به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ گروهی از هکرها با انتشار اسناد و پروندههایی فاش کردند آژانس امنیت ملی آمریکا بر گردشهای مالی سوئیفت در برخی بانکهای خاورمیانه و آمریکای لاتین نظارت داشته است. هکرهای افشا کننده، خود را "دلالان در سایه" نامیدهاند.
تعدادی از اسناد منتشر شده از سوی این هکرها دارای مُهر و نشان آژانس امنیت ملی آمریکا هستند؛ اما خبرگزاری رویترز هنوز صحت این اسناد را تأیید نکرده است.
آژانس امنیت ملی آمریکا نیز تاکنون از هرگونه اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
سوئیفت، جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی، یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که در می 1973 میلادی از سوی 239 بانک از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راهاندازی شد و هدف از آن جایگزینی روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی و یا از طریق Telex در سطح بینالمللی با یک روش استاندارد شده جهانی بود.
درحال حاضر بیش از 9700 بانک و مؤسسه مالی در 209 کشور جهان عضو آن انجمن میباشند. سامانه پیامرسان بین بانکی سوئیفت از سوی بانکها برای انتقال هزاران میلیارد دلار در روز استفاده میشود. با وجود اسناد منتشر شده از سوی هکرها؛ دفتر مرکزی سوئیفت در بلژیک اعلام کرد شواهدی دال بر دسترسی به شبکه اصلی سوئیفت وجود ندارد.
مايکروسافت در واکنش به این خبر بيانيهاي منتشر و اعلام کرد هيچ کدام از نهادهای دولتی آمريکا به اين شرکت هشدار ندادهاند که چنين اسنادي وجود دارند و يا به سرقت رفتهاند.
در بیانیه اين شرکت آمده است: به غير از خبرنگاران، هيچ فرد يا سازماني با ما درباره مطالب منتشر شده از سوی "دلالان در سایه" تماس نگرفته است.
روال کار کاخ سفید به این شکل است که همواره درباره نفوذهای خطرناک برای شرکتهای بزرگ آمریکایی پیام هشدار ارسال میکند. اینکه آژانس امنیت ملی آمریکا هیچ هشداری در این باره به مایکروسافت ارائه نداده از آن جهت اهمیت دارد که ظاهرا از چند ماه پیش درباره نفوذ "هکرهای در سایه" اطلاع داشته است.
"شین شوک"، کارشناس و مشاور مسائل امنیت سایبری، در این باره گفت: اسناد منتشر شده حاوی کدهای رایانهای است که هکرها میتوانند از آنها برای نفوذ به سرورهای سوئیفت و نظارت بر فعالیتهای پیامرسانی بانکها استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: همانطور که اختلاس سال گذشته از بانک مرکزی بنگلادش موجب از دست رفتن 81 میلیون دلار پول شد، اطلاعات منتشر شده از سوئیفت هم میتواند برای هک بانکها و سرقت پول از آنها مورد استفاده قرار بگیرد.
ماجرای اختلاس از بانک مرکزی بنگلادش به رخنه هکرها در سامانه رایانه بانک مرکزی این کشور مربوط میشد که از طریق شبکه سوئیفت فرمان انتقال 961 دلار از حسابهای موجود در فیلیپین و سریلانکا را صادر کردند. البته جلوی این حمله سایبری گرفته شد و هکرها نتوانستند برنامه خود را به طور کامل اجرایی کنند؛ اما در نهایت حدود 81 میلیون دلار به سرقت رفت.
انتهای پیام/