.

وی اظهار داشت: گندم، هندوانه و خربزه و خیار از جمله محصولات نوش آباد و مناطق اطراف آن است که برای تولید یک کیلو گندم ۱۳۰۰ لیتر آب و برای هندوانه و خیار نیز به ترتیب 500 و  200  لیتر آب مورد نیاز است که منجر به تشدید بحران آب می شود.

به‌گفته‌وی، کشور ما با وجود نزدیک به دو هزار گونه گیاه دارویی به همراه هند، چین و یونان از جمله کشورهایی است که صاحب طب سنتی است و ترویج کشت گل و گیاهان دارویی، اشتغال‌زایی و درآمد‌زایی بالایی به ویژه در مناطق کویری به همراه دارد.

این کارآفرین نوش آبادی گفت:یک هکتار گل و گیاهان دارویی برای حداقل150 نفر اشتغال ایجاد ‌کند که به دلیل مصرف کم آب و همچنین سرمایه اولیه کم می تواند علاوه بر مهار بیابان زایی منجر به اشتغال پایدار به ویژه در شهرهای کوچک مثل نوش آباد شود.

ساجدی، نوع آبیاری، زمین های پراکنده و هجوم حیوانات موذی را از جمله مشکلات کشاورزی در این منطقه عنوان کرد و افزود: آبیاری قطره‌ای که روشی ساده با بازدهی بیشتر است به علاوه یکپارچه سازی زمین های کشاورزی نیازمند حمایت مسوولان است که تاکنون توجهی بدان نشده است.

وی با اشاره به عنصر زمان در برداشت گل گفت: زمان برداشت گل در گلستان‌های کاشان نیمه دوم اردیبهشت است، ولی در مناطق کویری به اواخر فروردین منتقل می‌شود که کیفیت عطر و اسانس گل را حفظ می‌کند .



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.