به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ؛ رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت: قرار است دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، یک دستور اجرایی صادر کند که براساس آن برنامه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مبنی بر بازجویی از مظنونان تروریستی در زندانهای مخفی خارج از خاک آمریکا با استفاده از روشهایی که به عنوان «شکنجه» از آنان یاد شده، به حالت قبل برگردند.
از این زندانها که به زندانهای «سیاه» معروف هستند، برای بازداشت و نگهداری مظنونانی استفاده میشد که در عملیات تروریستی دست داشتند. این زندانها در زمان جرج دبلیو بوش، رئیسجمهور اسبق آمریکا و پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 راهاندازی شد.
برنامه منسوخ «تکنیکهای پیشرفته بازجویی» که شامل روشهای وحشیانه شکنجه از جمله غرقهسازی مصنوعی میشد، بر اساس گزارش کمیته اطلاعاتی سنا در سال 2014 ناکارآمد شناخته و کنار گذاشته شد.
در گزارش سنای آمریکا در دسامبر سال 2014 فاش شد که سیا در راستای اعمال روشهای بازجویی خود طیف وسیعی از شکنجه و آزار جنسی را علیه زندانیان به کار گرفته بود.
بر اساس پیشنویس این دستور که واشنگتنپست آن را منتشر کرد، این دستور اجرایی به ترامپ توصیه میکند یا برنامه بازجویی از تروریستهای بیگانه در خارج از آمریکا به حالت قبل برگردانده شود و یا سیا باید این امکان را فراهم کند.
این دو مقام آمریکایی که نامشان فاش نشد، گفتند قرار است ترامپ این دستور را تحت عنوان «بازداشت و بازجویی جنگجویان دشمن» طی چند روز آینده امضا کند.
به گفته بسیاری از منابع آمریکایی، بازگشایی زندانهای سیاه و استفاده مجدد از روشهای بازجویی با مخالفتهای گسترده در کنگره، نهادهای اطلاعاتی آمریکا و ارتش این کشور روبرو است.
این دستور همچنین اجازه بازنگری را در روشهای بازجویی که مقامهای آمریکایی میتوانند در قبال مظنونین تروریستی اعمال کنند، میدهد.
همچنین بر اساس این دستور زندان گوانتانامو همچنان باز خواهد ماند و دسترسی کمیته بینالمللی صلیب سرخ به زندانیان بازداشتگاههای آمریکا مسدود خواهد شد.
امضای این دستور توسط ترامپ در تقابل آشکار با تلاشهای باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا است. اوباما در جریان کارزار انتخاباتی خود در سال 2008 وعده داده بود که زندان نظامی گوانتانامو را تا پایان دورۀ تصدی خود تعطیل کند. بااینحال، وی به علت مخالفت شدید کنگره آمریکا در تحقق این وعده ناکام ماند.
انتهای پیام/