ایرج خسرونیا رییس جامعه متخصصان داخلی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه طبق استانداردها اگر بیمار پس از ویزیت پزشک عمومی نیاز به خدمات گسترده تری داشته باشد، باید به متخصص داخلی ارجاع داده شود، اظهار داشت: اکنون پس از پزشک عمومی در صورت نیاز، بیمار به بیمارستان یا پزشک فوق تخصص ارجاع داده می شود. در حالی که طبق کریکولوم های آموزشی متخصصان داخلی باید نظر تخصصی خود را در مورد بیماری داده و در صورت نیاز بیمار به فوق تخصص ارجاع داده شود.
وی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران افزود: این دو استان به عنوان پایلوت طرح پزشک خانواده کار خود را شروع کردند تا پس از بررسی عیوب طرح بتوان آن را به کل کشور تعمیم داد و حال یکی از عیبهای موجود در طرح پزشک خانواده نادیده گرفتن متخصصان داخلی است.
وی با بیان اینکه تربیت متخصص داخلی برای انجام کارهای تخصصی بوده و با وضع موجود، متخصصان نمی دانند کار یک پزشک عمومی را باید انجام دهند یا کار تخصصی خود را، ادامه داد: نادیده گرفتن خدمات تخصصی پزشکان متخصص داخلی ضربه به آموزش پزشکی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
خسرونیا همچنین به تعرفه های پایین متخصصان داخلی اشاره کرد و گفت: متخصصان داخلی از جمله گروههای آسیب پذیر پزشکی هستند که درآمدی جز نسخه نویسی ندارند اما در تعیین تعرفه ها هرگاه مقداری افزایش برای این گروههای آسیب پذیر در نظرگرفته می شود، هیات وزیران با آن مخالفت می کند.
وی تصریح کرد: تاکنون تعرفه خدمات سرپایی افزایشی نداشته و این ظلم در حق گروههای آسیب پذیر پزشکی است و ایجاد درمانگاههایی که با سه هزار تومان مریض ویزیت می کنند عملا موجب شده تا متخصصان داخلی از گردانه درمان خارج شوند و به آنها توجهی نشود.
رییس جامعه متخصصان داخلی یادآور شد: متخصصین گروه داخلی با توجه به اشراف کامل به طب، به عنوان اولین خط ارجاع از پزشک خانواده میتوانند بهترین کارائی را در جهت ارائه خدمات تخصصی مناسب و با هزینه معقول داشته باشند.
انتهای پیام/