انتفاع جوامع محلی از بحث گردشگری است که باید روی آن کار شود و بحث توانمند سازی جوامع میزبان و محلی و منتفع شدن این جوامع از حضور گردشگران از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ مديركل ميراث فرهنگی زنجان اظهار كرد: دو روستای گلابر و درسجین روستاهای منتخب استان زنجان در این طرح هستند كه در روستای گلابر سرمایه گذاری زیرساختی خوبی صورت گرفته و از محل اعتبارات گردشگری اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

رحمتی ادامه داد: تنها محراب حجاری شده دوره سلجوقی در مسجد تاريخی این روستا قرار دارد و مجموعه گردشگری بسیار مجهزی در کنار سد گلابر به واسطه استفاده آب این سد تنها در بخش کشاورزی ايجاد شده است.

به گفته وی در حال حاضر مشاور در حال تهیه طرح جانمایی نحوه بهره برداری از تاسیسات گردشگری پشت این سد است .

مديركل ميراث فرهنگی زنجان در خصوص بافت روستاي تاريخی درسجين ديگر روستای منتخب هدف گردشگری استان زنجان، گفت: بنیاد مسکن با بدنه سازی که در روستای درسجین تعریف کرده، مانع از دخل و تصرف مالکان و ساکنان در نماهای روستا شده است. در اين روستا خانه هایی وجود دارد که قابلیت ثبت در فهرست آثار تاريخی را دارند و متعلق به دوره قاجار هستند.

رحمتی با تاكيد بر منتفع شدن جوامع محلی از حضور گردشگران ،بيان كرد : آنچه در بحث روستاهای هدف گردشگری مغفول مانده، انتفاع جوامع محلی از بحث گردشگری است که باید روی آن کار شود و بحث توانمند سازی جوامع میزبان و محلی و منتفع شدن این جوامع از حضور گردشگران از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در خصوص طرح ضربتی ارزیابی ظرفیت های تولید و اشتغال ۷۳ روستای کشور اظهار كرد: به واسطه ضربتی بودن اين طرح، باید نقاط کور و خلاء های گردشگری روستاها هدف شناسایی و برطرف شود.

مديركل ميراث فرهنگی زنجان طرح واگذاری بخش هایی از روستاهای هدف گردشگری به بخش خصوصی برای سرمایه گذاری، باید در راستای منتفع شدن این جوامع بوده و در مقابل منافع مردم محلی نباشد.

رحمتی تصريح كرد: باید به مردم جوامع محلی ظرفیت ها و پتانسیل های روستاهایشان معرفی گردد و آگاهی مورد نیاز در خصوص اهداف این طرح ارائه شود.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.