تغذیه صحیح در برنامه روزانه غذایی می تواند باعث کاهش فشار خون شود.

نقش تغذیه در تنظیم فشار خون

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به نقش عنصر کلسیم در تغذیه گفت: شیر و فرآورده‌های لبنی کم‌چرب ،انواع غلات سبوس‌دار، حبوبات، دارای کلسیم هستند در کاهش فشار خون موثر می باشند.

محمد کاظم زاده ضرورت آگاهی از تغذیه سالم وآمار بالای مبتلایان به فشار خون بالا در ایرانی‌ها تأکید کرد و گفت: با کاهش مصرف نمک، مصرف کم غذاهای شور از جمله گوشت نمک سود شده، کنسروها، همبرگر، سوسیس و کالباس، سبزی‌های کنسرو شده، خیار شور، ماهی‌های شور و دودی، ترشی‌ها و آجیل شور ضروری است.

وی بر گنجاندن میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات و غلات در برنامه غذایی روزانه اظهار کرد: با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان پرفشاری خون از میوه‌هایی نظیر زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت که منابع خوبی از پتاسیم هستند، استفاده کنید و مصرف سبزی‌های حاوی سدیم بالا شامل اسفناج، کرفس، ریواس و شلغم در افراد مبتلا به فشارخون بالا کاهش یابد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان با اشاره به نقش عنصر کلسیم در کاهش فشار خون و عنصرمنیزیم موثر در افزایش قطر عروق گفت: انواع غلات سبوس دار، سبزی با برگ سبز تیره، حبوبات، مغزها و نان منبع منیزیم، شیر و فرآورده‌های لبنی کم چرب دارای کلسیم هستند.

کاظم‌زاده به مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها در غذای اصلی و میان وعده‌ها توصیه کرد و افزود: مصرف روغن‌هایی با منبع حیوانی از جمله پیه، کره و روغن های جامد باید کاهش یابد و روغن‌های گیاهی مانند ذرت و آفتاب‌گردان جایگزین آنها شود.

وی با تأکید بر مصرف منظم ماهی در برنامه غذایی گفت: مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع و کلسترول شامل گوشت قرمز، لبنیات پر چرب، زرده تخم‌مرغ، چربی‌های حیوانی، مارگارین، روغن‌های جامد و کره کاهش دهید.

کاظم زاده در پایان خاطرنشان کرد: پیاده‌روی و ورزش منظم در کاهش فشارخون و همچنین پیشگیری از ابتلا به آن بسیار موثر است.

انتهای پیام/ غ

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.