به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از رویترز، لهستان و لیتوانی روز پنج شنبه اعلام کردند در صورتی که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور جدید آمریکا، در صدد احیای برنامه قدیمی سازمان سیا در خصوص بازداشت و بازجویی از مظنونان تروریستی در خارج از خاک آمریکا برآید، به آمریکا اجازه نخواهند داد زندان های مخفی جدیدی در خاک آنها داشته باشد.
این دو کشور شرق اروپا از متحدان نزدیک آمریکا به شمار می روند و در زمان (به اصطلاح) «جنگ علیه تروریسم» که «جرج دابلیو بوش»، رئیس جمهور اسبق آمریکا، پس از حملات 11 سپتامبر 2001 به راه انداخت، به آمریکا اجازه دادند زندان های مخفی برای بازداشت مظنونان در خاک آنها ایجاد کند.
مقامات آمریکایی می گویند ممکن است ترامپ دستور بازنگری در برنامه ای را بدهد که سرانجام موجب احیای برنامه زندان های مخفی شود. این زندان ها علاوه بر لهستان و لیتوانی در کشورهای رومانی، تایلند و افغانستان نیز ایجاد و در آنها از شیوه هایی برای بازجویی استفاده شد که به عنوان شکنجه تلقی شده است.
«بئاتا زیدلو»، نخست وزیر لهستان، در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که آیا دولت وی با ایجاد چنین زندانهایی در خاک لهستان موافقت خواهد کرد، گفت: «پیشنهادی در این زمینه وجود ندارد و جایی برای گفتگو در این خصوص نیست... پاسخ من نه است.»
وزیر امور خارجه لیتوانی نیز به رویترز گفت کشورش آماده همکاری با آمریکا در همه زمینههای راهبردی است؛ ولی باید از حقوق بشر محافظت شود. وی افزود، شکنجه انسانها بر اساس قوانین بینالمللی و همچنین از نظر اخلاقی، ممنوع است.
انتهای پیام/